Hamed Abdel-Samad stapt uit “Duitse Islamconferentie”

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

In een open brief aan de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft de bekende islamcriticus Hamed Abdel-Samad zijn onmiddellijke vertrek uit de “Duitse Islamconferentie” (DIK) bekendgemaakt en gemotiveerd.

Toen hij 10 jaar geleden voor dit forum werd uitgenodigd, zou hij de hoop gehad hebben om “deel te worden van een eerlijke dialoog over de islam in Duitsland”. In deze hoop zou langzamerhand steeds meer teleurgesteld zijn: “Sinds deze tijd konden de islamitische verenigingen alle kritische onderwerpen, die de kritische stemmen op tafel hadden gebracht, zoals het thema radicalisering van jonge moslims of de positie van de vrouw, van de agenda verbannen. Uiteindelijk bleven alleen de thema´s over die voor de orthodoxe verenigingen, niet voor de hele samenleving, relevant waren, zoals imamopleiding, islamonderwijs en islamitische geestelijke verzorging.”

Het gaat alleen maar om geld voor islamverenigingen

Daarom zou het hem duidelijk zijn geworden “dat deze verenigingen alleen maar geld van de staat wilden, en dat de staat niet eens weet wat hij van de verenigingen wil!” Hij zou hebben moeten vaststellen dat de vertegenwoordigers van de staat eveneens geen echt kritische geluiden zouden willen horen:

“Men heeft ons uitgenodigd om aan het publiek te laten zien dat alle geluiden in het forum aanwezig zijn. Maar de realiteit is: de staat tracht in deze conferentie in ´t gevlij te komen van de politieke islam en ignoreert alle waarschuwingen en voorstellen van de kritische stemmen. Tijdens de laatste openbare vergadering verklaarde de chef van DITIB dat hij geen afgestudeerden van de faculteiten voor islamitische theologie van de Duitse universiteiten als imams zou aanstellen, omdat die niet zouden voldoen aan de DITIB-standaards. Ik verwachtte dat de aanwezige vertegenwoordigers van de staat verontwaardigd zouden zijn over deze arrogantie, maar dat was niet het geval. In plaats daarvan ondersteunt de staat nu dat de DITIB en andere verenigingen zelf hun imams opleiden en wel op kosten van de Duitse belastingbetaler.”

“Nee, ik doe niet meer mee!”

Dan heel duidelijk en ondubbelzinnig: “Nee, ik doe niet meer mee. Want de DITIB-standaards zijn: loyaliteit aan Erdoğan en aan het Turkse nationalisme.”

En rechtstreeks gericht tot de minister van Binnenlandse Zaken: “Ik maak de Islamconferentie ook medeverantwoordelijk voor de politieke opwaardering van DITIB en de Centrale Raad van de Moslims, en zodoende voor de opbouw van de Erdoğan-cultus en de versterking van de politieke islam! En ik beschouw de ondersteuning van deze verenigingen als verduistering van staatsgelden. Daarom neem ik noch aan de vergadering van vandaag noch aan toekomstige vergaderingen van de Islamconferentie deel en trek ik me definitief terug.”

Men zou Seehofer steeds weer gewaarschuwd hebben, maar daar zou nooit naar geluisterd zijn. Vanaf nu zou hij de volledige verantwoordelijkheid zelf dragen!

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hamed Abdel-Samad stapt uit “Duitse Islamconferentie”

 1. Bob zegt:

  De meeste regeringen doen of ze
  overal verstand van hebben, maar
  niet alleen de de islam maar ook
  de regerings leiders denken alleen
  aan hun eigen portemonaie.
  Onkundige die denken dat ze
  er verstand van hebben zijn eerder
  dwazen dan leiders.

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Hamel abdel Samad. Een meest fatsoenlijk en integer mens ooit op TV gezien. Kan zeer zuiver argumenteren en gaat nooit onder de gordel.

  Geliked door 2 people

 3. Het ene na het andere OUWE WIJF heeft er voor gezorgd dat ONS LANDJE een half-KALIFAAT geworden is!! Sterf om mij, je hebt ‘Het Land van Onze Voorouders’ MEDE verwoest!!
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/ministerie-komt-met-70-punten-tegen-overlast-asielzoekers/ar-BB1aSfHB?li=BBoPEwG&ocid=mailsignout

  Geliked door 1 persoon

  • “Het is volgens de staatssecretaris niet mogelijk om deze overlastgevers tijdens de asielprocedure uit te zetten, omdat dit in strijd is met internationale wetten”. ONZE VEILIGHEID is ondergeschikt aan CRIMINELEN!! Krijg de CoronaTIEF om mij, SUFKUT!!

   Geliked door 1 persoon

 4. oprechtegeus zegt:

  De Duitse staat geeft opnieuw alle ruimte aan het fascisme, en wel aan het islamofascisme, vooral gefaciliteerd door een ex-Oost-Duitse communiste, en damaals prominent lid van de FDJ (Freie deutsche Jugend).

  Geliked door 1 persoon

 5. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. jepa8 zegt:

  Hamed-Abdel Samad, een gewaardeerd en erudiete intellectueel die we moeten koesteren. Dat idee van “dialoog” begint sleets te geraken, mohamedaanse apologeten zien dat als een zwaktebod en een knieval van de “kufr”, met gevorkte tongen spreken om geld te krijgen maar onderwijl een ander boodschap uitdragen van overheersing van de ongelovigen door middel van misleiding en leugens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s