Nog meer irritatie tussen Parijs en Ankara: Macron wil “Grijze Wolven” verbieden

(Vertaling: E.J. Bron)

Tegen de achtergrond van de jongste Frans-Turkse irritaties wil de Franse regering nu de Turks-nationalistische “Grijze Wolven” laten verbieden. Als achtergrond worden de jongste stooracties en aanvallen door leden van de groepering op demonstranten genoemd, die de afgelopen tijd voor de Armeense bevolking en tegen de Turkse inmenging in het conflict om Nagorno-Karabach de straat opgingen.

De belangrijkste partij in Turkije is voor de “Grijze Wolven” de Turkse nationalistische beweging (MHP), de juniorpartner van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) van president Erdoğan.

De relatie tussen Ankara en Parijs is sinds weken gespannen. De Turkse staatschef Erdoğan had er in de ruzie om de Mohammed-karikaturen toe opgeroepen Franse producten te boycotten. Achtergrond voor Erdoğan´s oproep waren uitspraken van de Franse president Macron over vrijheid van meningsuiting en het publiceren van karikaturen. Het Franse satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” had opnieuw Mohammed-karikaturen gepubliceerd en zodoende protesten in delen van de islamitische wereld veroorzaakt.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nog meer irritatie tussen Parijs en Ankara: Macron wil “Grijze Wolven” verbieden

 1. karton zegt:

  Álle Turken zijn Grijze Wolven. Flikker die gasten ‘t land uit. Hoe lang ze ook ergens buiten hun moslim-zandbak hebben gewoond/geleefd , het blijven buitenlanders én levensgevaarlijk voor de autochtone bevolking.

  Geliked door 1 persoon

 2. F1802 zegt:

  Huh, ik dacht dat deze allang verboden waren…… Tsjonge jonge wat een prutsers daar in Frankrijk!

  Like

 3. Ravian zegt:

  Turken zijn geen immigranten, het zijn kolonisten.
  Ze zijn niet gekomen om onderdeel van onze samenleving uit te maken, ze zijn gekomen om onze samenleving te vervangen door de hunne.
  Ze tonen al sinds de zeventiger jaren elke dag opnieuw wat hun werkelijke intenties zijn, en ze worden brutaler naarmate hun aantallen groeien.
  Een halve eeuw “integratie begeleiding” en meer van die geitenwollessokken flauwekul heeft daar niets aan kunnen veranderen.
  Wat niet verwonderlijk is gezien de drijfveer achter deze kolonisatie een ideologie is die al 1400 jaar niet te veranderen is gebleken.
  Tegenwoordig worden ze zelfs al openlijk aangestuurd door de Turkse machtshebbers, zijn deze machtshebbers zelfs al vertegenwoordigt in onze regering, en zijn hun knokploegen zelfs al actief in onze samenleving.
  Hoogste tijd dus deze veroveraars terug te sturen naar waar ze ooit vandaan gekomen zijn, voordat het te laat is.
  En voor de Marokkanen geld exact hetzelfde.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s