Italië: Het gevaar komt uit Libië

(Door: L. Berndt – Vertaling: E.J. Bron)

Vooral Italië heeft te lijden onder de illegale bootmigratie vanaf de Noord-Afrikaanse kust. Vooral vanuit Libië vertrekken regelmatig vaak zeeonwaardige boten in richting noorden. Doel: de Italiaanse kust.

Maar hier gaat het bij lange na niet alleen maar om massa-immigratie naar Europa – de nieuwkomers uit Libië vormen voor Rome een veiligheidspolitiek probleem, waarover volgens Alessandro Sansoni, hoofdredacteur van het Italiaanse tijdschrift “Culturaldentità” dringend gesproken zou moeten worden.

Vanwege corona nodigde Sansoni uit voor een videoconferentie over het thema “Libië en de oostelijke Middellandse Zee: migratie en conflicten” met eersteklas sprekers. Behalve hijzelf spraken ook de vicepresident van de organisatie “Gioventù Nazionale”, Francesco Di Giuseppe, en de Italiaanse parlementariër Augusta Montaruli (van de Fratelli d´Italia) over de veiligheidspolitieke uitdagingen voor Italië en Europa door de illegale massamigratie uit Libië.

Volgens Sansoni zou het vooral de in Tripoli gevestigde “Regering van de Nationale Overeenkomst” (GNA) zijn, waarvan minister van Binnenlandse Zaken Fathi Baschaga rechtstreeks met mensenhandelaars en smokkelorganisaties in verbinding zou staan en daarbij goede zaken doen. Maar dat zou niet alles zijn: Baschaga zou ook een militie commanderen, de zogenaamde RADA, die rechtstreeks ondergeschikt zou zijn aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. RADA zou zelf betrokken zijn bij smokkeloperaties, aldus Sansoni.

Tegelijkertijd zou RADA illegale gevangenenkampen controleren, zoals dat in Mitiga bij Tripoli. Ook twee Russische onderzoekers, Maxim Shugaley en Samer Sweifan, die in het voorjaar van 2019 in Libië ontvoerd werden, zouden zich nog steeds in handen van “islamistische” milities bevinden, die door Baschga´s ministerie gecontroleerd en gecommandeerd zouden worden. Sansoni wees erop dat met de illegale migranten ook “islamistische” strijders Italië zouden kunnen binnensijpelen. Dit zou een aanzienlijke veiligheidspolitieke uitdaging zijn, aldus de Italiaanse Libië-deskundige.

Sinds 2011 is Libië een zogenaamde “Failed State”, waarin op dit moment twee vijandige kampen tegenover elkaar staan: de in Tripoli gevestigde GNA-regering enerzijds, anderzijds het Libische Nationale Leger (LNA), dat door generaal Chalifa Haftar wordt gecommandeerd.

Bron:
compact-online.de
Door: L. Berndt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Italië: Het gevaar komt uit Libië

 1. Claudia Millenaar zegt:

  Het gevaar komt uit de gehele islamitische wereld. Islam eist wereld dominantie.

  De wereld is echter niet alleen van islam… Tijd om dit eens en voor altijd duidelijk te maken.

  Jouw geloof; ga vooral je religieuze gang, 52 islamitische landen om je uit te leven, maar niet hier!

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2020/11/04/al-qaeda-threatens-macron-calls-death-those-who-insult-mohammed/

  Al-Qaeda bedreigt Macron, roept op tot de dood van degenen die Mohammed ‘beledigen’

  De in Noord-Afrika gevestigde Al-Qaeda-groep heeft zijn aanhangers opgeroepen iedereen te vermoorden die de islamitische profeet Mohammed ‘beledigt’ en heeft gezworen wraak te nemen op de Franse president Emmanuel Macron.

  Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM), die voornamelijk actief is in Algerije, bracht deze week een verklaring uit waarin hij zei: “Het doden van degene die de profeet beledigt is het recht van elke moslim die het kan afdwingen.”

  De terreurgroep verklaarde verder dat eisen voor een boycot van Franse producten door moslimlanden niet voldoende waren en riep op tot wraak tegen Frankrijk en president Macron, terwijl ze de moordenaar van leraar Samuel Paty bestempelde als een “martelaar”, meldt Le Figaro.

  Like

 3. Peter zegt:

  Mondkapjes en overtredingen ,daar liggen ze van wakker ,al die gelukszoekers vinden ze prima.

  Like

 4. Pingback: Italië: Het gevaar komt uit Libië! | eunmask

 5. Gienekehado St. zegt:

  Messen en zwaar vuurwerk (bommen!!) liggen al in de kluisjes!! Totaal VERROT!!
  ‘Rotterdamse docent duikt onder om cartoon in klas’!!!!
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/rotterdamse-docent-duikt-onder-om-cartoon-in-klas/ar-BB1aHver?li=BB13YidB&ocid=mailsignout

  Like

 6. verwardeman zegt:

  Het gevaar komt niet uit Libie , het gevaar is al VIJFTIG jaar ONDER ONS ……………….
  Weg met die kut-iSSlam , stem PVV.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s