10 redenen waarom communisme nog nooit gefunctioneerd heeft en nooit zal functioneren

(Door: “FlinkFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

1. Communisme bevordert milieuverwoesting!

Wel eens van het Aralmeer gehoord? Dat was ooit het op vier na grootste binnenmeer van de wereld – met een oppervlakte zo groot als de Duitse deelstaat Beieren. Door onverbiddelijke omleiding van de rivieren, die het Aralmeer voedden, droogde het bijna volledig op. Een ecologische catastrofe. En waarvoor? Voor katoenplantages. En dat is slechts een van de ontelbare voorbeelden hoe communisme het milieu verwoest. Of het nu uitlaatgassen, industrieafval, dat gewoon in de zee wordt gestort, uitdroging van de grond of agressieve roofbouw in de bossen betreft: de methode en het resultaat zijn overal gelijk.

2. Planeconomie kan niet functioneren!

Planeconomie maakt een heel wezenlijk deel uit van het communisme. De vrije markt daarentegen reguleert zichzelf, zolang concurrentie mogelijk gemaakt en de vorming van monopolies verhinderd wordt. Een planeconomie kan nooit net zo exact als de vrije markt alle goederen en prijzen kennen en dientengevolge de goederen ook niet naar behoefte verdelen.

3. Klassenstrijd wordt nooit beëindigd, maar vereeuwigd!

In Marx´ voorstelling waren klassengevechten de hoofdoorzaak voor alle oorlogen, conflicten, omwentelingen en over het algemeen alles wat er ooit aan belangrijks gebeurd is. In de regel stelt men zich drie klassen voor: de bovenklasse, de middenklasse en de onderklasse. De bovenklasse bezit het meest, de onderklasse quasi helemaal niets. De middenklasse bemiddelt tussen de boven- en de onderklasse. Als die wegvalt, dan rollen er koppen. De klassenstrijd van de communisten dient met een zege van de onderklasse, dus met de zege van de proletariërs, te eindigen en zodoende ook de klassenstrijd zelf voorgoed afsluiten. Gek genoeg bestaat er in het communisme altijd een groep regerenden, die geïnteresseerd is in het behoud van hun macht. Alleen daarom al bestaan er in het communisme minstens twee klassen: de machtigen en de rest. En de geschiedenis laat zien: de regerenden voeren een meedogenloze strijd tegen deze rest.

4. Communisme is massamoord-ideologie-wereldkampioen!

Communistische regimes zijn rechtstreeks voor minstens 85 miljoen doden in de 20e eeuw verantwoordelijk. Overal waar het communisme aan de macht geraakt, komt het tot enorme golven van onderdrukking en moord. Bijzonder kenmerk: daarbij gaat het meestal helemaal niet om daadwerkelijke tegenstanders van het regime, maar het kan ook pure willekeur en algemene verdenking zijn. In Rusland werd bijvoorbeeld volgens quota gemoord: een bepaald percentage in de desbetreffende regio moest geëxecuteerd worden. En de Rode Khmer in Cambodja vermoordde zelfs iedereen die een bril droeg, omdat zij hen ervan verdacht tot de gehate intelligentsia te behoren.

Marx had vanaf het begin ongelijk!

Het fundament van Marx´ ideologie is de zogenaamde “arbeidswaarde theorie”: deze zegt dat bijvoorbeeld een auto meer moet kosten dan een televisie, omdat men meer arbeidstijd nodig heeft om deze te produceren. Maar zo functioneert de markt gewoonweg niet. De basisaanname van de communistische economische theorie is gewoon fout. De prijs van goederen wordt gevormd door vraag en aanbod, dus door de schaarste van het product. Hoe kan het dat sportschoenen bij ons voor € 200,- verkocht worden, hoewel ze in China voor € 3,- werden geproduceerd? Omdat de vraag deze prijs mogelijk maakt. Zo simpel is het. Doordat het communisme het basismechanisme van de markt ignoreert, heeft het tot nu toe nog elke dusdanig geleide economie vroeger of later tot instorten gebracht.  

6. In het communisme mag niemand vertrekken!

Grensbewaking op een hele nieuwe manier: anders dan in westelijke, kapitalistische landen, waar men de grenzen naar buiten toe moet beveiligen, opdat er niet te veel mensen binnenkomen, moeten communistische landen hun grenzen naar binnen toe beveiligen, opdat hen de bevolking niet wegloopt. De beperking van de vrijheid van reizen is in het communisme gebruikelijk. Wanneer iemand zonder toestemming vertrekt, dan komt al snel de hele familie in het vizier van de onderdrukking. En wie daarop weer terugkomt, wordt gearresteerd.

7. In het communisme kan niemand rijk worden!

Oké, klopt niet helemaal: de hoogste politici in communistische regimes leven vaak in een ongelooflijke pracht en praal. Kurken knallen, zelfs wanneer het volk letterlijk op straat verhongert. Voor alle anderen geldt: alles is van iedereen. Iedereen krijgt min of meer dezelfde vergoeding voor de meest uiteenlopende banen. Klinkt eerlijk, of niet? Tenminste net zolang, totdat iemand merkt dat hij ook met een minimale inspanning hetzelfde bereikt als iemand die altijd alles geeft. In het communisme bestaan geen prikkels om hard te werken. Want wat je ook doet, aan de eigen situatie verandert niets.

8. Communisme wil imperialisme met imperialisme bestrijden!

Wereldheerschappij: wat klinkt als krankzinnige agentenfilm-grootheidswaanzin-fantasieën, was vanaf het begin een verklaard doel van het communisme. Trefwoord “wereldrevolutie”: om in het vizier van communistische massavernietigingswapen terecht te komen, volstaat het volledig om toevallig in een niet-communistisch land te wonen. Het communisme onderhoudt een paranoïde bunkermentaliteit met “wij tegen hen” en “tot op het bloed”-angstzaaierij.

9. Gedwongen collectivisaties pakken alles van de mensen af!

Waar het communisme aan de macht komt, wordt privé-eigendom afgeschaft. Tussen 1928 en 1933 werden van de boeren in de Sovjet-Unie hun boerderijen afgepakt. Ze moesten aan quota voldoen en zo veel heffingen betalen, dat ze zelf niets meer te eten hadden. Hoewel het al tot kannibalisme kwam, exporteerden de communisten miljoenen tonnen graan naar het buitenland. Wie wilde vluchten, werd met wapengeweld teruggedreven op de velden. Datzelfde speelde zich tussen 1958 en 1961 in China af. Daarbij zijn – dat moet je je eens goed voorstellen – gewoon 30 miljoen mensen van de honger gestorven! Zomaar, gewoon vanwege de communisten.

10. In het communisme heerst willekeur in plaats van recht!

Laster, showprocessen, willekeurige arrestaties, gevangenisstraf voor familieleden van iemand die zich schuldig heeft gemaakt aan een (politiek) misdrijf, foltering, dwangarbeid, executies volgens quota: in het communisme heeft men geen rechten. Men wordt bestolen, belogen en getreiterd en krijgt met de volle kracht van het regime te maken wanneer men zich daarvoor niet ook nog bedankt.

Bron:
flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op 10 redenen waarom communisme nog nooit gefunctioneerd heeft en nooit zal functioneren

 1. Jules Vismale zegt:

  Het communisme (of beter gezegd de aanhangers daarvan) maakte vaak ook de grote fout om constant vreemden voor te trekken boven hun eigen volk! De meest beruchte communistische dictators; Vladimir Lenin, Leon Trotski, Jozef Stalin en Mao Zedong waren namelijk voor de kapitalisten en de nazi’s (terwijl die juist hun grootste vijanden waren!) veel aardiger en guller daar ze hen inderdaad met miljoenen tonnen grondstoffen, geld en goederen hebben gesteund!
  Als de huidige communisten nou ook de grote fout blijven maken om een bondgenootschap met de gehate islam aan te blijven gaan zullen zij zich hiermee net zo goed ten grondde richten omdat links en de islam nog slechter bij elkaar passen dan rechts en de islam! Dat zowel de communisten en de radicale islam voor altijd van deze planeet mogen verdwijnen!

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Let op communisme en socialisme schurken erg dicht tegen elkaar aan !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Over het communisme – Home

 4. Bas zegt:

  Wtf!
  https://www.breitbart.com/national-security/2020/11/16/report-china-using-eugenic-abortions-to-improve-the-quality-of-the-population/

  Rapport: China gebruikt eugenetische abortussen om ‘de kwaliteit van de bevolking te verbeteren’

  De Chinese Communistische Partij (CCP) heeft de eugenetische doelstellingen van haar bevolkingsbeleid onderstreept in haar laatste vijfjarenplan, en benadrukt de noodzaak om ongewenste elementen uit de wereld te helpen en het fokken van superieure onderdanen aan te moedigen.

  Hoewel de Chinese bevolking al lang geleden heeft onder sekse-selectieve abortussen, met talloze gezinnen die babymeisjes aborteren in de hoop een jongen te krijgen onder het draconische eenkindbeleid (later gewijzigd in een twee-kindbeleid), is de nieuwe impuls van de CCP-bevolking plan is om raciaal inferieure burgers terug te dringen en het etnische element dat de voorkeur verdient te promoten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s