“Beschermingzoekers” hebben het niet gemakkelijk: geen wasmachine. Eten is niet goed, elke dag alleen maar brood

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

“Beschermingzoekers” hebben het best wel zwaar; eerst de moeilijke pelgrimstocht, en bovendien de vervolging die door tig veilige landen aanhield, eindelijk aangekomen in het begeerde wensland, en dan spatten bepaalde verwachting als een zeepbel uit elkaar, ook met het oog op de “coronapandemie”.

In Hamburg voelen “vluchtelingen” zich zoals in de gevangenis, de quarantaine beperkt hun bewegingsvrijheid buiten het onderkomen, bovendien het kattengejammer over de dagelijkse maaltijden en de aanzienlijke frustratie over ontbrekende wasmachines.

[…] De “Hamburger Morgenpost” heeft gebeld met een bewoonster van de centrale eerste opvang in Rahlstedt. De vrouw uit Ghana is met haar baby een jaar geleden alleen naar Hamburg gekomen. “We werden negatief getest, maar we zijn hier nog steeds”, zei ze. “De politie was hier en heeft gezegd dat we er niet uit mogen. Maar veel mensen hier zijn gestrest, we voelen ons zoals in een gevangenis.”

Samen met zes andere vrouwen en hun baby´s zou ze in één ruimte moeten slapen. De baby´s bij hen in bed, zodat ze bang zou zijn dat ze ´s nachts per ongeluk op haar kind gaat liggen. “We hebben geen wasmachine en moeten met de hand wassen. Het eten is niet goed, elke dag is er alleen maar brood.” (meer op Focus Online)

“Beschermingzoekers” hebben het echt niet gemakkelijk, helaas zijn de instellingen voor eerste opvang niet als viersterrenhotels ingericht en bieden ze ook geen Menu à la Carte aan. Ze voldoen eerder aan het provisorische doel: een dak boven het hoofd, verwarmde slaapkamers, voeding en medische verzorging – en dat allemaal gratis.

Bron:
politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Beschermingzoekers” hebben het niet gemakkelijk: geen wasmachine. Eten is niet goed, elke dag alleen maar brood

 1. Er wordt eerst een kind gemaakt en dan pas wordt de pelgrimstocht opgestart! Die Hexe, ook Opoe Ankie en haar TRAWANTEN zullen smelten bij het zien van zoveel babyleed en de FOKPREMIE persoonlijk uitdelen!! Met die Ouwe WijvenZooi gingen wij met zijn allen ten onder!!

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ja, niet zeiken, joh. Had je maar thuis moeten blijven.

  Geliked door 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het deed me terugdenken aan mijn jeugdige jaren toen ik ongeveer een jaar in Duitsland in de bouw heb gewerkt.
  Ben mijn hele leven al een moeilijke en kleine eter en mijn “Duitse Periode” was zeker geen hoogtepunt, in nagenoeg elke soort soep kon je de lepel er rechtop in laten staan zoals bij erwtensoep. Het compacte bruine brood vond ik varkensvoer en elke dag Kaiser broodjes eten maakt dat je last krijgt van je gehemelte.
  Helemaal verbouwereerd was ik over de consumptie van alcoholische versnaperingen, ik was voor Nederlandse maatstaven al vroeg begonnen met bier drinken maar kon er mede door mijn lage gewicht niet zo goed tegen, na twee halve liters begon ik het al te voelen. In Nederland stond er nog net geen doodstraf op het drinken van alcohol op de bouw maar in Duitsland was er in de aannemershut zowat een slijterij ingericht, je kon het zo gek niet bedenken of ze verkochten het !

  Dus ja, ik kan me er wel wat bij voorstellen dat je daar moeite mee hebt als je net uit Tjoekitjoekiland komt, één troost; je kunt altijd nog terug naar je vaderzand en je geitenvlees.

  Geliked door 2 people

 4. karton zegt:

  Hoe kunnen we die illegale parasieten nou zó verwaarlozen ? Binnenkort zal Adolfina Merkel zal er wel voor zorgen dat de gebraden karbonades hun bek binnen vliegen , óók zullen de parasieten zich kunnen volvreten met rollades , speklapjes en varkenspootjes. Oh ja , dat is ook zo , parasieten vreten geen varkensvlees , nou laat ze dan de hongerdood maar sterven !

  Like

 5. Bas zegt:

  Nederland
  https://tpo.nl/2020/11/13/gemeenten-hebben-wonder-nodig-om-genoeg-woningen-te-vinden-voor-statushouders/

  Gemeenten hebben wonder nodig om genoeg woningen te vinden voor statushouders
  Voor 27.000 asielzoekers moet volgend jaar een huis zijn gevonden

  De krapte op de woningmarkt is enorm en het tekort aan sociale huurwoningen is welhaast nog nijpender. Toch moeten Nederlandse gemeenten volgend jaar huizen beschikbaar stellen voor zo’n 27.000 statushouders. Uit berekeningen van dagblad Trouw blijkt dat dit er 12.000 meer zijn dan volgend jaar. Een groeiend probleem dus, aangezien de IND de achterstanden maar nauwelijks krijgt weggewerkt.

  Like

  • Helena zegt:

   Tja Bas, de IND medewerkers zitten allemaal thuis te ‘werken’ vanwege corona! En ze kampen met computerstoringen, waardoor ze niet in de systemen kunnen, dus wordt ze aangeraden een informatiefilmpje te bekijken van de landen van herkomst zodat ze zich alvast wat meer in de cultuur van ‘onze’ toekomstige landgenoten kunnen verdiepen! De achterstand is met de invoer van de wekelijks afgepaste hoeveelheid 500 uit veilige landen afkomstige ‘statushouders’ natuurlijk never nooit meer weg te werken. Er is eerder een wonder nodig om nog een huis voor onze kinderen en kleinkinderen te vinden, die mogen hun hele leven bij pa en ma blijven. Wàt is dit toch een ‘gaaf’ land!

   Like

 6. Bezorgde burger zegt:

  Dus retour afzender!
  Is Ghana trouwens ook al een onveilig land?
  Onveilig gemaakt door al die geile oma’s die een geteerde paal willen! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Mijn god,eerst waren het asielzoekers,toen vluchtelingen,toen migranten,en nu beschermingszoekers.Hebben mensen nu echt niet in de gaten dat ons een rad voor de ogen wordt gedraaid.Het zijn soldaten van allah,en ze worden met kwade opzet met miljoenen tegelijk europa binnengehaald.Om ons te terroriseren en af te slachten.

  Geliked door 3 people

 8. Bas zegt:

  Ondertussen

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Je bent toch niet goed bij je kokosnoot als je met zo’n bootje, zwaar overbeladen een stuk zee gaat oversteken ! Als er even een beetje woei opsteekt kun je het echt vergeten, dan ga je als een baksteen naar de bodem.

   Geliked door 1 persoon

 9. BigLJohn zegt:

  Satire; Ze zijn gevlucht uit hun vaderland alwaar ze het volgende moesten achterlaten; een groot herenhuis uitgerust met alle mogelijke luxe, huispersoneel en prive auto met chauffeur. Geen wonder dat ze zich tekort gedaan voelen. Deze berooide mensen eisen van ons minstens hetzelfde terug. De familie Flodder had tenminste nog een leuk stulpje gekregen, maar zij worden als een vagebond behandeld. Kabinet, veel sterkte met de bouw van 27000 herenhuizen bestemd voor al die zielige vluchtelingen….

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Niet alleen dat het eten niet goed genoeg is ( eigenlijk is er niets goed bij deze ondankbaren .) maar als ze dan uiteindelijk mogen blijven, willen ze ook dat de verkeersregels uit ’t land van Herkomst worden overgenomen. [ als ze in Verwegisland al verkeersregels hadden ]
  Deze “meneer”is boos omdat hij niet op de trambaan mag fietsen.
  ( Leuk filmpje voor Harry om zich op-te-winden/ergeren )

  https://resistancerepublicaine.com/wp-content/uploads/2020/11/Tram-Bordeaux.mp4?_=1

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s