Onderweg naar Duitsland? Eén op de twee gemelde asielzoekers in Griekenland wordt “vermist”

“Vluchtelingen” op de Balkan-route.

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl Duitsland zich zorgen maakt om opgeblazen “besmettingscijfers” en een nog strengere lockdown verwacht, voltrekken zich dagelijks, onopgemerkt door het publiek, monstruositeiten in Europa die niemand meer schijnen te interesseren: de “vluchtelingencrisis” wordt ook door de ergste pandemie niet onderbroken. Zoals donderdag bekend werd, wordt niet minder dan de helft van alle “vluchtelingen” die in Griekenland een asielaanvraag hebben ingediend, “vermist”.

Omdat het bij de nog openstaande asielaanvragen volgens de Griekse minister van Migratie, Panagiotis Mitarakis, om niet minder dan 84.000 personen gaat, waar nog eens 32.574 afgewezen, maar niet uitgezette, asielzoekers in Griekenland bijkomen, betekent dit dat er bijna 116.000 mensen ondergedoken zijn – en je kunt driemaal raden waar deze naartoe willen: naar Duitsland, waar zij als een van meerdere hoofdstromen illegale EU-“binnenvluchtelingen” dagelijks de (meestal groene) grens overschrijden.

Zoals de site “griechenland.net” bericht, zou een reden voor het onderduiken het feit kunnen zijn dat tot uiterlijk 15 januari 2021 de uitgifte van elektronisch leesbare identiteitspapieren voor asielzoekers afgesloten moet zijn – een maatregel, die een op de veiligheid van haar burgers bedachte EU al in 2015, direct na de door Angela Merkel ontketende vluchtelingencrisis, als eerste had ingevoerd. Als de vaststelling van de identiteit voortaan vergemakkelijkt wordt, ontstaat er een veel duidelijker beeld wie van hen zich daadwerkelijk in Griekenland bevindt – of wie gewoon als eigenlijk in Griekenland gemelde vluchteling illegaal in andere EU-landen rondspookt.

De weg van het geld

Weliswaar gaat Griekenland ook van de mogelijkheid uit dat van de ondergedoken personen nog steeds een bepaald aantal “illegaal in Griekenland woont”, maar het grootste deel zou wel eens “op illegale wijze naar andere EU-landen doorgereisd” kunnen zijn.

Dat deze migranten geen zin in asiel in Griekenland hebben en liever naar Duitsland doorreizen, is geen verrassing – en nog een bewijs voor de schrikbarende foute aanname dat een “solidaire” verdeling van vluchtelingen over alle EU-landen zou kunnen zorgen voor zoiets als een rechtvaardige lastenverdeling: in werkelijkheid gaat het om economische migranten – die het voor hen best mogelijke en meest lucratieve sociale stelsel voor zichzelf willen gebruiken (misbruiken) – en dat is nu eenmaal dat in Duitsland.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Onderweg naar Duitsland? Eén op de twee gemelde asielzoekers in Griekenland wordt “vermist”

 1. Pingback: Onderweg naar Duitsland? Eén op de twee gemelde asielzoekers in Griekenland wordt “vermist” | eunmask

 2. Hovawart zegt:

  Één op de twee klinkt in elk geval een stuk minder bedreigend dan de helft van de tienduizenden…..

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hoe meer je leert over de migratiestroom hoe absurder het wordt, een land als Griekenland dat verzuipt in de binnentrekkende migranten en geen kans ziet om 32.574 afgewezen personen uit te zetten, dan is er iets ernstig mis.
  En dat terwijl Griekenland/EU nog steeds niet bereid of in staat is de vele bootjes met nóg meer nieuwkomers te weren.
  Allerhande argumenten worden verzonnen om dat te rechtvaardigen, kreten als “Volgens het Internationale recht” en “we kunnen het niet” zijn zo zwak dat zelfs een kind kan zien dat het complete onzin is.
  Waarom kan Australië het wel via het ‘internationale recht’ en Griekenland niet ?
  Ook het argument dat grenzen niet effectief gesloten kunnen worden, ik zou zeggen ga eens kijken of je Rusland, Noord-Korea of China zomaar binnen kunt wandelen.
  Zelfs als dat al zou lukken en loop je eenmaal binnen dan is de kans groot dat je als illegaal binnen de kortste keren alsnog in een gevangenis terecht komt.
  En die zijn niet vergelijkbaar met de 5 sterren gevangenissen van ons.
  Hoe die idioterie gaat eindigen, ik zou het niet weten maar ik vrees het ergste.

  Geliked door 1 persoon

 4. hans zegt:

  Nu toch wel duidelijk dat die Pandemie niet bestaat en uit de linkse koker komt!?
  Daarom houden ze zich juist niet aan betreffende maatregelen!
  Rules for tee, but not for me.
  Wereldwijd bij dit misdadige tuig het zelfde en daarbij dus ook niet het stoppen, laat staan deporteren van de onophoudelijke instroom van hun frontsoldaten.
  Enige handeling om dit tegen te gaan is een oorlogshandeling!

  Like

 5. Ich gratuliere die Zitter Hexe und Ihre Arsleckers mit mit so vielen neuen Steuerzahlern!!!

  Like

 6. Peter zegt:

  Alles laten ze in de soep lopen,maar straks voor een spuit weten ze u klakkeloos te vinden.

  Like

 7. saddy zegt:

  Duitsland maakt zich helemaal geen zorgen om besmetting oid. Niemand die aan de touwtjes trekt die niet weet dat het een hoax is. WHO adviseert een stop op lockdowns? Ach, komt even niet goed uit, we laten de media wel weer liegen voor ons.

  Like

 8. Jean zegt:

  Ze zitten “op onze kosten” in de leegstaande hotels en bellen “op onze kosten” met het thuisfront om te melden “kom adapter naar hier” hier is alles gratis, alles.

  Like

 9. Julia zegt:

  Opsporing verzocht Tip: zij zitten in een hotel op de Canarische eilanden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s