Jihadisten – Pas op als ze weer vrijgelaten worden!

(Vertaling: E.J. Bron)

Slecht nieuws voor iedereen die gelooft de islamterreur in Europa onder controle te hebben: de terrorismedeskundige Peter R. Neumann van het Kings College in Londen houdt na de jongste “islamistische” terreuraanslagen in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk, evenals de ruzie om de Mohammed-karikaturen, rekening met nog meer aanslagen in Europa. “Het grote gevaar is op dit moment dat er in Europa de komende maanden honderden jihadisten uit de gevangenissen komen”, zei Neumann tegenover het “Redactienetwerk Duitsland”.

“De meesten van hen werden na 2010 veroordeeld, echter tot meestal relatief korte straffen. Honderden van hen komen de komende tijd vrij, en ze zijn niet allemaal gederadicaliseerd”, waarschuwde hij. “Maar weinig landen hebben zich op deze uitdaging voorbereid. Dit strategisch gat moet snel gedicht worden.”

Zowel de aanslagpleger van Dresden als die van Wenen zaten tot voor kort gevangen. Neumann voegde er aan toe: “De ´islamistische´ scene was na de neergang van de ´Islamitische Staat´ (IS/ISIS) gedemoraliseerd en verdeeld. Door de confrontatie met de gebeurtenissen in Frankrijk en de nieuwe ruzie om de Mohammed-karikaturen heeft ze een nieuw onderwerp, dat mobiliseert en nu tot aanslagen leidt.”

De gepleegde aanslagen zouden ervoor bedoeld zijn om nog meer aanslagen op gang te brengen, aldus de deskundige. “Dat betekent: het ´islamistisch´ terrorisme is (misschien) niet zo gevaarlijk als vijf jaar geleden, maar het is gevaarlijker dan vorig jaar, omdat er in de scene een nieuwe basisspanning ontstaat”.

Een nieuwe motivatiekracht zou gevaarlijk zijn voor potentiële daders, aldus Neumann: “Veel leden van de scene denken: nu gebeurt er weer iets. Daarom zal het in de komende maanden overal in Europa gevaarlijk blijven”, zei hij tegen het “Redactienetwerk Duitsland”.

De slapers, die dankzij de catastrofale migratiepolitiek van de Duitse bondskanselier ook in Duitsland een schuiladres konden vinden, zijn weer wakker geworden en bereid om toe te slaan. Geen veiligheidsautoriteit is in staat om ze op te sporen, laat staan in hun koppen te kijken.

Ook de minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul (CDU), vreest meer islamitische aanslagen in Duitsland, kan echter niet anders dan holle frasen uitbrengen. “De verschrikkelijke daden in Wenen en daarvoor in Frankrijk en Dresden waarschuwen ons waakzaam te blijven en tegen elke vorm van extremisme te strijden”, zei Reul tegen de “Bild”. De minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Sachsen, Roland Wöller (CDU), kondigde aan dat mogelijke plaatsen van aanslagen door ´islamisten´ in Sachsen “op dit moment op aanwijzingen worden onderzocht”. En verder: “We moeten nu voldoen aan onze verantwoordelijkheid door kordaat optreden.”

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz eist eveneens van Europa meer inspanningen in de strijd tegen de ´politieke islam´. “Ik verwacht een einde van de verkeerd begrepen tolerantie en eindelijk een bewustzijn in alle landen van Europa hoe gevaarlijk de ideologie van de ´politieke islam´ voor het Europese levensmodel is”, zei Kurz tegen de “Welt”. “De Europese Unie moet de strijd tegen ´islamistisch´ terrorisme, maar vooral ook tegen de politieke basis daar achter, dus de ´politieke islam´, met alle beslistheid en gezamenlijkheid voeren.”

Kurz voegde er aan toe: “Hierover heb ik al contact met Emmanuel Macron en veel andere regeringsleiders, opdat we ons binnen de EU beter op elkaar afstemmen.” De Oostenrijkse kanselier kondigde in dit verband aan om van de Europese strijd tegen de ´politieke islam´ “definitief” een onderwerp bij de komende EU-topontmoetingen te maken. Oostenrijk zou met de zogenaamde islamwet in 2015 hierin het voortouw genomen hebben in Europa, zei Kurz. “Nu is het belangrijk dat we de strijd vastberaden voortzetten.”

Ondertussen zouden al meerdere EU-landen de wet deels overgenomen hebben of erover discussiëren welke regelingen eruit over te nemen, bijvoorbeeld Frankrijk. “Maar deze aanslag in het hart van onze hoofdstad laat zien dat we waakzaam en vastberaden moeten zijn”, benadrukte Kurz. Hij bedankte behalve de Franse president ook met name bondskanselier Merkel en de minister-president van Beieren, Söder, voor hun blijken van solidariteit.

Angela Merkel zelf echter houdt zich op de achtergrond bij dit onderwerp. Geen wonder, zij wordt immers door velen als medeschuldige voor veel islamitische terreuraanslagen beschouwd.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Jihadisten – Pas op als ze weer vrijgelaten worden!

 1. Peter zegt:

  Orban,die heeft het allemaal veel beter begrepen,hek eromheen en als je naar binnen wil wordt je gecontroleerd.Controle doet Merkel ook maar juist bij de verkeerde mensen ,die laat ze oppakken als de buren hebben gebeld dat er 6 mensen in huis zijn .Alla DDR.Rutte noemt zoiets het nieuwe normaal .

  Like

 2. koddebeier zegt:

  De honderden jihadisten die de komende maanden uit de gevangenis komen dienen per direct het land uit gezet te worden !!
  Anders zijn de regeringen verantwoordelijk voor de aanslagen en doden !!

  Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   koddebeier regeringen verantwoordelijk voor de aanslagen en doden het blijkt dat ze dat totaal niet interesseert. Zelf omringd door veiligheidsmaatregelen en de burgers kunnen het uitzoeken. Al dat politieke tuig blijft toch gewoon doorgaan om invasies van Islam toe te laten. Dit zegt meer dan genoeg. Ik vrees dat burgers zelf haar voorzorgsmaatregelen moeten gaan treffen hoe dat is duidelijk.

   Geliked door 2 people

   • koddebeier zegt:

    Het is het domme volk die keer op keer op dit soort lieden stemmen……Een volk krijgt de regering die het verdient !

    Like

  • karton zegt:

   @ koddebeier.
   Ook u zult wel weten dat er méér criminele jihadisten vrij rondlopen , als dat er vastzitten.

   Geliked door 1 persoon

 3. Gienekehado St. zegt:

  Een miljarden kostende organisatie moet voorkomen dat West-Europa ontploft!! 1000en speurneuzen zijn 24/7 in de weer om Het Verrijkte W-Europa proberen te behoeden voor nog meer aanslagen, bloedvergieten!! ‘Die wind zaait, zal storm oogsten!!’.

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Gelukkig zijn er al een aantal van de vrijgelaten jihadisten kapotgeschoten als ze aanslagen in Europa gingen plegen! Dat tuig is inderdaad veel te gevaarlijk om hier vrij rond te lopen!

  Like

 5. Ravian zegt:

  Het enige dat de politiek doet is meer en meer van dit geteisem de EU binnen slepen en er krampachtig voor zorgen dat de autochtone EU burger zich niet tegen dit geteisem kan bewapenen.
  Zodoende zijn zij dus medeschuldig aan zowel de reeds door dit geteisem aangerichte ellende als aan de nog door deze islamieten uit te voeren genocide.
  En hetzelfde geld voor al diegenen die deze politici in het zadel houden.
  Dan heb ik het dus zowel over de MSM als over al dat “welkom welkom in mijn land” volk.
  Laten we ze nu alvast de rekening presenteren, en niet wachten tot na de genocide.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Jihadisten – Pas op als ze weer vrijgelaten worden! | eunmask

 7. Pingback: Jihadisten – Pas op als ze weer vrijgelaten worden! | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s