Record in één weekend: Duizenden Afrikanen bereiken de Canarische eilanden

Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De Canarische eilanden beleven op  dit moment, nauwelijks [bewust!?] opgemerkt door de rest van Europa, een regelrechte migratiecatastrofe: sinds afgelopen zaterdag alleen al kwamen er 2000 Afrikanen illegaal op de eilanden aan. Samen met de uitvallen door corona zouden zij het toerisme op de eilanden jarenlang kunnen verwoesten.

Een Tweet van Radio Televisón Canaria laat het heel duidelijk zien: de bestorming van de Canarische eilanden door migranten houdt niet alleen aan, maar bereikte in de afgelopen drie dagen een extreem hoogtepunt:

Bijna 14.000 Afrikaanse immigranten sinds het begin van het jaar

Sinds het begin van de coronacrisis beleven de Canarische eilanden een tot nu toe ongekende bestorming door illegale immigranten. Deze bereikte het afgelopen weekend met de aankomst van 2206 “asielzoekers” in houten boten een nieuw hoogtepunt.


Sinds het begin van dit jaar zouden er al meer dan 13.700 “asielzoekers” vanaf de 100 kilometer ver verwijderde kust van West-Afrika op de Canarische eilanden zijn aangekomen. Dat zijn er zesmaal zo veel in vergelijking met vorig jaar. In februari van dit jaar al hadden veel eigenaren van huizen de hekken en muren duidelijk beter laten beveiligen.

Aan de zich aftekenende catastrofe is ook de EU medeschuldig: “De Canarische eilanden worden steeds vaker het doel van ´vluchtelingen´, vooral sinds 2019, sinds Marokko financiële middelen van de Europese Unie voor de migratiecontrole in de Middellandse Zee richting Spanje krijgt.” (bron) Wat de vraag opwerpt: “Betaalt de EU Marokko ervoor dat ze migranten naar Europa brengt?”

Illegalen in hotels ondergebracht

Al in september berichtten we op “PP”: “Bovendien worden veel illegalen nu op kosten van de Spaanse belastingbetaler in leegstaande privéwoningen, hotels en vakantieparken ondergebracht – voor de eigenaren een welkome gelegenheid om inkomstenverliezen door de coronacrisis te compenseren.

Dit op zijn beurt zorgt voor protesten bij de buurtbewoners die bang zijn het toeristische imago van hun dorpen kwijt te raken. Zo gingen de burgers van Hoya de Tunte in de gemeente San Bartolomé de Tirajana in het zuiden van Gran Canaria de straat op om de overplaatsing van 400 Afrikaanse economische vluchtelingen naar een bungalowpark aan de rand van de gemeente te verhinderen. Ze richtten barricades op de toegangswegen op, werden daarna echter door de politie verjaagd, waarop de immigranten hun nieuwe kwartier konden betrekken.” (hier meer)

Protesten van de bevolking: stijgende criminaliteit

In enkele dorpen op Gran Canaria, zoals in Arguineguín, uit de bevolking haar onvrede al over de overbevolking met immigranten.


Want met de migranten neemt de criminaliteit enorm toe. En ook de hele sfeer is veranderd: niet alleen omdat vanwege corona talrijke restaurant en evenementen gesloten zijn en veel toeristen wegblijven uit de bekende toeristenplaatsen op Gran Canaria, maar veel delen zijn ook afgesloten, omdat die alleen maar voor immigranten bedoeld zijn.

Tegelijkertijd zijn de bewoners van het eiland boos dat de immigranten complete hotels en bungalowparken zo snel verruïneren dat ze in feite alleen nog maar afgebroken kunnen worden. Ook zou het al tot de illegale bezetting van een winkelcentrum gekomen zijn. Bij het uitdelen van eten wordt dit door d emigranten vaak demonstratief afgewezen en weggegooid.

Op de stranden zijn hordes Afrikanen te vinden

De autochtone bevolking durft niet meer naar het strand. Hordes immigranten, die uit de onderkomens uitgebroken zijn, bevolken de stranden. Politiehelikopters cirkelen boven het eiland, die de ontsnapte “vluchtelingen” weer willen verzamelen. Net zoals in de rest van Europa gaat het bij de immigranten overwegend om jonge mannen.

Ondertussen heeft ook de president van de Canarische eilanden, Ángel Víctor Torres, alarm geslagen en de centrale regering in Madrid opgeroepen om eindelijk te “reageren” op de steeds verder aanzwellende toestroom van Afrikaanse immigranten op de Canarische eilanden. Daarbij verwees hij ook naar het historische record dat afgelopen weekend op de Canarische eilanden werd behaald. Op Gran Canaria kwamen 2188 immigranten uit 58 boten of kano´s, verder getransporteerd via reddingsschepen, aan. Zaterdag alleen al 1461 Afrikanen. Men zou de situatie gewoon niet meer de baas worden.

We staan in contact met enkele bewoners van Gran Canaria, die ons dagelijks over de steeds groter wordende catastrofe berichten en vrezen dat de belangrijkste bron van inkomsten van belangrijke plaatsen op het eiland, het toerisme, tientallen jaren zou kunnen wegvallen.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Record in één weekend: Duizenden Afrikanen bereiken de Canarische eilanden

 1. Republikein zegt:

  Het zijn daar dan ook bijzonder mooie stranden, maar wel veel kakkerlakken, sommige hebben 2 benen.

  Geliked door 4 people

 2. karton zegt:

  De inwoners die lopen te demonstreren (op de video) zouden zich moeten groeperen langs de stranden aldaar en de aankomende boten beletten om hun lading uit te laden op het strand.

  Geliked door 2 people

 3. Eppo zegt:

  Hoef je dus ook al niet meer heen te gaan .
  En dat allemaal dankzij die PvdA en VVD die er van Nederstan ook een Gaza strook aan het maken zijn .

  Geliked door 2 people

 4. dutchess43 zegt:

  Samen met de uitvallen door corona zouden zij het toerisme op de eilanden jarenlang kunnen verwoesten? Daar hoeven we toch geen vraagteken bij te plaatsen!
  Overal waar deze “zieligerds” hun neus laten zien gaat de economie naar de kloten. Bovendien is er GEEN plaats in Europa voor driekwart Afrika en half Azië. Er zijn geen huizen, geen werk , alleen maar afkeer . Economie naar de verdommenis en dat niet alleen…. wat te denken van hun bloeddorstig geloof dat iedereen wordt opgedrongen???

  Geliked door 4 people

 5. Pingback: Record in één weekend: Duizenden Afrikanen bereiken de Canarische eilanden! | eunmask

 6. Cathja zegt:

  Opnieuw worden toeristische gebieden bestormd door ‘vluchtelingen’, wat voor de toekomst zal betekenen dat de Canarische archipel gemeden zal worden door vakantiegangers uit Europa (en daar buiten). Alles, maar dan ook alles moet en zal kapot gemaakt worden.

  ‘Bedankt’ Brussel!

  Hoe lang gaat het treiteren van de Europeanen nog door?

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   Cathja.Bedank de bilderberg groep,de E.U. in brussel is een uitvoerend kantoor van de bilderbergers.Er zijn 226 E.P. leden omgekocht door george soros,ook lid van de bilderberg groep.

   Geliked door 2 people

 7. Opoe Knol gisteren in Nieuwsuur; In 2021 moeten er zo’n 35.000 asielzoekers een huis hebben!! Daarna zal familie, dorpsgenoten etc. deze kant ook wel opkomen! In 2 jaar “zomaar” weer een grote stad er bij in ONS overvolle landje!! Wat een MISDADIG ZOOITJE op 2513 AA Den Haag! Krijg om mij de CoronaTIEF!!

  Geliked door 3 people

 8. Julia zegt:

  Vandaar de reisverboden zogenoemd rood gebied. Wij mogen niet meer geconfronteerd met het feit dat duizenden gelukzoekers de Europese eilanden ongecontroleerd binnen dobberen terwijl de onmacht van de EU over de enorme invasies met de dag meer toeneemt. Het is een schande dat eigen volk wordt onderdrukt en vrijheden worden ontnomen terwijl deze invasie in alle vrijheid Europa mogen veroveren.

  Geliked door 3 people

 9. saddy zegt:

  Alle gevangenissen in afrika worden geleegd, vandaar deze golf.

  100% crimineel, gegarandeerd.

  Geliked door 4 people

 10. Gerrit zegt:

  Buurman is permanent bewoner op Teneriffe. Vertelde dat dit vroeger gestopt werd door de boten weer terug te sturen. Men was toen ook bang voor ziektes die meegebracht kunnen worden. Nu begint het weer. Nog even Europa door en op weg naar Nederland of Engeland In Spanje valt niet zoveel te halen……

  Geliked door 1 persoon

 11. BigLJohn zegt:

  Toen wij 20 jaar geleden op vakantie gingen naar de Canarische eilanden was er al een Afrikanenprobleem. Je zag ze overal rondlopen en een deel van hen viel je lastig met hun koopwaar, bestaande uit kettingjes en andere prullen. Ging je een drankje drinken aan een tafeltje op een terras, dan stonden ze in no time bij je tafeltje. Gezien de berichten gaan wij daar nooit meer naar toe !

  Geliked door 4 people

 12. hannah zegt:

  Ik woonde 3 jaar op Tenerife en weet dat daar 10 Afrikanen in 1 appartementen woonden, overdag zag je ze niet, ’s avonds kwamen ze tevoorschijn met hun horloges en rommeltjes, alles wat ze verdienden moesten ze inleveren bij de Chef Afrikaan, de vlechtjes makende vrouwen werden over het algemeen door de politie met rust gelaten… Veel restauranthouders worden bedreigd door die Chef Afrikaan anders wordt de boel in elkaar geramd …. Dit gebeurde dus 25 jaar geleden ook al ….

  Geliked door 1 persoon

 13. Republikein zegt:

  Het alarm ging af bij wind uit de Sahara, zou dat nog zo zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s