Met rechtstreekse vlucht: VN-systeem brengt tienduizenden Afrikanen naar Europa

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

In plaats van gecompliceerde asielprocedures

Sinds november 2017 bestaat het VN-Emergency-Transit-Mechanism (EMT) om in Libië gestrande “vluchtelingen” en asieleisers tijdelijk in de Afrikaanse landen Rwanda en Niger te “parkeren” en van daaruit, via een rechtstreekse vlucht, naar Europa, de VS en Canada over te brengen. Buiten de aandacht van de publieke opinie om – en helemaal legaal. In de nieuwe gastlanden hebben de migranten exact dezelfde rechten als de autochtonen.

De Rwanda-deal

De verdragspartners van het ETM zijn Rwanda en Niger. Rwanda ondertekende in september 2019 een verdrag met de Afrikaanse Unie en de UNHCR en bood aan tot 30.000 mensen uit Libië tijdelijk in het land te vestigen, op voorwaarde dat deze mensen snel naar derdelanden overgebracht worden. Asielzoekers en vluchtelingen uit Libië dienen dan bij behoegte in groepen van 500 personen naar Rwanda te komen. De kosten voor het verblijf in het land, inclusief het vertrek naar het gastland, betaalt de VN.

Eindeloze toestroom

Dit jaar werden er tot nu toe 306 personen van Libië naar Rwanda gehaald. Een derde deel daarvan dient tot het eind van het jaar naar derdelanden “overgebracht” te zijn. Volgens “News Time Rwanda” werden dit jaar 81 “vluchtelingen” uit het Rwandese transitcentrum Bugesera over verschillende landen verdeeld.

Van hen kwamen, nog voor het uitbreken van de coronacrisis, 49 naar Zweden. 33 personen werden – onmiddellijk na de hervatting van het vliegverkeer in Rwanda – naar Canada en Noorwegen gebracht. Het VN-vluchtelingenagentschap (INHCR) hoopt tot het einde van het jaar nog eens 30-40 asieleisers naar Frankrijk en Noorwegen te kunnen brengen. Ze zijn vooral afkomstig uit Eritrea, Somalië en Soedan.

Er wachten meer dan 1000 in Niger

Sinds 2017 bestaat er met Niger een verdrag om “tijdelijke asielplaatsen” beschikbaar te stellen. Sindsdien werden in bijna 30 “evacuatievluchten” bijna 3100 vluchtelingen en asieleisers uit Libië het land binnengehaald. Ongeveer 2300 werden al naar elders overgebracht. Sinds maart 2019 is er in Hamdallaye een transitcentrum in bedrijf, dat tot 1100 personen kan opnemen.

“Nieuwe burgers”: zoals uit de catalogus

Op dit moment worden daar ook instellingen voor vrijetijdsbesteding gebouwd. Bijzonder “kwetsbare” migranten wonen in gastenverblijven in Niamey. In Niger aangekomen, worden hun biometrische data opgenomen en geregistreerd. Deze informatie wordt aan derdelanden doorgegeven, die daarna kunnen kiezen uit het “aanbod”. Menig land stuurt ook een “evacuatiedelegatie” naar Niger om de potentiële nieuwe burgers ter plaatse te “beoordelen”.

Europa bijzonder “opnamebereid”

In totaal hebben derdelanden bij de UNHCR hun aanbod voor de opname van 6351 migranten uit Niger ingediend. Inclusief de 4400 plekken, speciaal voor diegenen die uit Libië naar Niger gebracht werden. Potentiële gastlanden zijn: België, Canada, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Malta, NEDERLAND (!), Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Groot-Brittannië. Per 31 december 2019 werden 2310 mensen van Niger naar derdelanden overgebracht.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Met rechtstreekse vlucht: VN-systeem brengt tienduizenden Afrikanen naar Europa

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Rusland heeft met name in Siberië enorm veel delfstoffen die ontgonnen moeten worden. Typisch werk wat analfabeten goed kunnen uitvoeren. Gewoon even doorvliegen naar Rusland. Putin zal er vast heel blij mee zijn in ruil voor bed, bad en brood. Een aantal negers zal het daar wel koud hebben. Maar als je werkt krijg je het warm. Werk je niet dan zal je bevriezen. Problematisch is dat niet want ook als heipaal zijn ze te gebruiken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter zegt:

  Marcel v Dam,en nog veel meer van dit soort sociale figuren hebben huizen als kastelen,bij elkaar geroofd van geld uit de publieke omroep zenders,overal en altijd het grote woord verkondigen,Pim uitmaken voor minderwaardig mens,ben benieuwd hoeveel hij er in huis gaat nemen .denk dat hij plots dementie aanvallen heeft .

  Geliked door 3 people

 3. karton zegt:

  Wij, de bevolking, worden “geregeerd” door dictatoriale instellingen als : de VN, de WHO de EUSSR en meer van dat soort.
  Nú bemoeit de VN zich weer met de “vluchtelingen”-import in westerse landen.
  Ik zie in het lijstje bijv. niet staan : Rusland , China , Mongolië , Frans- en Brits Guyana , IJsland ,
  Colombia , India of Nepal. Zijn die landen mogelijk géén lid van de VN ? Dat zou jammer zijn want dan mogen zij óók niet deelnemen aan het opnemen van “verrijkers” in hun resp. landen.

  Geliked door 2 people

 4. Pingback: Tsjechen tegen euro en migrantenquota: Brussel voert de druk op | E.J. Bron

 5. Claudia Millenaar zegt:

  Eerst vertrekt het kapitaal, daarna volgen zij die boel bij elkaar schrapen en met wat overblijft gaan ze het niet redden…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s