In naam van Allah en van de profeet: jihad en terrorisme in Europa

(Door: Matthias Hellner – Vertaling: E.J. Bron)

Madrid, Parijs, Brussel, Berlijn, Londen, Milaan, Wenen…

Met de overwinningsmeldingen op de terreurorganisatie ISIS in Syrië dacht men dat het gevaar van aanslagen deels gebannen zou zijn. Maar zoals nu blijkt, bevinden de plegers van aanslagen zich midden onder ons en zijn ze actief. Want de terreur was nooit weg. In plaats van grote spectaculaire aanslagen waren het kleine gewelddaden met messen en een gering aantal slachtoffers, die makkelijk over het hoofd te zien of ook wel te verzwijgen zijn.

Dresden, Parijs, Nice, Wenen – binnen enkele weken is het verdrongen gevaar van de “islamistische” terreur weer alomtegenwoordig.

In Dresden stak op 4 oktober een Syrische vluchteling, die al eerder veroordeeld was, een homoseksueel stelletje neer. In Parijs onthoofdde een 18-jarige Tsjetsjeen op 16 oktober een leraar, omdat hij Mohammed-karikaturen in zijn les had laten zien.

Op 29 oktober stak een korte tijd daarvoor via de Middellandse Zee naar Europa gekomen Tunesiër drie mensen in een kerk in Nice neer. En in Wenen kwam het op 2 november tot een “islamistische” aanslag in het centrum.

De holle frasen van onthutsing en de bezweringen de samenleving door deze terreurdaden niet te laten splijten, waren niets nieuws en behoren tot het gebruikelijke repertoire dat op zulke momenten wordt afgedraaid.

Bestrijd het “islamisme”

Nieuw is echter dat er opeens ook deels duidelijker woorden van politici te vernemen waren. Zoals van de Franse president Emmanuel Macron. Na de wrede moord op de leraar verklaarde hij: “Niet één minuut uitstel voor de vijanden van de Republiek”.

En nog op zondag 18 oktober werd de Defensieraad bijeen geroepen. Volgens informatie van het Élysée-paleis zou hij daar verklaard hebben: “De angst zal naar de andere kant toegaan. ´Islamisten´ mogen in ons land niet rustig kunnen slapen.” Daarna kondigde hij een actieplan “tegen structuren, verenigingen of mensen die nauw in verbinding staan met geradicaliseerde kringen” aan.

Dit actieplan werd door minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin nader omschreven. Darmanin verklaarde dat meer dan 50 verenigingen “de hele week bezoek zouden krijgen van staatsinstellingen.” Voor meerdere zou ontbinding dreigen.

Daarbij had Darmanin vooral het Collectief tegen Islamofobie in Frankrijk (CCIF) op het oog. Er zouden meerder aanwijzingen bestaan dat het daarbij om “een vijand van de Republiek gaat”.

In hoeverre de aankondigingen uitgevoerd worden, blijft open. Weliswaar hebben de Fransen in hun geschiedenis bewezen dat ze voor “La Terreur” geen hulp nodig hebben, maar voor Macron gaat het om meer. Want in 2022 zijn de volgende presidentsverkiezingen en bij een peiling van begin oktober, die alle denkbare kandidatenconstellaties onderzoekt, lag Marine Le Pen, de cheffin van het Rassemblement National, zesmaal voor, Macron maar driemaal.

Bovendien zou het niet in de aard van Frankrijk liggen, dat zichzelf als strikt seculiere staat beschouwt, om te buigen voor religieuze gemoedstoestanden.

De “koppige reactie” van een klein satirisch tijdschrift om “nu pas goed de karikaturen van de profeet” te publiceren, zou daarom de aanslagen in Nice en Wenen wel eens aangewakkerd kunnen hebben.

Demografisch probleem?

Daarbij kan de reactie op dergelijke overtredingen tegen de geboden van Allah of zijn profeet sneller komen dan verwacht. Daar zijn geen vliegtuigen of een lange planning voor nodig. Een keukenmes, een personenauto of een vrachtwagen volstaan absoluut. Ook potentiële Allah-strijders hoeven niet eerst stiekem binnen te sijpelen – of ze komen mee in de constante stroom migranten of zijn als “slapers” al ter plaatse.

Dat wordt mede veroorzaakt door een nieuwe, tot nu toe weinig opgemerkte ontwikkeling. Waren het bij de aanslag op het World Trade Center in de VS in 2001 of in 2004 bij de treinaanslag in Madrid of bij andere “islamistisch” gemotiveerde aanslagen vaak buitenlanders die als migranten of helemaal normaal op een visum de desbetreffende landen binnenkwamen, veranderde dat beeld in de afgelopen jaren.

Want in toenemende mate wordt een demografische component krachtiger. Onder de daders zijn immers steeds meer personen te vinden die in het land geboren werden en opgegroeid zijn – ook wanneer hun families in de meeste gevallen een migratieachtergrond hebben.

Bijvoorbeeld bij de terreuraanslag in Londen op 22 maart 2017, toen de 52-jarige aanslagpleger Khalid Masood (voor zijn bekering tot de islam Adrian Russell Ajao) eerst op de Westminster Bridge in een mensenmenigte reed en daarna een politieagent doodstak – in totaal vielen er 5 doden en ongeveer 40 gewonden.

Ook de dader van de aanslag van Manchester op 22 mei 2017, Alman Abedi, werd als zoon van Libische ouders in Londen geboren. Bij zijn zelfmoordaanslag werden door de bommen 23 personen – inclusief de dader – gedood en raakten ongeveer 800 gewond.

Dit was de zwaarste “islamistische” aanslag in het Verenigd Koninkrijk en de eerste zelfmoordaanslag sinds de terreuraanslagen van Londen op 7 juli 2005. Bij die laatste, toen er door explosies in drie metro´s en een dubbeldekkerbus 56 mensen (inclusief de vier zelfmoorddaders) gedood werden en meer dan 700 gewond raakten, kwamen ook drie van de vier daders uit Engeland en eentje uit Jamaica.

Wijdverbreide sympathieën

Zo is het ook in Frankrijk. Bij de aanslagen van Parijs op 13 november 2015, waarbij de daders met semiautomatische geweren om zich heen schoten en mensen gijzelden in het Bataclan-theater, werd een deel van hen in Frankrijk geboren. Ook de dader van de aanslag in Straatsburg in 2018 had weliswaar Algerijnse wortels, was echter in Straatsburg geboren.

Daarom sprak Macron ook van een “islamitisch separatisme” waar de Republiek de oorlog aan zou moeten verklaren. Het wijst immers de “westelijke” staten af en plaatst de koran en de sharia boven de geldende orde, waarvan het weliswaar profiteert – denk aan vrijheid van godsdienst, onderwijsmogelijkheden of sociale uitkeringen – maar zich niet wil integreren en deze als niet bindend beschouwt.

Voor de “islamisten” is de islam gewoon – en dat is voor Europa na de Verlichting en met de scheiding van kerk en staat niet direct te begrijpen – meer dan een religie en tegelijkertijd ideologie en rechtsorde. Hoe diep dit al in parallelsamenlevingen verankerd is, tonen ook steeds weer berichten uit scholen of postings op de sociale media aan, waar de daders bejubeld worden.

Leraren van scholen in Berlijn berichten dat leerlingen de minuut stilte voor de Franse leraar verstoren en argumenteren dat hij datgene gekregen zou hebben wat hij verdient, omdat hij de religieuze geboden zou hebben overtreden en de islam beledigd heeft.

Dat toont aan dat sympathieën voor Salafisten en jihadisten wijder verbreid zijn dan velen willen toegeven. Ook al zullen deze leerlingen niet per se aanslagen plegen, zijn ze toch geestelijke jihadisten.

Diegenen, die altijd al waarschuwden voor zulke ontwikkelingen, werden tot nu toe als rechtse ophitsers van islamofobie gebrandmerkt. Maar misschien is het nog niet te laat voor een herbezinning.

Bron:
weltwoche.at
Door: Matthias Hellner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op In naam van Allah en van de profeet: jihad en terrorisme in Europa

 1. bobzelf zegt:

  whahahahahahaha
  wat een mooie zinsnede om mee te beginnen ??

  Met de overwinningsmeldingen op de terreurorganisatie ISIS in Syrië ?????

  hoezo ????, nederland sponsorde zelfs de TOYOTAS van de ISIS machinegun karretjes

  de USA, BY HITLARY , heeft die hele typhuszooi opgericht , betaald en bewapend
  in Afghanistanal , toendertijd “‘de mudjuhadien !!

  waarom ?? om de russen te zieken , die dit pleuris volk in het gareel wilde schoppen..VANWEGE DE REGELMATIGE GRENSINCIDENTEN .

  U HERRINNERT UZELF, ALLEEN DE “‘ FIRST BLOOD “” USA FILMS DENK IK
  WHAHAHAHAHA . DIE DIE STALLONE, WAS GEEN MAKKIE HOOR, WHAHAHA
  JA ,DAT I 32.2 VAN U KEN IK AL WAT LANGER . WHAHAHA

  DAARNA IS HET ALLEEN MAAR ERGER GEWORDEN,
  HET KWAM GOED UIT,
  DE USA KON iSIS DE SCHULD GEVEN OOK RICHTING SYRIE .
  het ging slechtS over een gas/olie pijp hoor
  en nu zit u danK zij uw ”BEVRIJDERS “” MET 750.000 NIEUWE NEDERLANDERS ..

  WELKOM , WELKOM , STONDEN ZE TE ZINGEN , DE TOYOTA SPONSORS, WHAHAHA

  EN HET WAS HAAST GELUKT, “”ONZE BEVRIJDERS “” JAAAHAA ,,,
  ZOCHTEN REGELMATIG DE CONFRONTATIE MET ISIS,
  alleen belde islambombama, uw neger met aambeien ,vanwege the stick van zijn vrouw van 32 cm
  ALTIJD EERST EFFE ,DAT ZE ER AAN KWAMEN ,

  RESULTAAT, ??
  DUS IN 4 JAAR, NOG GEEN EEN SCHUURDEUR GERAAKT DAAR,
  MAAR ONDERTUSSEN NAMEN ONZE TOYOTA VRIENDEN DUS WELHEEL SYRIE OVER …
  DUS ??

  DUS BELDE ASSAD NAAR ZIJN AL 50 JAAR RUSSISCHE VRIENDEN, EN BESLOOT MIJN OOM VLADIMIR DAT HET MOOI GEWEEST WAS .

  HIJ BOMBARDEERDE ALS HET NODIG WAS, TOT 12 X PER DAG ,

  UITERAARD ZONDER EERST EVEN TE BELLEN, WAT DE USA NIET ZO LEUK VOND .
  WANT JA, ER WAREN OOK VEEL GEMATIGDE MOSLIMS DAAR ??

  NOU ZIJN GEMATIGDE MOSLIMS, DUS BARBAREN DIE ALLEEN TUSSEN 12.00 EN 20.00 UUR JE KOP ERAF HAKKEN . SNAPPU ??.

  DUS PLEURDE MIJN OOM IN 6 MAANDEN TIJD , ISIS NAAR GOD, DAN WEL DE GROTE MANITOU , DAN WEL NAAR ACHMED EL HAKKENBAR,
  DE MAAGDEN VAN 72 JAAR KONDEN ZE NIET AANGESLEEPT KRIJGEN ..

  ZO DAT IS DE ENIGE JUISTE VERSIE, DE VRAAG WAAROM NEDERLAND DE TOYOTA’S BETAALD HEBBEN ??

  ZAL DOOR RUTTE WEL ONTKENT WORDEN EN BLIJVEN, OMDAT HIJ DENKT ZICH DIT NIET TE KUNNEN HERRINNEREN DIT OOIT GEDAAN TE HEBBEN !!

  EN KRIJGT DAARNA 3 EXTRA ZETELS ,

  ZO SPROOKJES VERTELLEN WE OP DE EFTELING.

  Met de overwinningsmeldingen op de terreurorganisatie ISIS in Syrië
  MOOIE VOLZIN

  oom vasily saitchez

  Geliked door 3 people

  • M. zegt:

   Ja precies Bob maar de mensen zijn denk ik verslaafd geraakt aan domme leugens die een kind nog kan doorzien.

   Terreurbestrijding met open grenzen en onbeperkte ongecontroleerde aanvoer van westenhaters en de hersenloze denken echt dat ze terreur aan bestrijden zijn.
   Aangezien terreurdaders heel vaak al eerder veroordeeld zijn voor terreur worden ze waarschijnlijk via de achterdeur gewoon weer op de samenleving losgelaten.
   Niets mag de migranten in de weg staan want men heeft ze nog nodig om je oom te zieken nadat de Europeaan van zijn bezittingen afgeholpen is want ze hebben nog nooit hun eigen vuiligheid betaald.

   Geliked door 4 people

   • bobzelf zegt:

    dank u dank vriend

    ik had je al effe gemist, …….

    ja later zal blijken , dat 90 % van de nederlanders bij het verzet is geweest ..

    whahahahaha , net als VROEGUHHHHHH …

    MACRON EN ADOLFA, GAAN NU DE BUITEN EN BINNEN GRENZEN SLUITEN ??

    WHAHAHAHAHA .

    JE ZOU GODGLOEIENDE HAAST DENKEN DAT ER VERKIEZINGEN AANKOMEN ??

    HUGGIE MAKKER IN DE STRIJD

    NEVER GIVE UP , IS FOR LOSERS

    OOM TOYOTA SPONSOR

    Geliked door 3 people

  • Harry zegt:

   Kan me nog goed herinneren dat die hele EU-bende hier heftige kritiek had op Putin omdat ie die smerige verraderlijke Tsjetsjenen stevig aanpakte .

   Ik denk dat Putin in z’n eentje méér gezond verstand bezit dan die HELE CORRUPTE EU BENDE BIJ ELKAAR !

   Hoe is het toch mogelijk , dat lui op dergelijke functies , niet het benul hebben om te zien , dat ze ons hele werelddeel naar de verdommenis helpen .
   Doen ze dat bewust , doordat ze gehersenspoeld zijn , geprogrammeerd wellicht , of vreselijk corrupt , dan dienen ze “verwijderd” te worden uit onze samenleving .
   Nét als de aanstichters van alle terreur , trouwens .
   Of snappen ze het na veertig jaar terreur in Europa nog steeds niet ?

   Waarom worden vogels met vogelgriep uitgeroeid , koeien met BSE afgemaakt , dieren met hondsdolheid afgeschoten en laten we de meest gevaarlijke moordzuchtige bende ter wereld , de moslims , met als hoofddoel alle non-moslims uitroeien , vrij rondlopen ?
   Terwijl een dolle hond hooguit slechts een enkeling zal bijten , zijn die mossels bereid en in staat om tientallen , honderden slachtoffers te maken .
   Maar die worden met begrip en fluwelen handschoenen benaderd .
   Hoe scheef kan iets groeien ?

   Geliked door 4 people

   • bobzelf zegt:

    GEWELDIG HARRY, HELEMAAL TOP REACTIE
    ZO IS HET MAKKER, …..

    MAAR INCL. MIJN ZOON EN FAMILIE, ZIT OOK IK EN JIJ TEGEN EEN BETONNEN PLAAT TE LULLEN ( EN WAT ANDERE KANJERS HIER HOOR , HUGGIE )

    ZE HEBBEN GEEN IDEE , WAAR ZE IETS OP MOETEN ZOEKEN .

    EN MIJN RARE VADER . SNAPT ER NIKS VAN , ZEIDEN DE VRIENDEN VAN MIJN ZOON ..

    JA ALS IK OP VISITE K OM, KOMT HIJ MET OPEN ARMEN NAAR ME TOE GEREND EN ROEPT DAN GOEGIEGOEIEGOEI…. DADADADADADADADAD OCHIE DADADADADA

    HE IS ONLY 44 ( TOMMY COOPER )

    MIJN GOD MIJN GOD WAAROM HEEFT U ONS VERLATEN ???

    DIE EINDELOZE HERSENDOODHEID, DIE HERSENBESCHADIGINGEN VAN LINKS , DAT EINDELOZE, GELUL ZONDER 1 ARGUMENT ..

    komen ze er niet meer uit, ??

    dan moet ome bob maar eens beter op de interpuncties, de punten en de komma’s letten, want wat schrijft u slecht nederlands
    ja kan welwezen, MORONS … maar IK HEB WEL zelf denken geleerd .
    waarom schrijft u met grote letters, kunt u daar mee stoppen ??
    bent u boos

    ja al jaartje of 25 denk ik , whahahaha

    mijn god ,, ik ben het soms zo kotszat, dat domme gelul

    oom onze bevrijders

    HUGGIE MAKKER

    OOM BOBZELLUF

    Geliked door 3 people

   • Tistochwat zegt:

    bobzelf 15 november 2020 om 18:37

    ************
    12 points

    Like

  • ronjaspers zegt:

   bobzelf.Klopt,in de 2e wereldoorlog hebben de toenmalige sovjet russen,de amerikanen en de gealieerden de nazi,s verslagen.Dat rusland in syrie isis heeft vernietigd mogen alleen de russen op hun conto schrijven.De CIA heeft isis notabene opgericht.Assad moest niet weg omdat hij een dictator is,maar hij wilde niet meewerken aan een gas/olie pijpleiding vanaf quatar door zijn land.En omdat de rotschilds nog geen bank hadden in syrie.

   Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    KIJK MAKKER AAN JOU HEB IK WAT ,

    IN Alg, Besch. ROTTERDAMS ,,,,, MET JOU KEN IK LULLE , NATNEK

    WAAROM HEEFT BERT NOU EEN ZOOITJE GRAFTAKKEN VERZAMELD, DIE HET ALLEMAAL GOED TOT ZEER GOED BEGREPEN HEBBEN ????

    EN LOPEN , IN HEEL NEDERLAND ER MEER GEKKEN BUITEN DAN IN DE GEKKENHUIZEN ZITTEN

    WAAR IS HET GLOEIENDE GLOEIENDE , NOU MIS GEGAAN ??

    Denk dat IK het eerdaags maar eens aan mijn oom vladimir vraag ..

    zo ondertussen , denk ik dat het vertrouwen in die ouwe KGB zeer hard stijgende is he . ??

    goeie gosert , man voor en van het volk ,

    EEN MAN DIE WIL VECHTEN EN STERVEN VOOR ZIJN VOLK

    WIJ ZITTEN GODVERDOMME MET EEN 130 LANDVERRADERS EN AANKOMENDE NSBERS OPGEZADELD ,

    VRESELIJK VRESELIJK ,

    BUT NEVERGIVE UP , VRIENDEN DAT IS ALLEEN VOOR LOSERS

    HUGGIE

    OME BOBBIEEEEEEE

    Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   bobzelf zegt:14 november 2020 om 21:18

   ************
   12 points

   Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  “Alle lof zij aan Allah, Heer van het Universum”, de Site “Ummah.com” zal zich eindelijk verlicht gaan voelen.
  Deze Site van de “Beste” onder de mensen kan nu eindelijk de vraag beantwoorden: Zit er een mens onder de Burka.
  De eerste Burka-mini’s zijn in Parijs gesignaleerd.

  “Is er onder de boerka een mens

  https://ripostelaique.com/wp-content/uploads/2020/11/Burqami.mp4?_=1

  Sous la burqa, y a-t-il un être humain ?
  Site: OUMMA ( = de wereldwijde gemeenschap van musulmannen )

  https://oumma.com/sous-la-burqa-y-a-t-il-un-etre-humain/

  Dus Asma Sassi kan worden overtuigd door naar de bovenstaande Video te kijken.
  Opgenomen door een vrome verslaggever op het pad van Allah, die twee boerka’s op benen volgde in Parijs.
  Opgemerkt moet worden dat naar de strikte toepassing van de Koran
  hij zijn blik als onreine ongelövige afhield van de mooie verleidelijke benen van de moslimas.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Opmerkingen uit ’t boek van de “wrede”

  1 Verwijzing in de koran om geen varkensvlees te eten.
  2 Verwijzingen om geen alcohol te drinken.
  3 Verwijzingen naar de Hidjaab ( de sluier voor vrouwen ).
  MEER DAN 100 VERWIJZINGEN MET OPROEPEN AAN MOSLIMS OM OORLOG TE VOEREN MET ONGELEUVIGEN, ( om islamitische heerschappij te vestigen ).

  Geliked door 1 persoon

 4. saddy zegt:

  En hoeveel blanken worden er dag aangereden door moslims?
  Een verkeersdode is ook een dode.
  Moslims maaien ze niet neer, net als dat ze nooit bij andere moslims inbreken

  Like

 5. koddebeier zegt:

  En de tweede slaapkamer slaapt verder !!

  Like

 6. Bas zegt:

  Niet alleen in Europa, maar overal
  https://www.jihadwatch.org/2020/11/uganda-muslims-murder-pastor-say-he-ought-to-die-for-using-the-koran-and-saying-allah-is-not-god-but-an-evil-god

  Oeganda: Moslims vermoorden pastoor, zeggen dat hij ‘zou moeten sterven omdat hij de Koran gebruikt en zegt dat Allah niet God is, maar een slechte god’

  De bekende 64-jarige Oegandese radioprediker en predikant, David Omara, werd in een hinderlaag doodgeslagen door zes beledigde moslims, waarmee hij het punt bewees dat hij maakte in zijn radio-uitzending.

  Nogmaals, de boodschap is dat niet-moslims op hun hoede moeten zijn voor het openlijk beledigen van moslims. De gevolgen (“straf”) hiervoor hoeven niet in een rechtbank te worden vastgesteld. Straffen voor het beledigen van de islam – van het overlaten aan het bekritiseren ervan – worden religieus gesanctioneerd, zo denken degenen die in de sharia geloven.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  https://www.hln.be/buitenland/het-zijn-tikkende-tijdbommen-oostenrijk-wil-extremisten-die-veroordeeld-zijn-voor-terrorisme-levenslang-opsluiten~aa5836ab/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  “Het zijn tikkende tijdbommen”: Oostenrijk wil extremisten die veroordeeld zijn voor terrorisme levenslang opsluiten

  Oostenrijk wil mensen die zijn veroordeeld voor terrorisme na het uitzitten van hun straf in de cel houden, zolang ze geen afscheid nemen van hun extremistische ideeën. Dat blijkt uit pakket plannen dat de regering ruim een week na de fatale terreuraanval in Wenen presenteerde.

  Als psychisch gestoorde criminelen levenslang kunnen worden opgesloten omdat ze een gevaar vormen, kunnen ook terroristen voor het leven worden opgesloten”, zei kanselier Sebastian Kurz op een persconferentie

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s