We missen iets pas als het er niet meer is

(Door: “eg regs”)

60 jaar geleden gingen hier in Nederland hippies, studenten, marxistische theoretici en andersoortige agitatoren de straat op met spandoeken en protestborden, die verklaarden:Johnson moordenaar. Toevalligerwijs was Voorzitter Mao in die dagen net bezig ettelijke miljoenen van zijn eigen onderdanen ‘agrarisch te hervormen’; maar aan deze bijkomstigheid hadden onze weldenkende wereldverbeteraars natuurlijk een broertje dood. Zelf kan ik me trouwens nog herinneren hoe ik in de jaren-80, onder het mom van een geschiedenisles, het ‘evil empire’-citaat van Ronald Reagan uitgelegd kreeg: kijk eens hoe oorlogszuchtig die domme Amerikanen wel niet zijn!

Sindsdien heeft het anti-Amerikanisme alleen nog maar een nog hogere vlucht genomen en het mediadiscours wordt gaandeweg krankzinniger. Als we publicaties zoals Joop.nl mogen geloven, is er in Amerika momenteel zelfs sprake van een nazistische couppoging. Dezelfde journalisten waren trouwens waarschijnlijk een paar maanden geleden nog op Schiphol om de Chinese ambassadeur te fêteren toen hij de nieuwste lading aan mondkapjes in ontvangst nam – onze redder! Daarbij handig over het hoofd ziend welk land ook al weer voor al deze ellende verantwoordelijk was (volgens de VARA-factcheckers zijn het slechts reactionaire diversionisten die hieraan refereren). Weet u wat dit aantoont? Wel, het toont aan dat Chinese communisten de zwarte kunst van propaganda tot in de vingertopjes beheersen en dat zij ook in Nederland zo hun eigen ‘agenten van beïnvloeding’ hebben rondlopen. Een andere verklaring is gewoon niet mogelijk.

Sommige mensen beweren echter dat het communisme allang is overleden – grofweg in 1990. Al is dit vanzelfsprekend een absurde en aantoonbare leugen. Want in welk land is dan precies het communisme doodgegaan? In Rusland soms, in China, in Cuba, in Noord-Korea? De werkelijkheid is dat de domineesteentjes bleven omvallen – in Venezuela, in Zuid-Afrika en in Namibië (om slechts enkele landen te noemen). En moet ik er nog aan herinneren dat Jean-Claude Juncker in 2018 een standbeeld van Karl Marx inwijdde onder verwijzing naar de – ik citeer – “grootste denker van het moderne tijdperk”?

De werkelijkheid is dat communisme alles behalve dood is. Maakt niet uit wat antichristelijke, blankenhatende socialisten u de voorbije decennia hebben proberen wijs te maken. En laten we wel wezen, deze zelfde mensen vertelden u ook dat islam vrede was, dat verkleuring verrijking betekende en dat mannen vrouwen konden worden en vice versa. Leugenaars, bedriegers, verraders – allemaal. Of u het nou beseft of niet, het is alleszins mogelijk dat vandaag of morgen de MIRV´s zullen neerdalen op Dakota en Montana (een verdeeld opperbevel is uiteraard de perfecte uitnodiging). Maar u vond de Amerikaanse hegemonie dus zo vervelend? Eens kijken hoe de Russisch/Chinese versie u gaat bevallen.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op We missen iets pas als het er niet meer is

 1. Hi “eg regs”, helemaal eens, ik heb het theater meegemaakt, geboren in 1949, neem aan dat jij een soortgelijk tijdvak heb door gefietst.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Geliked door 2 people

 2. aquarius4422 zegt:

  Het communisme is enkel maar van naam veranderd, het heet nu globalisme.

  Geliked door 6 people

 3. Eppo zegt:

  Ze heulen nu weer zo opzichtig met die Islam en Murkenmeuk en steeds weer een stukje meer van ons goede ouwe Holland verkloten Ze om maar te behagen aan de Islam .
  Het klootjes slaapt maar door die Groenzoeters hier , i.p.v. eens wat anders te stemmen PVV of FvD .

  Geliked door 6 people

 4. andre zegt:

  Wat ik hier zo goed vind is dat je je eigen ervaring kan vertellen naast de meetlat van deugen of niet. Het zijn levenservaringen waarbij je een mening vormt in woorden vanuit je eigen perspectief en dat is best breed hier.

  Ik zat/zit aan de andere kant van de aardbol en heb de Azie crisis in Jakarta meegemaakt. Daarna 2008 in Thailand en nu Cojona in Duitsland en Rusland.

  Het communisme is het virus. Waar het eenmaal de kop heeft opgestoken is het niet meer weg te krijgen en ettert ondergronds door en heeft al een spoor getrokken van zeker 300 miljoen lijken. Dit komt omdat er een klein elitair hufterclubje als een rondreizend circus de aardbol rond gaan met als einddoel de BRI. Belt and Road Initiative van China onder kunstmatige intelligentie, religie Islam en iedereen even arm dankzij linkse overheden wat je communisme kan noemen.

  Wat Rusland betreft staat Rusland voor mij nog 100% overeind.

  Geliked door 3 people

 5. Blaffertje zegt:

  Ha!!!
  Communisme overleden???
  Wat is GroenLinks dan?
  Die zijn ontstaan uit het communisme en zijn de wolf in schaapskleren in onze politiek.

  Geliked door 4 people

 6. R. van Hagen zegt:

  Mooi artikel, duidelijk.
  Ben uit 41 , weet wat u bedoelt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Heel erg goed geschreven en zó waar! De meesten zijn gewoon gebrainwasht en denken zelf gemakshalve níet meer…

  Like

 8. Goed gezien “eg regs” Ik ben in ieder geval weg hier het volgend jaar maar laat jullie tot het laatste moment niet in de steek en gan tegen die tijd nog even mijn stem aan Geert Wilders geven.
  Overigens Eppo FVD is niet meer als VVD light, dus verneukt worden op een zachtere manier

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s