De Balkan als wapendepot voor fanatieke jihadisten

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens Oostenrijkse mediaberichten zou de “islamistische” terrorist Kujtim F. o.a. met een Kalasjnikov AK-47 zijn bloedige werk op 2 november in de binnenstad van Wenen aangericht hebben. Een poging om munitie te kopen, mislukte eind juli in de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Deze niet vervolgde criminele daad kostte de chef van de binnenlandse veiligheidsdienst van Wenen, Erich Zwettler, de kop.

Waar de gebruikte munitie, de AK-47 en de andere gebruikte vuurwapens voor de terreuraanslag vandaan kwamen, is tot nu toe niet bekend bij het Oostenrijkse publiek.

Balkan-arsenalen als verzorgingspunt voor islamitische terroristen

Veel duidt erop dat de fanatieke “islamist” zich in de Balkan-arsenalen van wapens en munitie voorzien zou kunnen hebben. In Europese kringen van de geheime dienst en de politie geldt het als zeker dat de meeste wapens op de zwarte markt uit Zuidoost-Europa komen.

Criminele bendes en terreurgroepen voorzien zichzelf in de landen van ex-Joegoslavië en in Albanië met oude militaire bestanden. Zo gebruikten de daders van Parijs in het jaar 2016 o.a. twee snelvuurgeweren van het type Zastava M70 uit het voormalige Joegoslavië. Ook bij de aanval op de redactie van het Franse satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” in Parijs in januari 2016 gebruikten de islamitische terroristen wapens, die vermoedelijk afkomstig waren uit de Balkan.

Grote wapendepots in Kosovo

Bij een politieactie in een dorp in Kosovo werden talrijke illegale vuurwapens veiliggesteld. Sinds de Joegoslavië-oorlogen in de jaren-90 en de plundering van de munitiedepots in Albanië in het jaar 1997 bloeit er een zwarte markt op met wapens, en die al lang niet meer beperkt tot de Balkan.

De bestanden uit deze wapenarsenalen van de ooit goed bewapende communistische staten hebben in de afgelopen jaren ook het overige Europa bereikt. Ook strijders uit de Syrische burgeroorlog en Irak zouden wapens teruggesmokkeld hebben naar Bosnië, Albanië, Kosovo, maar ook naar Noord-Macedonië.

Een Kalasjnikov is al te koop voor € 300,-

De prijzen van de Balkan-wapenarsenalen voor de eindconsument zijn aantrekkelijk. Terwijl men op de Balkan bijvoorbeeld in het jaar 2016 een Kalasjnikov al voor € 300,- tot € 500,- kon kopen, kost zo´n wapen in Midden- en West-Europa ongeveer € 2000,-.

Het Servische ministerie van Binnenlandse Zaken ging in 2016 uit van tot 900.000 illegale kleine wapens alleen al in Servië. Een VN-rapport uit het jaar 2015 noemt voor het islamitische Kosovo ongeveer 450.000 handvuurwapens en geweren uit illegale bestanden, die wachten om doorverkocht te worden. In Bosnië-Herzegovina zouden nog altijd ongeveer 750.000 wapens in privébezit kunnen zijn.

Bron:
unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op De Balkan als wapendepot voor fanatieke jihadisten

 1. Astrid zegt:

  Wat we al lang wisten. Wat we ook al lang wisten, of konden weten, is, dat er reeds decennia lang hele dorpen in de Balkan worden opgekocht door de islamitische vijanden van de vrije wereld. De moslims nemen onze huizen, dorpen en steden over en jagen zo de autochtonen weg.

  Geliked door 3 people

 2. andre zegt:

  Bosnie Herzegovina is de grens met de EU gewoon open gezet door de malloten zoals Frans Timmermans. Het lijstje van terreur moslim aanslagen stonden er 2 niet in. Ik woon zelf in Dresden en was opweg naar Kassel. Bij Halle stop ik altijd even om koffie te drinken en op de radio hadden ze het over een malloot (direct nadat de grens was open gegooid) uit BH die ze staande hadden gehouden met 96 handgranaten. Weet je als ik op vakantie ga dan neem ik mee mn tandenborstel wat geld en een zwembroek maargoed. Bij het lezen van internet viel ik om toen Geenstijl volop aan het draaien was over de schietpartij in Halle terwijl ik daar dus stond. Pas 1 1/2 uur later werd het pas gemeld op de radio in Halle. Nog 1 tje was een gasflessenbedrijf ergens bij Lyon in Frankrijk. Dit is Air Products een Amerikaans bedrijf met explosive gassen. Zij hebben brandveiligheid heel goed voor elkaar maar ook terroristme is in het draaiboek en een protocol!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Saint-Quentin-Fallavier_attack

  Lees dit artikel maar eens aandachtig door.

  https://sputniknews.com/europe/202011071081079137-islamism-how-nato-cold-war-tool-boomeranged-on-eu–why-europe-should-team-up-with-russia-china/

  En dan nog maar een keertje Jens Stoltenberg met zn NATO maffia maatjes in Turkije die los gaat op het horst wessel lied………….is foetsie van youtube!!! Het is de EU die dit allemaal doet.

  Like

 3. andre zegt:

  Duitsland is ie dus niet meer te zien maar het adres. De baas van NATO Jens Stoltenberg gaat los op het Horst Wessel in notabene Turkije.

  Like

 4. Peter zegt:

  Erich Zwettler,wordt voor de trein gegooid,en de werkelijke schuldige kijken de andere kant op .

  Like

 5. Stef zegt:

  Wij zien in Polen regelmatig witte zeer dure SUV’s met twee getinten en bij de wisselkantoren. Zij wisselen hier probleemloos tassen met euro’s om on andere valuta.
  Het is niet moeilijk om dan naar de Balkan te rijden en wapens te kopen.
  Ze rijden in witte auto’s omdat onze politie nog steeds denkt dat ze in zwarte auto’s rijden.
  Ze zien er netjes gekleed uit en in de auto lijken ze op een net europees stel.
  Hoe lang nog voordat de grote klap valt?

  Geliked door 1 persoon

 6. Bob zegt:

  De EU heeft het voormalige Joegoslavie
  onmogelijke eisen gesteld om de oorlog
  daar te beginnen om Kosovo los te weken.
  Bij deze wapen aankopen valt het kwartje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s