“Islamisme” is islam met haast. De islam is een geduldig, discreet en methodisch “islamisme”

(Door: “DissidentNL”)

De terroristische aanslag op de Notre-Dame-kerk in Nice afgelopen donderdag, waarbij drie mensen werden gedood door een jonge Tunesische man, was schandalig en verdrietig, maar helemaal niet verrassend, zegt de Franse filosoof Rémi Brague in een uitgebreid interview met Le Figaro.

Als er oorzaken zijn zoals ongecontroleerde immigratie, parallelle samenlevingen en haatpredikers, hoe kunnen we dan verbaasd zijn dat de oorzaken gevolgen hebben? zegt Brague tegen de Franse dagbladverslaggever Alexandre Devecchio.

In de Franse politiek zegt een koor dat het de ‘republiek’ is die wordt aangevallen, een standpunt dat zwaar is bekritiseerd door onder meer de auteur en journalist Éric Zemmour: het is Frankrijk dat wordt aangevallen, zowel christelijk als seculier Frankrijk, zegt hij. Brague, een voormalig hoogleraar godsdienstfilosofie en Arabisch aan de Sorbonne Universiteit in Parijs, is het daarmee eens.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Islamisme” is islam met haast. De islam is een geduldig, discreet en methodisch “islamisme”

 1. Pingback: “Islamisme” is islam met haast. De islam is een geduldig, discreet en methodisch “islamisme” | eunmask

 2. Bas zegt:

  Izzlaam verschijnt en de vrede verdwijnt….
  https://www.jihadwatch.org/2020/11/pakistan-muslim-neighbors-murder-christian-woman-and-her-son-in-front-of-their-home

  Pakistan: Moslimburen vermoorden christelijke vrouw en haar zoon voor hun huis

  De benarde situatie van christenen die lijden onder vervolging door moslims neemt een lelijkere vorm aan wanneer vertrouwde buren erbij betrokken zijn.

  De vrouw en haar 25-jarige zoon werden voor hun huis vermoord. Niemand in het dorp hielp hen. Voor mensenrechtenactivisten is het feit “een enorm voorbeeld van onverdraagzaamheid en haat die zich tegen christenen verspreiden”, ook gevoed op scholen. Het zwijgen van de centrale en deelstaatregering en het onvermogen om minderheden te verdedigen.

  De normatieve islam is gebaseerd op suprematie. De absolute loyaliteit aan de islam en haat en afwijzing van ongelovigen, vooral bij elk teken van dreiging of confrontatie, is niets nieuws.

  Mariyam Kashif, een sociaal activist en katholieke leraar, hekelt de brute moord als “een enorm voorbeeld van onverdraagzaamheid en haat die zich tegen christenen verspreiden”, die ook op scholen wordt gevoed. Christenen, een kleine minderheid in het land, vragen al enige tijd om grotere garanties van de staat en een hervorming van studieprogramma’s om alle aspecten van haat en minachting weg te nemen.

  Like

 3. Bas zegt:

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5197082/fvd-hiddema-wil-afluisterapparatuur-salafistische-moskeeen

  FvD wil afluisterapparatuur in salafistische moskeeën

  Forum voor Democratie wil afluisterapparatuur laten ophangen in salafistische moskeeën, als er een verdenking is van strafbare feiten. Dat zegt FvD-Kamerlid Theo Hiddema in het televisieprogramma WNL op Zondag.

  Het salafisme is een fundamentalistische stroming binnen de islam die vaak geassocieerd wordt met terrorisme en de jihad.

  Heleboel dwangmiddelen
  Hiddema wil dat salafisme nu wordt aangepakt. Hij stelt dat er in het strafrecht ‘een heleboel dwangmiddelen’ zijn om criminele organisaties aan te pakken, wat salafistische scholen en moskeeën volgens hem zijn. “Zij zaaien haat en verdeeldheid tegen ongelovigen en afvalligen en dat is een misdrijf.”

  Like

 4. Bas zegt:

  Trans persoon kapot slaan…

  #Frankfurt 2020, o-ton: “Haha Transe is doodgeslagen!”
  De droom van #Muttikulti kort voor de “beste oorlogszone aller tijden” is waar de wapenindustrie naar uitkijkt, en het brein van 1933-2020 heeft geen idee wat er aan de hand is

  Like

 5. Bas zegt:

  De integratie van Noord-Afrikanen in Frankrijk verloopt voorspoedig: bijlen, AK-47’s en geweren in naam van Mohammed. Met Conte zullen we deze horror binnenkort ook in Italië zien.

  Like

 6. Bas zegt:

  Zware rellen vannacht tussen anti-Frankrijk demonstranten en Pakistaanse ordetroepen. Demonstranten proberen vanuit Rawalpindi Islamabad te bereiken om Franse ambassade te bestormen. (beide steden zijn tegen elkaar aangebouwd dus slechts paar km afstand).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s