Na protest van de FPÖ: Politie verbiedt betoging van radicale “islamisten” in Wenen

(Vertaling: E.J. Bron)

Er was een kreet van verontwaardiging door de FPÖ voor nodig om zes dagen na de terreuraanslag een betoging van radicale “islamisten” voor de Franse ambassade in Wenen (foto) vandaag te verhinderen.

Manifestatie tegen Mohammed-karikaturen

Zoals bericht, stond er voor vandaag een betoging onder de titel “Tegen Mohammed-karikaturen” gepland. Er werd een officiële aanvraag voor ingediend en goedgekeurd.

De FPÖ was nodig om erachter te komen welke personen zich onder de organisatoren bevinden. Want voor de demonstratie wordt door twee Pakistaanse mannen op de sociale media reclame gemaakt. Een van hen, die in het Neder-Oostenrijkse Neunkirchen een vereniging voor sociale hulp zou leiden, deelde in de afgelopen dagen choquerende, geweld verheerlijkende postings op Facebook.

Door de medeorganisator wordt eveneens een stuk uit een haatrede verbreidt, die blijkbaar op 23 oktober in het Pakistaanse Lahore werd gehouden, inclusief de begeleidende tekst “Haal de atoombommen tevoorschijn… Verklaar de jihad tegen Frankrijk!”

FPÖ-clubvoorzitter informeerde de politie

De clubvoorzitter van de FPÖ, Herbert Kickl, stelde hiervan de politie in kennis, die daarop de manifestatie verbood. In een uitzending begroet Kickl de “late afzegging van de ´islamistische´ anti-Frankrijk-demonstratie” en vraagt zich tegelijkertijd af:

“Wanneer gaat de binnenlandse veiligheidsdienst eindelijk zijn werk doen? Wanneer neemt Nehammer eindelijk de verantwoordelijkheid op zich en treedt hij af?”

Minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer (ÖVP) en de leiding van de politie van Wenen zouden nog net aan de noodrem hebben getrokken. Of het op tijd was, zou men moeten zien, want het zou twijfelachtig zijn of alle deelnemende “islamisten” nog bereikt konden worden, aldus Kickl.

Werkweigering op het ministerie van Binnenlandse Zaken

Tegelijkertijd uitte de clubvoorzitter van de FPÖ zijn onbegrip over de aan werkweigering grenzende onverschilligheid op het ministerie van Binnenlandse Zaken  tegenover islamitische machinaties:

Als de FPÖ vanochtend niet de ongelooflijke geweld verheerlijkende postings van een medeorganisator bekendgemaakt had, dan zou de radicale manifestatie ongestoord hebben kunnen plaatsvinden.”

Oostenrijk voor Macron niet veilig genoeg

Het is in dit verband ook interessant om te noemen dat de Franse president Emmanuel Macron een bezoek aan Wenen op het laatste moment afzegde. Officieel werd er gezegd dat de coronasituatie in Europa daar de reden voor zou zijn. Maar de Franse zender LCI zag een andere reden: op de website van de tv-zender wordt namelijk de afzegging van Macron in verband gebracht met de duidelijke gebreken bij de Oostenrijkse geheime dienst BVT.

Bron:
unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Na protest van de FPÖ: Politie verbiedt betoging van radicale “islamisten” in Wenen

  1. Bob zegt:

    Wat voor rottigheid toveren de europese
    politici uit hun hoge hoed?????????

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s