De terreur is geen natuurverschijnsel

(Door: René Nehring – Vertaling: E.J. Bron)

Wat de burgers na de jongste aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk van de beslissers in de politiek en de veiligheidsautoriteiten mogen verwachten.

Conflans-Sainte-Honorine, Nice en nu Wenen. Binnen enkele dagen hebben drie terreuraanslagen in de genoemde plaatsen opnieuw de wereld geschokt. In de voorstad van Parijs onthoofdde een 19-jarige Tsjetsjeen de leraar Samuel Paty, in de stad aan de Côte d´Azur stak een 21-jarige Tunesiër drie bezoekers van de kathedraal Notre-Dame-de-l´Assomption met een mes dood, en in Wenen schoot een terrorist vier mensen dood, minstens zeven andere personen raakten deels zwaargewond.

Met hun aanslagen hebben de aanslagplegers opnieuw laten zien dat het radicaalislamitisch terrorisme het grootste gevaar voor de burgers van Europa is. Alleen al voor de periode sinds de aanslag op het satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” in januari 2015 registreert de website van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst 58 “islamistisch-terroristische aanslagen”. Wikipedia komt in een lijst met de door de “Islamitische Staat” wereldwijd gepleegde aanslagen op meer dan 2300 dodelijke slachtoffers. Ook al bepalen in het dagelijks leven andere gebeurtenissen, zoals de coronapandemie, de nieuwsberichten, toch laten deze cijfers zien dat de terreur in naam van de islam een vreselijke begeleider van ons dagelijks leven is geworden.

Deze ontwikkeling is echter geenszins uit het niets ontstaan. Veelmeer is zij het resultaat van een ongecontroleerde immigratiepolitiek, vooral sinds de zomer van 2015, toen de Duitse grenzen wekenlang in feite voor iedereen openstonden. Wanneer regeringswoordvoerder Seibert na de aanslag van Wenen twittert “Wij Duitsers staan in deelneming en solidariteit aan de zijde van onze Oostenrijkse vrienden. De strijd tegen de ´islamistische´ terreur is onze gezamenlijke strijd”, dan dient in herinnering geroepen te worden dat zijn cheffin er een maatgevend aandeel in heeft dat de Europese veiligheidsautoriteiten vaak de controle over de situatie verloren hebben. De dader van Nice, de 21-jarige Tunesiër Barahim A., kwam nog in september met een kleine boot op het Italiaanse eiland Lampedusa aan.

In het voorjaar en de zomer van 2020 hebben politiek en veiligheidsautoriteiten laten zien dat ze bereid en in staat zijn om keihard tegen een virus ten strijde te trekken. Daarbij waren ze tot maatregelen in staat, die tot dat moment ondenkbaar leken. In zoverre kunnen de burgers nu verwachten dat de verantwoordelijken met dezelfde beslistheid en hardheid ook tegen de “islamistische” terreur optreden.

Bron:
paz.de
Door:René Nehring

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op De terreur is geen natuurverschijnsel

 1. Gienekehado St. zegt:

  Van mij krijgt die hele Merkel (Zitter Hexe)-Rutte-Van Toorenburg-Jetten-KuikenZooi de CoronaTIEF!! En GrefoSegers idem dito!!!

  Like

 2. Tony zegt:

  Met betrekking tot dit onderwerp is deze site interessant:
  https://www.thereligionofpeace.com/

  Like

 3. Pingback: Radicaalislamitisch Terrorisme: het Grootste gevaar voor de burgers van Europa! | eunmask

 4. Hovawart zegt:

  Het is een interessante casus om te zien hoe de EU-regeringen omgaan met de vele incidenten, politici die zich in allerlei bochten wurmen, naarstig op zoek naar een enigszins geloofwaardige leugen als excuus voor de voordehandliggende oorzaak…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s