Gesprek tussen duivels . . .

Een jonge duivel: “Hoe heb je zoveel zielen naar de hel gestuurd?”
Oude duivel: “Met angst!”
De jongere: “Goed gedaan! Waar waren ze bang voor? Oorlog? Hongersnood?
De oude: “Nee, een ziekte!”
De jongere: “Zijn ze niet ziek geweest? Waren ze niet aan het sterven? Was er geen remedie?”
De oude: “Ze werden ziek, ze stierven, er was een remedie.”
De jongere: “Ik snap het niet…”

De oude: “Ze dachten per ongeluk dat het enige wat ze ten koste van alles moesten houden het leven was! Ze knuffelden elkaar niet, groetten elkaar niet, ze gingen weg van elkaar. Ze hebben elk menselijk contact opgegeven en alles wat menselijk was! Ze hadden geen geld meer, ze waren hun baan kwijt, maar ze kozen ervoor om bang te zijn voor hun leven, zelfs als ze niet eens brood hadden. Ze geloofden alles wat ze hoorden, lazen de kranten en geloofden blindelings alles wat ze lazen. Ze hebben hun vrijheid opgegeven, nooit het huis verlaten, ze zijn nergens heen gegaan. Ze hebben geen familie en vrienden bezocht. De wereld is één groot concentratiekamp geworden met vrijwilligers. Ze hebben alles aanvaard! Gewoon om een andere ellendige dag te overleven… Ze hebben niet geleefd, ze waren elke dag dood! Het was gemakkelijk om hun ellendige zielen te nemen…”

(C.S. Lewis: “Brieven van Berlicche” – 1942)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lis”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Gesprek tussen duivels . . .

 1. Tistochwat zegt:

  Ja, zo is het tegenwoordig, en zo zal het blijven tot aan ieders ellendige dood.
  En de linksen keken en zagen dat het goed was. Het was zelfs geweldig!

  Ik kreeg net in de mail waarin stond dat ‘Kruipvat’ korting geeft op bef-lapjes. Van ongeveer 10 euro voor ongeveer 3,50 euro. Ik zit dus alweer te koken.

  Geliked door 3 people

 2. koddebeier zegt:

  Europa 2020 !!

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Tijdens WO II waren er ook een aantal duivels onder de politici van de strijdende partijen die oftewel (tijdelijk) met elkaar samenwerkten of elkaar fel bestreden! Zo zou Benito Mussolini, een kleine duivel, gaan samenwerken met de grootste duivel, Adolf Hitler, die op zijn beurt tijdelijk samenwerkte met een even grote duivel: Jozef Stalin!
  En ook Winston Churchill.en Franklin Roosevelt waren beslist GEEN engelen omdat zij ook hebben samengewerkt met de grote duivel Jozef Stalin en een hele hoop ellende brachten over West-Europa dat zij met bommen bestookten en Oost-Europa uitleverden aan de Georgische opperduivel!

  Like

  • karton zegt:

   @ Jules Vismale,
   Om “duivels onder de politici” te benoemen hoeft u eigenlijk niet zo héél ver terug in de geschiedenis. Wat te denken van :
   Rutte werkte samen met Halve Zijlstra (vriendje van Putin).
   Rutte werkte samen met Opstelten en Teeven (bonnetjes-duo)
   Rutte werkte samen met v.d. Steur, (weggestuurd wegens onkunde)
   Rutte werkt nog stééds samen met Grapperhaus, die z’n eigen wetjes a.d. laars lapt.
   De genoemde personen, ik kan er nog 10-tallen noemen, zijn in mijn ogen allemaal DUIVELS; zij spelen een DUIVELS spel dat ten koste gaan van de
   échte Nederlanders , maar dat interesseert hen geen ene moer !!

   Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Het ligt in de lijn der verwachting dat er binnenkort door de EU in lidstaten hermetisch gesloten heropvoedingskampen worden ingericht om mensen in onder te brengen, zogenaamd vanwege een virus……brrrr

  Like

 5. Bob zegt:

  Als Magere Hein jou wil hebben
  geeft hij je wel een hand.
  Zolang hij langs loopt is er niets aan de
  hand, hoe bang je ook wordt gemaakt.

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Ken je soms ook het sprookje van Grimm, genaamd ‘De Dood als peetvader’, waarin een arme man met 13 (!) kinderen een peetvader zocht voor zijn jongste zoon? Die vent wees toen de aanbiedingen van God en de Duivel af omdat hij vond dat de eerstgenoemde arm en rijk niet gelijk behandelde en de laatstgenoemde de mensen alleen maar verleidde en bedroog!
   Hij koos hierna de Dood uit omdat deze geen onderscheid maakt tussen arm, rijk, jong of oud waarna de laatstgenoemde inderdaad later het kind doopte en afwachtte tot deze volwassen werd.
   De jongeman kreeg toen van zijn peetvader een doopgeschenk, in de vorm van een bepaald levenskruid, waarmee hij mensen kon genezen en hierdoor beroemd en schatrijk zou worden. Alleen was het wel zo dat de Dood steeds onzichtbaar verscheen bij de zieken en als hij aan het hoofdeinde van het ziekbed stond mochten deze patiënten genezen met het levenskruid.
   Stond de Dood echter aan het voeteinde van het ziekbed dan moesten de patiënten sterven en was er geen kruid tegen hun ziekte gewassen! De Dood waarschuwde echter zijn petekind dat deze alleen niet moest proberen om iedereen zomaar te genezen want dat zou zijn eigen leven hierdoor danig gaan verkorten!
   Aanvankelijk deed de dokter precies wat de Dood van hem verlangde en genas hij iedereen die beter mocht worden en liet hij anderen sterven als de Dood dat wilde. De dokter werd hierdoor inderdaad rijk en beroemd maar dit begon hem later zo boven het hoofd te stijgen dat hij een zieke koning en diens dochter, een mooie prinses waar de dokter verliefd op werd, alsnog genas terwijl zij eigenlijk moesten sterven!
   De Dood voerde hierna de dokter mee naar het dodenrijk waar ontelbare levenskaarsen brandden van de mensen overal ter wereld! De grootste kaarsen waren van de kinderen, de middelgrote kaarsen van volwassenen en de kleinste kaarsen van de bejaarden. Maar ook kinderen en volwassenen konden een kleine kaars hebben en toen de dokter vroeg of de Dood diens levenskaars wilde verlengen liet hij die uiteindelijk uitgaan om zo duidelijk te maken dat er met de Dood NIET was te spotten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s