’Waarom zag je niet hoe wij leden in VS?’ (satire!)

(Door: Leon de Winter)

Onderstaande mail ontving ik onverwacht van een Amerikaan met wie ik al enige tijd geen contact meer had:

’Leon: de afgelopen jaren heb ik je ridicule stukjes over Trump gevolgd. Je selectieve blindheid was stuitend. Waarom weigerde je te zien hoe wij hier in Amerika leden onder Opperdictator Trump? Vier jaar lang vertrapte die clown onze vrijheid van meningsuiting. Maar nu…

Eindelijk kunnen de kranten weer kritisch over hem berichten, kunnen CNN en NBC en alle andere media weer kritische journalistiek bedrijven, kunnen de komieken weer kritische grappen maken! We waren sinds zijn inauguratie echt doodsbang om voor onze mening uit te komen.

Voorbeeld: het boek dat ik over Trump schreef, moest ik in de kluis laten liggen, omdat geen uitgeverij het aandurfde een kritisch boek over hem te publiceren. Als ze dat wel hadden gedaan, waren ze direct naar de moeraskampen in Louisiana gestuurd!

“Trumps haar zit wel een beetje maf”

Ander voorbeeld: twee jaar geleden, op een ouderavond van de school van zijn kinderen, maakte mijn buurman een piepkleine opmerking over Trump. Hij had gezegd: ’Dat haar van Trump zit toch wel een beetje maf, maar ik bedoel daar niks naars mee, ik hou van zijn haar, hij heeft het beste haar, superhaar’ – en de volgende ochtend stonden leden van Trump´s SS, de zogenaamde Proud Boys, bij hem op de stoep, en niemand weet waar hij is gebleven. Verdwenen!

We hadden een lieve werkster die al twintig jaar zo ongeveer een familielid was – die liep drie jaar geleden toen ze op de bus wachtte tegen de Color Police aan. Met een digitale kleurmeter werd de pigmentdichtheid van haar huid gemeten. Een week later kreeg ze een oproep om zich te melden voor tien jaar werkstraf in een moeraskamp in Louisiana omdat ze ongeoorloofd in een witte wijk was geweest. Met miljoenen tegelijk werden donkere mensen in concentratiekampen opgesloten! Alle vrouwen van kleur verdwenen, we moesten zelf ons huis schoonhouden. Jij hebt weggekeken, nee, je hebt het regime gesteund juist door de misstanden te verzwijgen.

Zwijgen

En de joden? De synagogen werden gesloten, koosjer slachten en het leren van de Hebreeuwse taal werden verboden. Tot overmaat van ramp werden joodse mannen gedwongen operatief een voorhuid te laten aanbrengen. Hebben je ouders de Tweede Wereldoorlog overleefd opdat jij een Tweede Hitler zou steunen? Jij zweeg!

Ik ken iemand die, dacht ik, gewoon links was. Maar op een dag vernederde hij ons door in een vulgaire Dodge Ram pick-uptruck met luidsprekers en Amerikaanse vlaggen dwars door Hollywood te rijden en een song van The Village People te laten horen. Ik heb hem gemeld bij de autoriteiten en hij zal zijn verdiende straf krijgen.

De repressie was ondraaglijk. Je lette op elk woord, want voordat je het wist luisterden de Proud Boys mee, en het minste dat je als straf kreeg was het uit je hoofd opdreunen van de hele The Art of the Deal, het Mein Kampf van deze Oranje Hitler.

Een van onze stille heldinnen, Alexandria Ocasio-Cortez, is uit haar onderduikplek gekomen. Toen ze buiten verscheen, zwak maar mentaal sterk, werd ze door tienduizenden toegejuicht. AOC stelt voor lijsten aan te leggen met namen van mensen die met de tiran heulden. Wat ze ons aan repressie, honger en ellende hebben aangedaan – waarover jij zweeg – rechtvaardigt dat. Voor deze collaborateurs geen baan bij de overheid of educatie of een bedrijf – ja, ze creperen maar, ze hebben het er zelf naar gemaakt door de tirannie te steunen.

Onruststokers

Er is in ons Nieuwe Amerika geen plaats voor betreurenswaardige onruststokers. En wie zijn dat? Ontkenners van structureel racisme en ’man-made’ klimaatverandering, tegenstanders van globalisering, types die beweren dat mannen geen vrouwen kunnen worden (en omgekeerd), figuren die weigeren te erkennen dat de hele westerse cultuur doordrongen is van agressieve mannelijkheid en witte suprematie, idioten die denken dat alleen legale stemmen tellen en denken dat migranten zonder documenten illegaal zijn, ga zo maar door – deze onruststokers worden naar Louisiana gestuurd nadat ze zich in het openbaar hebben moeten verontschuldigen. Wij gaan de nieuwe en oude media zuiveren van jullie valse berichten en valse opinies tot jullie bekennen hoe fout jullie zijn!

Naar verluidt verbergt Trump zich in het Kremlin bij jouw grote vriend Poetin. En jij? Hoeveel heeft Poetin jou betaald voor je pro-Trump stukkies?

Amerika is bevrijd. Jij, kloothommel, hoeft niet te antwoorden. Ik vond jou toch altijd al een talentloze zak. Je bent eigenlijk dezelfde goedkope voddenjood als je vader.’

Dit was de mail. Ik las ’m tien keer. Mijn ogen werden geopend.

Ik heb die vier miljoen teruggestort aan Moskou (de Porsche kon ik helaas niet teruggeven en moet ik dus even houden). Ik geloof nu echt in klimaatverandering en structureel institutioneel racisme en dat elk mens zijn eigen gender kan uitkiezen!

Dood aan Trump! Dood aan de Tiran! Dood aan Oranje Hitler! Leve de antiracisten en antifascisten en alle transen!

Bron:
De Telegraaf (Premium artikel)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Blaffertje”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op ’Waarom zag je niet hoe wij leden in VS?’ (satire!)

 1. M. Schettini zegt:

  Schitterend!

  Geliked door 4 people

 2. Harry zegt:

  jammer dat we zo weinig kunnen lezen van Leon de Winter !

  Dit satireverhaal is zo ongeveer de dagelijkse realiteit van Sylvana Simons !
  Net zo achterlijk en de boel op z’n kop zettend , zoals alleen zwarten , moslims en socialisten dat kunnen .

  Geliked door 5 people

 3. verwardeman zegt:

  Geweldige satire , heerlijk !
  Oh , natuurlijk hoop ik dat die afschuwelijke Trump verliest……………………………….
  ………NEE ! GEINTJUUUUH !

  Geliked door 2 people

 4. J.A. Kapteyn zegt:

  Gelukkig is het nog niet uitgesloten dat de juridische onderzoeken naar stemfraude ertoe leiden dat de verkiezingsoverwinning van Joe Biden een nep-overwinning blijkt te zijn. Dat Trump uiteindelijk toch aan zijn tweede termijn kan beginnen. Het zou een zegen voor de VS zijn.
  Je moet er toch niet aan denken dat de Democraten met hun doorgeschoten absurde socialistische ideeën de komende vier jaar het voor het zeggen krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  WTF!!!
  Oproep tot staatsgreep door obama cia-hoofd…

  https://summit.news/2020/11/11/video-obama-cia-head-wants-trump-stripped-of-presidency-now/

  Video: Obama CIA-hoofd wil dat Trump NU van zijn presidentschap wordt ontdaan
  “Ik maak me grote zorgen over wat hij zou kunnen doen in zijn resterende 70 dagen in functie”

  John Brennan, het voormalige CIA-hoofd onder de regering-Obama, heeft opgeroepen om president Trump nu te verwijderen en zegt dat hij in staat is om ‘uit te halen’ en informatie vrij te geven die Amerika in gevaar zou kunnen brengen.

  Toen hij op CNN sprak, riep Brennan in wezen op tot een staatsgreep, met de redenering dat Trump alle gegevens met betrekking tot Russiagate, de verkiezingen van 2016 en de inspanningen van de Deep State om zijn presidentschap te delegitimeren, zou kunnen vrijgeven en vrijgeven.

  “Ik maak me grote zorgen over wat hij zou kunnen doen in zijn resterende 70 dagen in functie”, zei Brennan tegen Chris Cuomo.

  ‘Gaat hij een of andere militaire actie ondernemen? Gaat hij informatie vrijgeven die in feite een bedreiging kan vormen voor onze nationale veiligheidsbelangen? ” Stelde Brennan.

  Brennan riep toen de tegenpartij op om de macht te grijpen.

  “Als vicepresident Pence en het kabinet een greintje standvastigheid en ruggengraat en patriottisme hadden gehad, denk ik dat ze serieus zouden overwegen om het 25e amendement in te roepen en Donald Trump eruit te duwen, omdat hij nu gewoon erg onvoorspelbaar is,” verklaarde Brennan.

  Geliked door 2 people

 6. guusvelraeds zegt:

  Ik had hem vanmorgen al gelezen in de Telegraaf. Subliem en nauwelijks te evenaarden. Geeft een goede spiegeling van het amorele hypocriete linksvolk weer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s