Oostenrijk – Politieagenten tegen mondkapje verordening: “Geen lijfeigenen van de regering”

(Vertaling: E.J. Bron)

Politievakbond komt in verzet

“Onze politieagenten en politieagentes zijn geen lijfeigenen van de ÖVP/Groenen-regering!”, verklaarde de chef van de politievakbond AUF, Werner Herbert. De vakbond wil niet toelaten dat de politie tot handlanger van “ongrondwettige en overtollige wetten” wordt gemaakt.

Steeds meer politieagenten verzeten zich tegen de schijnbaar willekeurige verordeningen van de regering, die zij op dit moment moeten uitvoeren. Onlangs nog sprak “Wochenblick” met een moedige politieagente. Ook de “Aktionsgemeinschaft Unabhängiger und Freiheitlicher” (AUF) wil de politie niet langer als “verklikker” van de regering gebruikt zien worden: “Onze politieambtenaren oefenen hun beroep met hart en ziel uit en hebben dit zware werk niet gekozen om de bevolking in haar woningen, huizen en tuinen te moeten bespioneren.”

Voelen zich herinnerd aan de jaren-30

De AUF bekritiseert dat het bij het “binnendringen in privéruimtes om de levensgewoontes van de daar wonende mensen te bespioneren” om een ongrondwettige maatregel zou gaan. Maar exact dat zou de regering van de politie verlangen. Werner Herbert voelt zich bij het optreden van de regering herinnerd aan de totalitaire jaren-30: “Deze tijden zouden eigenlijk in de jaren-30 van de vorige eeuw gebleven moeten zijn en niet in het jaar 2020.”

Politieagenten willen echte misdaden bestrijden

Men zou politieagent worden om misdaden te bestrijden en de mensen in ons land te beschermen, verklaarde de politievakbond. Tegen deze bedoeling in zouden Oostenrijks politieagenten nu uitgaansbeperkingen moeten handhaven en de “bevolking bespioneren”.

AUF: Politie voor twijfelachtige wetten misbruikt

Herbert ziet een misbruik van de politie door een “door claustrofobische angsttoestanden gedreven regering”. Het zou niet zo mogen zijn dat “minister van Binnenlandse Zaken Nehammer onze politie voor twijfelachtige wetten en verordeningen misbruikt, wier rechtmatigheid eens temeer ongrondwettig zal zijn.”

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Oostenrijk – Politieagenten tegen mondkapje verordening: “Geen lijfeigenen van de regering”

 1. Bob zegt:

  Oostenrijkse politie heeft van het
  verleden geleerd. Befehl is niet
  altijd Befehl.

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Als de politie daar in Oostenrijk inderdaad naar dat gore tuig van de Groenen hadden geluisterd dan zouden ze hierdoor in de Gestapo en de NKVD zijn veranderd! Een aantal jaren geleden was er in Nederland ook een linkse politiechef die vond dat de politie niet genoeg bekeuringen uitdeelde en hij probeerde de politie onder druk te zetten dit alsnog te doen!
   Blijkbaar zou hij elke politieman of -vrouw, die meer dan 400 bekeuringen ging uitdelen binnen een maand belonen met medailles maar daar hadden de politieagenten totaal GEEN zin in omdat ze zich juist hierdoor alleen maar gehater maken bij het volk!

   Like

 2. koddebeier zegt:

  “Onze politieambtenaren oefenen hun beroep met hart en ziel uit en hebben dit zware werk niet gekozen om de bevolking in haar woningen, huizen en tuinen te moeten bespioneren.”
  Daar kunnen onze “helden” van het Hermandad nog wat van leren !!

  Like

  • LUCIA zegt:

   @Koddebeier; Je bedoelt onze boeteexperts die zich te goed voelen voor echt werken aan een case… anders dan achter je bureau.

   Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   koddebeier Vergeet niet dat de politie dient om burgers te beschermen en zich niet tegen de burgers te keren zoals o.a. bij vreedzame demonstraties met man en macht een persoon op te pakken en liefst nog meppen. Daarbij staan er veel te veel jonge onervaren agenten er alleen voor zonder goede begeleiding. Dan die ingezette efteling politie die onder de vlag BOA vaart vaak te dom omdat zij nagenoeg geen wetskennis bezitten, omgang men mensen vaak moeilijk voor ze is en daardoor hun macht misbruiken. Deze massaal ingezette blauwjassen worden gebruikt om zoveel mogelijk boetes te scoren. Met vele van die blauwjassen valt geen enkel gesprek te voeren (te dom en niet opgeleid) hebben geen enkel empathisch vermogen en lokken hierdoor vaak agressie uit. Dan niet te vergeten het falend beleid binnen justitie en de corruptie en discriminatie binnen onze hoofdzakelijk D66 rechtstaat zou een grote schoonmaak verdienen. Kortom ook in dit land is er nog heel veel te leren maar ja helaas de centjes zijn inmiddels al op geconsumeerd door Rutte die hij met liefde in de EU pot heeft gestopt voor het steunen van de bodemloze putten. .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s