De Islamitische Staat der Nederlanden in wording

(Door: “Helena”)

Daar stonden we dan weer, afgelopen maandag 2 november, met het bekende groepje, een mannetje of 40 zal het geweest zijn, op de plaats delict Linnaeusstraat 22. Al 16 jaar houdt initiatiefneemster Jennifer Vetter deze herdenking in stand en brengt ons met een kort woordje de gruwelijke moord op de held van het vrije woord Theo van Gogh in herinnering, precies daar op die plek waar het gebeurde. Sommige mensen stapten uit respect van hun fiets en luisterden even mee, maar de meesten jakkerden met een rotgang slalommend tussen de aanwezigen door, hufterig Amsterdam moest op tijd bij de BSO zijn na het paar uurtjes ‘thuiswerken’! Jennifer beloofde tijdens het aansteken van een kaarsje voor Theo dat hij altijd een plekje in ons hart zal hebben, en daar waren we het hartgrondig mee eens.

Daarna een klein wandelingetje naar het Oosterpark waar bij het monument “De Schreeuw” de herdenking werd voortgezet met een bloemlegging, wat wederom een hele exercitie bleek.Sowieso om overeind te blijven op dat zompige grasveldje. Tot de enkels in de blubber legden de herdenkers hun bloemen neer, er lagen al meerdere boeketten, maar de belangstelling is ieder jaar weer teleurstellend. Na de minuut stilte viel me een jonge knul op die met een ernstig gezicht naar het monument staarde, ik had hem nog niet eerder gezien. “Hoi, ben je voor het eerst hier?”, vroeg ik. Hij knikte. “Ik woon hier in de buurt en had ervan gehoord, ik vond dat ik erbij moest zijn, zeker nu, na wat er weer in Frankrijk is gebeurd!” Ik maakte hem een complimentje: “Hartstikke goed, je bent een voorbeeld voor al die jongeren die er niet mee bezig zijn!” Ik liet de jongen maar even alleen met zijn mijmeringen, hij was duidelijk onder de indruk.

Naast mij stond een Surinaamse man die een paar keer op zijn telefoontje keek. “Dag meneer, bent u hier vandaag voor het eerst?” De man stopte zijn telefoon weg en antwoordde vriendelijk. “Ja joh, ik wist hier helemaal niets van, ieder jaar doen ze dit toch? En dan te bedenken dat ik hier om de hoek woon, bizar toch?? Ik weet het nog goed 16 jaar geleden, wat een drama! Ik wilde er naartoe, maar alles was afgezet en de media… de hele dag die berichten, echt vreselijk. Ik kon het niet geloven en dat op klaarlichte dag!” Een gesprek met gelijkgestemden komt altijd makkelijk op gang en zo ook deze keer. “Ja, Theo heeft de VVMU met zijn leven moeten bekopen en als je nu zou denken dat de mensen zijn gaan nadenken, het is alleen maar erger geworden met die massa-immigratie uit islamitische landen. Ze stemmen nog steeds op de partijen die ze binnenhalen!” De man was het daar helemaal mee eens “Ik ken mijn stad niet meer terug, u bent toch ook van na de oorlog??” Ik knikte “Mijn moeder kwam in de jaren-60 naar Nederland, ik ben hier geboren en getogen het was een leuke stad en een leuk land waar alles kon en lekker relaxed ook. Joh, wat heb ik een heerlijk tijd gehad toen ik jong was. Met leuke vrienden. Het was gezellig en er was nog een soort van saamhorigheid ondanks de verschillende culturen, maar het loopt gierend uit de klauw! Iedereen is ook met zichzelf bezig en met dat rotding!” Hij wees naar zijn telefoon. “Ja, ik heb er ook een, maar alleen om te bellen en te Appen. Ik ben er niet de hele dag mee bezig! Maar de meesten zitten in hun eigen veilige bubbel en hebben geen idee! Het is ieder voor zich! Er zijn ook veel te veel culturen bij gekomen die niet matchen met onze vrijheid, normen en waarden. Maar waar woont u in Amsterdam?” Ik antwoordde dat ik niet uit Amsterdam kwam. “Ik woon hier 120 km vandaan!” De man sperde zijn ogen wagenwijd open “Wat? Hoe ver is dat rijden hiernaartoe. Anderhalf uur toch wel?” En dan moet u straks weer anderhalf uur terug! En er is niets open, je kunt niet even iets drinken of eten, nergens zitten! En dat speciaal om een half uurtje hier te zijn?”  “Ja, en ook nergens plassen!”, hoorde ik mezelf zeggen, maar probeerde me snel weer op iets anders te focussen, want mijn gevoelige blaas wil – aan de gedachte alleen al – hier wel eens al te enthousiast op reageren!


“Ach ja,  je moet er wat voor over hebben!”, reageerde ik nuchter. Deze aardige man viel bijna om van verbazing dat er mensen waren van buiten Amsterdam, laat staan hoe hij zou reageren als ik hem zou vertellen dat er iemand bij was die maar liefst zesentwintig uur in totaal onderweg was om hier een statement te maken!

Edwin stond op scherp. Ondanks de vermoeiende dag die voor hem al om 05.00 ‘s ochtends begon, stapte hij energiek naar voren met ‘het boek’ – het ware woord van Allah – dat voor zoveel ellende dood en verderf zorgt en de grote inspiratiebron vormt voor de ‘goede’ moslims. “Als je alle haatsoera’s uit het boek zou verwijderen, zou het het formaat van de Donald Duck hebben.” Het waren de woorden van Geert Wilders die menigeen toch tot het bestuderen van dit boekwerk zou kunnen aansporen, de aanroeping “Allahu akbar” heeft niets, maar dan ook niets met de religie van de ‘vrede’ te maken, maar is de vooraankondiging van een rituele onthoofding die de ongelovigen, christenen, afvalligen, Joden, homo’s en cartoonisten (!) te beurt valt, of de vreselijke dood of amputatie van verschillende ledematen middels een met een bomvestje uitgeruste salafistische strijder!

Edwin verhief zijn stem en wees naar “De Schreeuw”. “Laten we ze vooral blijven kwetsen en de profeet beledigen, het moet!! Dat zou iedereen moeten doen!! Als wij onze vrijheid niet blijven verdedigen, dan staat hier over een paar jaar een standbeeld van Mohammed Bouyeri en wordt hij vereerd als de grondlegger van de Islamitische Staat der Nederlanden, omdat hij de dwarsdenker/vrijheidsstrijder Theo van Gogh heeft vermoord!”

Edwin sloeg het boek open en las een paar soera’s voor die oproepen tot geweld en met een “Ik ben het er niet mee eens!”, scheurde hij ze er met een stevige ruk uit. “Ik spuug op de koran, want de koran spuugt op ons!”

In het Oosterpark bleef het rustig,  iedereen was wel een beetje op zijn qui vive, maar de politie die  – uit respect (??) – niet al te nadrukkelijk aanwezig was, zag dat het goed was.

En paar kleine meisjes, die met hun moeder aan de rand van het park hadden staan kijken, kwamen Edwin achterna om hem de uit de koran gescheurde proppen papier terug te geven. “Nee lieverds, die hoef ik niet terug! Gooi ze maar netjes in de prullenmand!” En tegen de jonge knul die achter hem aan rende: “Een selfie? Ok dan, maar dan wel heel snel, want je snapt dat ik hier weg moet!”

Thuisgekomen, bereikte ons die avond het trieste nieuws…nu uit Wenen…. het houdt niet op…. niet vanzelf!

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De Islamitische Staat der Nederlanden in wording

 1. Lis zegt:

  Wat mooi geschreven, Helena, en zo droevig tegelijk. Ik bewonder uw vastberadenheid om te blijven herdenken en het gesprek aan te gaan.

  Like

 2. karton zegt:

  Ik begrijp het opschrift boven het artikel, maar waarom daaronder dan meteen afbeelding van terror-lover Quag en haar schuifmaat Ollonkreng ?!

  Like

 3. Gienekehado St. zegt:

  ‘Europeanen lopen als blinden de VALKUIL in die politieke islam heeft gegraven!!’

  Geliked door 2 people

 4. Bas zegt:

  https://tpo.nl/2020/11/05/vanwege-deze-cartoon-moet-een-nederlandse-docent-onderduiken-voor-vrede-tolerantie/

  Vanwege deze cartoon moet een Nederlandse docent onderduiken voor vrede & tolerantie
  Met dank aan iedereen die heeft geroepen ‘dat je ook geen religieuze gevoelens moet kwetsen’

  Like

 5. Gienekehado St. zegt:

  Helaas kan ik nog steeds geen plaatjes / foto’s hier plaatsen, beheers het niet. Dus typ is het maar over;
  Hoernalist Jef Cauwenberghs;
  ‘Dit gaat misschien vreemd en onrespectvol klinken vanuit de mond van een journalist, maar ik vind alle media en twitteraandacht voor relatief kleinschalige aanslagen in Europa DISPROPORTIONEEL en op zeer korte termijn DISRUPTIEF voor ons als samenleving!!’

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Wat wonen er toch veel goedhartige en goedgelovige mensen in de Pays-Bah, dat men zich al deze vormen van oppressie laat opdringen, leven in toenemende toestand van onderdrukking, knel in een beknellende positie tussen ideologieën en diversiteit, slachtoffers van politieke onderdrukking, Brusselse onderdrukking….
  Het Hollandsche Riet weerbarstig en fier buigt neer bij elke vlaag en tegenslag maar verheft zich bij elke nieuwe hoop. Sommigen nog dapper overeind terwijl anderen zijn geknakt en gebroken wanneer de vrieskou binnenkomt van moe gestreden strijd en kille eenzaamheid. Men zegt de wortels leven nog, wacht tot het voorjaar en wederopbloei in het verschiet, dat kan best waar zijn maar ’t troost me niet, want het is te laat voor het geknakte riet.

  Like

 7. Gienekehado St. zegt:

  Ingezonden stuk verontrustte Burger;
  Heer/mw. Nieuwenhuis, betreffende uw artikelen op AD internet. Het bewuste artikel; ‘Basisscholieren in arme wijken massaal op achterstand!! Op de foto daarbij alleen Nederlandse blanke allochtone kindertjes. De werkelijkheid echter is dat de overgrote meerderheid van achterstand kinderen van allochtone afkomst zijn. Nog een artikel van uw hand; ‘Gemeenten dreigen jeugdzorg en psychische hulp af te stoten’. Foto daarbij een allochtone zgn. psycholoog liefdevol met een blanke Nederlandse vrouw als zgn slachtoffer. De werkelijkheid echter is dat de overgrote meerderheid hulpverleners en psychologen blanke Nederlanders zijn en de overgrote meerderheid van zgn. slachtoffers van allochtone afkomst is. Ik beschuldig u dat u als journalist met die foto’s bij betreffende artikelen uw lezers publiek bewust een valse voorstelling van de werkelijkheid voorspiegelt. Triest dat u als journalist(?) uw lezerspubliek binnen de huidige politiek correcte dogma’s op sluwe wijze mee conditioneert en manipuleert. Op het eerste gezicht van de foto’s zou je zeggen wat maakt het nu uit wat op die foto’s staat het gaat toch om de inhoud van de artikelen! Maar u weet ook dat 1 beeld meer zegt dan duizend woorden. Als journalist dient u onafhankelijk en feitelijk waarheidsgetrouwe publicaties te bieden, u pretendeert waarschijnlijk wel dat te doen, maar uit voorgaande blijkt echter dat niet zo te zijn. Ik noem die praktijken politiek correct HOERNALISME!!

  Like

 8. Gienekehado St. zegt:

  Actie ING om te voorkomen dat Behulpzame “Jongeren”, Kopvodden oid. niet binnen een paar minuten de bankrekening van een Oudje kunnen leegtrekken!!! (Zoiets overkomt dame Van Toorenburg, Attje Kuiken, Robbie J. natuurlijk nooit!!) Helaas moeten veel Ouderen met een gigi-trauma leven, omdat hun spaarcenten binnen 5 minuten verdwenen waren!!
  ‘Soms wil je een groot bedrag overmaken, maar is je limiet te laag. Die pas je dan eenvoudig zelf aan in Mijn ING of de app. Daarin verandert er iets: vanaf 5 november duurt het 4 uur voordat je verhoogde limiet actief is. Eerst was dit 15 minuten.
  Zo maken we het oplichters moeilijker
  Langer wachten kan onhandig zijn. Dat snappen we. Maar deze wachttijd hebben we ingebouwd om het telefonische oplichters moeilijker te maken. Zij zeggen van ING te zijn en proberen je te overtuigen om zo snel mogelijk je geld over te maken naar een rekening bij een andere bank. Want je geld zou niet veilig zijn bij ING’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s