Mainstream pissed off: Hongarije schrijft geslacht van de ouders in de grondwet

(Vertaling: E.J. Bron)

Politiekcorrecte stijlbloempjes: ze schelden over normaal gezinsmodel

De mainstream media worden eens temeer gedreven door merkwaardige stijlbloempjes in hun beoordeling van datgene wat in de door hen gehate “ultraconservatieve” schurkenstaat Hongarije gebeurt. Daar staat men het namelijk serieus toe om in de grondwet vast te leggen dat de moeder altijd een vrouw en de vader altijd een man zou zijn.

De allermeeste mensen in de allermeeste landen zouden zo´n vaststelling als dusdanig vanzelfsprekend beschouwen, dat men haar in de eerste plaats helemaal niet zou hoeven vastleggen. Want natuurlijk is het zo dat er bij de voortplanting een biologische man en een biologische vrouw nodig zijn. Maar linkse ideologiewachters laten al lang overal prediken dat geslacht een sociale constructie zou zijn – en dat personen van geslacht zouden kunnen veranderen middels een formulier en/of een operatie.

“De moeder is een vrouw en de vader een man”

Tegen deze achtergrond koestert het Hongarije van de waarden conservatieve minister-president Viktor Orbán (foto) de wens om het traditionele gezinsbeeld in de grondwet te versterken en een stokje te steken voor de actuele tijdgeest. Minister van Justitie Judit Varga bracht een wetsontwerp in het parlement in dat grondwettelijk vast dient te leggen dat “de moeder een vrouw is en de vader een man”. Bovendien zou men moeten besluiten dat als maatgevend geslacht het geslacht geldt dat bij de geboorte werd vastgesteld.

Duitse media schuiven Hongarije discriminatie in de schoenen

Tot zover in orde – maar Duitse media zagen hierin weer een aanleiding om er een vermeende boosaardigheid in te vinden. Zo schreef n-tv van een “LGTB-vijandige grondwet”, die men in Hongarije zou plannen. En ook het met verplicht kijk- en luistergeld gefinancierde ZDF slaat op hetzelfde aambeeld. Het sprak van een “homoseksuele en transgender vijandige” wetstekst.

Voor hen is het al schrikbarend dat men in Hongarije sinds mei geen geslachtsverandering meer bij de autoriteiten kan laten registreren – men beschouwt dat als een overtreding van de EU-grondrechtencharta. Ook destijds stond n-tv vooraan het front van de zwartgalligen. Het zou gaan om een “ultraconservatieve gezinspolitiek, die mensen met een van de vermeende norm afwijkende seksualiteit” zou buitensluiten. Bovendien zou Hongarije een “ideologische kruistocht tegen de gender-theorie” voeren.

Hongarije zet in op traditie, gezin en heersende cultuur

Daarmee bedoelen ze waarschijnlijk dat de Hongaarse regering twee jaar geleden opdracht gaf dat universiteiten in Hongarije het omstreden studievak “Gender Studies” niet meer mogen aanbieden, omdat dit meer ideologie dan wetenschap zou bevatten. Heel anders ziet het er overigens met traditionele waarden uit: het christendom en de natie bevinden zich al sinds 2012 in de preambule van de Hongaarse grondwet.

Hongarije zet sowieso heel sterk in op het doorgeven van zijn traditionele dominante cultuur. Ook bestaat er sinds 2018 op de  kleuterschool al een “patriottische opvoeding”, waarin men de kinderen in aanraking brengt met Hongaarse liedjes en sprookjes om hun identiteitsbewustzijn vroeg en duurzaam te kunnen versterken. Deze consequente bevordering van het eigene is behalve de strenge migratiepolitiek een reden waarom zoveel patriotten minister-president Orbán als voortrekker bij het behoud van het “oude Europa” zien.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Mainstream pissed off: Hongarije schrijft geslacht van de ouders in de grondwet

 1. karton zegt:

  De moeder wás ooit een vrouw maar is man geworden terwijl de vader een man was maar is omgebouwd naar vrouw, daar kreeg “zij” spijt van en “zíj” is nú weer omgebouwd tot man.
  Dit kind heeft dus twee “vaders”, waarvan er één de biologische is en de ander de moeder, maar die is nu óók man, dit is dus een “echtpaar” van twee vaders en één kind. Het kind is verwekt met donorzaad, ook dát nog !
  Begrijpt u ’t nog ? In Hongarije kan deze waanzin niet bestaan, en dat is goed voor de samenleving.

  Geliked door 6 people

  • Harry zegt:

   Kortom , die mensen zitten met een raar defect en ze weten zelf niet welke kant ze heen moeten . Geestelijk en lichamelijk verward .
   Ze doén maar wát , en desnoods keer je dat maar weer om .
   De medische wetenschap speelt het spel wel mee .
   En wij mogen meebetalen aan al dat geklooi !

   Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    Harry 12 november 2020 om 19:29

    Ja! En al die krankzinnigen bepalen hoe wij MOETEN en ‘MOGEN’ leven!
    Hoelang houden normale mensen het nog vol in deze gevaarlijke ‘open inrichting’, die NOOIT meer normaal en leefbaar zal worden?
    Want: ‘corona’!

    Gekken trekken de kaart, zeggen ze. Maar nu geldt: kwaadaardige gekken zijn de baas over ons leven.

    Like

  • Cathja zegt:

   @karton

   Ik vind het alles bij elkaar een gezonde redenering, zoals Orbán tegen het gezinsleven aankijkt. Hij doet niet mee met die gender-gekte. Gelukkig zijn er nog landen waar alles ‘bij het oude’ blijft. Wat is er trouwens mis met het aanleren van traditionele Hongaarse kinderliedjes? Laat ze lekker hun gang gaan. Deze maatschappij is veel gezonder dan menig andere.

   Geliked door 1 persoon

 2. Frits zegt:

  Was ik maar Hongaar👍👍

  Like

  • karton zegt:

   @ Frits. Ja , was dát maar waar. Wij eten dagelijks goulash , maar ‘t helpt niks. Ná het eten zien we steeds weer die weerzinwekkende koppen van Rutte , prof. Hugo Bloemschoen , terror-lover Quag , Ollonkreng enz. enz.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s