WTF!?: Omstreden avondklok kan per koninklijk besluit

(Door: Valentijn Bartels en Niels Rigter)

DEN HAAG – Het kabinet wil met een koninklijk besluit een avondklok kunnen instellen. Op die manier krijgt de minister van Justitie en Veiligheid de bevoegdheid om ’vertoeven in de open lucht te beperken’, zonder dat het parlement daar nog afzonderlijk mee hoeft in de stemmen.


Voor regio’s waar het coronavirus niet genoeg terugloopt, houdt het kabinet een verbod achter de hand om tussen 10 uur ’s avonds en 4 uur ’s ochtends op straat te komen, enkele uitzonderingen daargelaten. Het gaat dan om de regio’s rond Rotterdam en Dordrecht en Twente. Volgens premier Rutte wordt deze week cruciaal: als de cijfers van besmettingen en ziekenhuisopnames niet voldoende dalen, kan een avondklok en sluiting van niet-essentiële winkels nodig zijn.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op WTF!?: Omstreden avondklok kan per koninklijk besluit

 1. Realist zegt:

  Na 75 jaar zogenaamde ‘vrijheid’ niet geleerd:

  Het enige verschil is dat er (nog) niet wordt geschoten bij overtreding.

  Geliked door 2 people

 2. 12gauge zegt:

  Ja heb hier ook last van duizenden mensen die na elven, op straat hangen en corona verspreiden.
  Het gaat hier om totaal iets anders.
  Je moet wel VEEEEEEEET dom zijn, omdat niet te begrijpen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Konkie zegt:

  Ik kan dit niet lezen want ik lees geen leugenkranten (geen behoefte aan ook).
  Ik lees uitsluitend de ander krant en gezond verstand.

  Geliked door 1 persoon

 4. Boike zegt:

  Het wordt hoogtijd, dat we de ministeriële verantwoordelijkheid uit de grondwet schrappen. Dat is een achterhaalde en feitelijk onmogelijke constructie uit 1848 van Thorbecke. Hij wilde voorkomen, dat het staatshoofd met een eigen verantwoordelijkheid de regering tot de orde kon roepen. Hij reduceerde de funktie van het staatshoofd feitelijk tot een onbeduidende representatieve formaliteit. Maar met de kennis van het heden weten we, dat het weldegelijk belangrijk is, dat er een macht boven de regering is, die aan de noodrem moet kunnen trekken. Het staatshoofd heeft namelijk belangen op lange termijn en die reiken verder dan die van een regering. Want die politici plegen niet verder te kijken, dan de volgende verkiezing. Geef het staatshoofd maar de mogelijkheid, om zijn handtekening onder wetten, besluiten, verdragen en wat dies meer moge zijn, te weigeren en leg de regering de verplichting op, om bij een dergelijke weigering op te stappen. Dat zou heel veel problemen oplossen.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  De fascistische trekjes van het kabinet Rutte en de meelopers…….Spertijd….

  Geliked door 1 persoon

  • Boike zegt:

   @ koddebeier 5 november 2020 om 14:08

   Een politicus, die zijn toevlucht zoekt tot dergelijke maatregelen, geeft feitelijk zijn onmacht en gebrek aan gezag toe. Hij kan zichzelf alleen nog maar met uitingen van onzinnigheid handhaven. Hoe lang nog ??? Spertijd en dergelijke maatregelen zijn echt een stap te ver. Die roepen altijd weerstand en verzet op. Heel veel nog slapenden zullen daardoor wakker worden. Maak je borst maar vast nat, het kon wel eens heel erg grimmig gaan worden. Een kruik gaat immers te water tot die barst.

   Geliked door 1 persoon

  • Rients zegt:

   Weer een stap richting echte dictatuur.

   Geliked door 1 persoon

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het opschrift boven het artikel is al belachelijk. “Bij de gratie gods koning der Nederlanden”. Bij de gratie van het volk, zal ie bedoelen. Als wij hem eruit flikkeren heeft ie maar te gaan. Gratie gods, of geen gratie gods.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Het is mij na al die jaren ook nog nooit r duidelijk geworden wat bijv. zo’n VERKLEEDPARTIJ voor toegevoegde waarde heeft voor ’t gewone volk…………

   Like

   • Boike zegt:

    @ delamontagne 5 november 2020 om 18:40

    Het gewone volk heeft hier uiteraard helemaal niets aan. De uitdossing bevestigt, dat ze geen snars geven om het gewone volk. De uitdossing is een uiting van ontbrekend respect voor het gewone volk. Het is puur een spelletje van zelfbevrediging voor de elite, om aan elkaar te tonen hoe belangrijk ze zijn. Hoe meer franje, pluimen en blingbling des te hoger worden ze in de satanische wereld ingeschat. Het zijn immers allemaal satanische clubjes, die tezamen de afgetopte piramide van de sekte van het alziende oog vormen. Joost mag weten wat voor smerigheid de uitgedoste elite in het duister, buiten het zicht van het gepeupel, bedrijven en/of bekokstoven.

    Geliked door 1 persoon

 7. Blaffertje zegt:

  Lang leve de “tijdelijke” noodwet die, Let op mijn worden, niet tijdelijk is.
  Sneue types als Rutte en bloemschoen zijn niet geschikt voor hun functie.
  Geef je types als hen macht, dan krijg je dit, machtsmisbruik.

  Like

 8. bozeoudeman zegt:

  Het overbekende spelletje. Eerst in twee, drie regio’s dus niet in de mijne, dus ach wat kan het mij schelen, dan in wat meer regio’s maar nog steeds de mijne niet om dan landelijk iedereen in het drijfnet te nemen, de nazi’s zij er weer…. wanneer komen ook die ooit dappere verzetsgroepen waar iedereen na de oorlog lid van bleek te zijn geweest. Oh ja domme vraag, na de oorlog natuurlijk!

  Like

 9. Bob zegt:

  Wanneer beginnen de razzia’s.

  Like

 10. Julia zegt:

  Bij Konklijk Besluit de ultieme test voor Willem Alexander om te zien of hij achter het volk en onze democratie staat tekent hij of niet? Rutte en onze schoenenreus De Jonge kun je niet meer serieus nemen met hun leugens en bedrog en dienen vooral zo snel mogelijk uit hun functie te worden gezet vanwege misdaad tegen de menselijkheid. Zij zijn een gevaar voor onze democratie.

  Like

 11. Hovawart zegt:

  Gelukkig is het volk dommer dan de gek die Rutte met het besluit voor z’n karretje wil spannen, om de regering buiten spel te zetten……het besluit is slechts een opmaak om een revolte te kunnen neerslaan……een revolte van een miljoen turken, asieleisers, of gepensioneerden die hun gevoelens uitspreken en hun verzorgingshuizen verlaten…

  Like

 12. Monalisa zegt:

  Waarom heeft mijn vader de verzetsheld gevochten, dat vraag ik mij in deze dagen steeds af.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Monalisa Ook mijn schoonvader was een verzetsheld en miljoenen mensen hebben gevochten en hun leven gegeven voor onze vrijheid. Echter dat dringt bij de gemiddelde Nederlander met name vergiftigd door de linkse propaganda zenders en linkse media niet door met als gevolg dat zij door domheid nu zullen voelen en nog meer gaan ondervinden wat hun vrijheid waard was. De jeugd wordt op scholen alleen maar op de zieligheidsindustrie gewezen, voortdurend geleuter over discriminatie en links geïndoctrineerd en weten nagenoeg niets over WOII dat kun je ze ook niet kwalijk nemen maar het gevolg is dat zij straks onder strak regime moeten leven en moeten buigen en knikken voor de staat en vijand de terroristen van de Islam. Echter is het de volwassenen wel kwalijk te nemen dat zij zich zonder meer en zonder enig verzet zichzelf en hun laten meesleuren in een enorme chaos met alle gevolgen van dien.

   Like

 13. Gienekehado St. zegt:

  Trump-Griepje gaat misschien wel nooit meer PLEITE!!
  ‘Coronavirus may never really go away, doctors say’!
  https://www.jpost.com/health-science/coronavirus-once-caught-never-really-goes-away-doctors-say-648180

  Like

 14. saddy zegt:

  Als dit besluit nog in de Staatscourant gepubliceerd wordt dan zitten we volgens mij in een echte staat van beleg.
  Ik heb altijd begrepen dat je dan terug mag vechten tegen de vijand.

  Like

 15. Peter zegt:

  Alles komt uit de hoed van Merkel,en Schäuble,de rest loopt er gewoon achteraan,ze helpen bewust alles om zeep,om daarna hun eigen nieuwe macht op de benen te zetten ,mensen vergeten waar Merkel vandaan komt,de DDR,daar zijn we al dichtbij ,en het wordt als we dit alles niet gelijk overboord gooien ,alleen nog maar erger .
  Mensen lezen kranten en kijken tv,dat zouden ze nooit meer moeten doen ,journalisten zijn na de politiek de allerergste meelopers .

  Like

 16. Flipper zegt:

  En uiteraard worden de blanke Nederlanders hier op aangepakt. Nota bene zij die het geld verdienden voor dit land en dit land opbouwden.De nietsnutten met migratieachtergrond aanpakken ??? Tsja. dat zou etnisch profileren of racisme zijn, die mogen dus gewoon verder hun gang gaan.
  Stem PVV in maart 2021.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s