Studie: Elektrische auto´s niet klimaatvriendelijk

(Vertaling: E.J. Bron)

Geen positieve CO₂-balans

Een studie van de Vereniging van Duitse Ingenieurs (VDI) komt tot de conclusie dat de klimaatvriendelijke schijn bij elektrische auto´s bedriegt. Door de politiek en klimaatbeschermers als voertuigen met nul uitstoot geprezen en gestimuleerd, schuilt de duivel, zoals zo vaak, in het detail.

“De studie bewijst dat er met betrekking tot de CO₂-balans van door accu´s aangedreven auto´s aanzienlijke misverstanden bestaan. De CO₂-balans van elektrische auto´s is geenszins principieel beter dan de CO₂-balans van auto´s met een verbrandingsmotor”, zei de president van de VDI, Volker Kefer, tegenover het “Handelsblatt”. Want zolang accu´s voor elektrische auto´s in landen met een hoog aandeel stroom uit kolen – zoals China – geproduceerd worden, zouden auto´s met verbrandingsmotoren “met duidelijke afstand de klimaatvriendelijker keuze zijn”. Bovendien komt daar nog bij dat er tot nu toe geen bruikbare concepten voor de recycling van de accu´s bestaan – ook dit verslechtert de klimaatbalans van de gehypte elektrische voertuigen nog eens extra.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Studie: Elektrische auto´s niet klimaatvriendelijk

 1. Gienekehado St. zegt:

  Elk motorisch vervoermiddel is een ramp voor deze ooit zo mooie planeet! Vanaf de start van de productie tot de sloop! Op een dag trekt Moedertje Natuur de stekker er uit!!
  Nog een mooie zondag, BronGekkies!

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Ga je elke dag te voet naar school of werk? Nooit geweten dat moeder aarde over een stekker beschikt. Meestal hebben moeders een stopcontact. Moet wel opmerken dat ik niet thuis ben in de gender schijnwetenschappen.

   Like

 2. koplampkapot zegt:

  Zelfs als de stekkerbak iets minder troep veroorzaakt cradle-to-cradle, dan is het nog altijd zo dat de auto’s die nu in mijn oprit staan al gemaakt zijn. Als je de klimaatgekte een warm hart toedraagt wordt het pas een punt als je auto aan vervanging is. Na 20 jaar heeft de ene er 120.000 km op staan, de andere na 12 jaar 60.000. mijn vrouw en ik zijn 60, en ik was eigenlijk niet van plan in dit leven deze te vervangen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Claudia Millenaar zegt:

  Tel naar nog de mega vervuilende winning van grondstoffen als, kobalt en lithium, voor al deze accu’s bij op en dan vooral de manier waarop dat gebeurt. Na winning leeft daar niets meer!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Claudia Millenaar Voor het winnen van de grondstoffen zoals kobalt worden massaal kinderen ingezet. Dan moeten wij het geroeptoeter aanhoren van al die hypocriete die kinderarbeid veroordelen en terecht maar wel met hun elektrische zaklantaarn rond rijden van kijk mij ik ben zo milieu bewust. Al gedacht waar al die smerige afval van die batterijen naar toe gaat? Simpel dat wordt gedumpt in de arme landen.

   Like

 4. Tistochwat zegt:

  Dat wist iedereen die zelf kan nadenken toch allang?

  Geliked door 3 people

  • BigLJohn zegt:

   Heel goed gezegd Tistochwat. Maar hoeveel mensen zijn nog in staat om normaal na te denken, c.q. hun eigen verstand op een normale manier te gebruiken, zelf een gezond oordeel vellen zonder zich te laten hersenspoelen ? Mensen met een gezond verstand vind je in ieder geval niet bij de gelovigen van de linkse kerk. Zij geloven van alles, zolang het maar niet de waarheid betreft, want daar zijn ze allergisch voor.

   Geliked door 1 persoon

 5. saddy zegt:

  Er is een heel interessant artikel over drijfhuis-gassen van afgelopen juni..

  Auteurs: W. A. van Wijngaarden and W. Happer

  Zonder deze kennis kun je niet meer meepraten denk ik.
  Voor de Timmermansen is dit 60 IQ-punten te moeilijk.

  Like

 6. Hovawart zegt:

  Het grote voordeel voor de klimaat-looneys van een EV is , dat de rest van Rijdend Nederland betaalt aan de subsidies om het enigszins verkoopbaar te maken………. bijspijkeren om de GroenLinkse leugens nog enige geloofwaardigheid te gunnen,…….elektriciteit is een onrendabele energie, teveel verlies en laag rendement……net als de warmtepomp, windmolens en zonnepanelen…bedrog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s