’Defensie verzamelde in geheim en op grote schaal data in Nederland’

’T HARDE – De Nederlandse krijgsmacht heeft sinds de corona-uitbraak heimelijk op grote schaal informatie verzameld over de Nederlandse samenleving en die geduid en verspreid in rapporten. Dat stelt NRC na onderzoek. De krant meldt zondagavond dat militairen zich maandenlang hebben verdiept in het gedrag van onder meer Viruswaanzin en de burgerorganisatie Gele Hesjes. Ook hebben ze het als ’alternatief’ aangeduide medium Jensen.nl in de gaten gehouden en distributiepunten van de papieren uitgave De Andere Krant in kaart gebracht en de branden in 5G-zendmasten.

De krant schrijft dat grote hoeveelheden data over de meest uiteenlopende onderwerpen in een door Defensie gebouwd computersysteem belandden om er geautomatiseerd een coronagolf of maatschappelijke onrust mee te voorspellen. Dat komt naar voren uit een reconstructie van het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC). Defensie richtte dit half maart op om zicht te krijgen op de coronacrisis en de verspreiding van “desinformatie” (!?).

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op ’Defensie verzamelde in geheim en op grote schaal data in Nederland’

 1. Ton Ruygrok zegt:

  We gaan gewoon langzaam maar heel zeker naar een samenleving van DDR 2.0 … Rutte & co.. een heel Eng stel Mind Controllers … trouwens is Wereldwijd aan de gang…, lang leve corona..!!
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 3 people

 2. saddy zegt:

  coronacrisis en de verspreiding van “desinformatie”

  Interessante vragen:
  Welke rol speelt Bijleveld? Hebben Mark en Hugo haar opdracht gegeven?
  Is de wet op de privacy geschonden?
  ik hoop dat Hiddema of een andere jurist zich hier in vast bijt.

  Geliked door 4 people

 3. Rebel&Girl zegt:

  Als alle tijd en geld, die gestoken wordt in mensen en organisaties… van spindokters tot i.c. defensie, bedoeld om mensen te misleiden, manipuleren en onderdrukken en alles daartussen in, gestoken zou worden, in b.v. bouwen van huizen, mensen fatsoenlijk behandelen….dan waren er geen instituties nodig om af te luisteren, ons te besodemieteren via staatskanalen ne1.2 en 3 en allerlei andere vormen van list, bedrog en manipulatie.
  Een volk wat goed en fatsoenlijk geregeerd wordt, zal nooit opstaan tegen haar regeerders, opstand is een brevet van onvermogen richting de Leiders van het volk… die hun volk tot Lijders gemaakt hebben!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  Schandalig en schending van vrijheid van meningsuiting. Kan het leger niet beter worden ingezet tegen het Islam terreur? Natuurlijk wordt de boel in de gaten gehouden totale controle zoals dat binnen de dictatuur past. De politieke machtwellustelingen zullen er alles aan doen om de waarheid onder de tafel te houden omdat van corona grote schaal misbruik wordt gemaakt t.b.v. de agenda 21/30 NWO zoals is opgesteld door o.a. de elitaire clan Bilderberg. Burgers moeten worden onderdrukt, angst worden ingezaaid om ze massaal murw te maken zodat zij zich onderdanig maken aan wat door het staatsterreur wordt opgelegd. Geen recht meer voor burgers om de geschonden grondrechten aan te vechten, hoge straffen en boetes bij overtreding van maatregelen die ondemocratisch in de spoedwet zijn vastgelegd (mede ondertekend en goedgekeurd door de Koning), zoveel mogelijk thuis zitten en zo min mogelijk vrijheden. Corona is een horror film waar de komende jaren geen einde aan komt. Het gaat zelfs nu zover dat Duitsland al quarantaine op wil leggen als men hoest of een loopneus heeft. Hoever gaat men nog. Het smerige politieke spel opgelegd door de elitaire zelf verrijkende machtswellustelingen speelt wereldwijd om de wereldbevolking te reduceren door zoveel mogelijk verplichte vaccins op te leggen die in een sneltreinvaart zijn ontwikkeld en waarvan de bijwerkingen of eventuele gezondheidsschade onbekend zijn. Hoe hard het ook is een feit we zitten in een psychologische oorlog WOIII wapens zijn niet nodig om levens kapot te maken dus heeft het leger tijd burgers en media te controleren waar de overheid zelf niet alle capaciteit voor heeft. Het is een smerige politiek schaakspel.

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Defensie ziek clubje, oorlogje spelen geeft zeker geen voldoening meer, maar snel het hele zooitje uitzenden naar verweggiestan dan leren ze tenminste hoe echte vijanden er uit zien als ze het na vertellen tenminste !!

  Geliked door 2 people

 6. koddebeier zegt:

  NEE HE !!!! reactie weer verdwenen. Het wordt toch wel erg verdacht, zo ontstaan er complot denkers ! 🙂

  Like

 7. Julia zegt:

  Levensgevaarlijke ontwikkeling. Vergeet niet dat de Duitsers in WOII gemeentehuizen binnenvielen om te achterhalen waar Joden woonden om ze vervolgens massaal op te pakken en naar kampen te voeren. Nu is de tactiek en het smerige spel dat op deze manier mensen worden opgespoord die tegen de ondemocratische maatregelen zijn en hierover in vrijheid nog kunnen schrijven. De dag komt dat deze mensen ook zullen worden opgepakt die teveel tegengas geven en de leugens en het spel door hebben. Volgens mij leggen militairen een eed af om eigen bevolking te beschermen en zich niet tegen de eigen bevolking te keren.Kortom een vreselijke ontwikkeling die straks volop wordt toegepast. Voordat we weten zitten we allemaal in de val van een ongekende dictatuur, censuur en volledige controle door de overheid en kunnen het woord vrijheid en democratie de geschiedenisboeken in.

  Geliked door 2 people

 8. Hovawart zegt:

  De nootjes en kaasblokjes staan gereed, het bier is koud en de jeneverfles ligt in het koelvak, de deurbel en telefoon gaan uit en een nieuwe kistje sigaren binnen reikwijdte. ik ben er klaar voor! Kom maar op met dat spoeddebat, de kamer mag eindelijk eens serieus het vuur aan de schenen leggen van de verantwoordelijke premier en de ministers, Actie.
  Geen achterkamertjespraktijken meer, overduidelijk zijn er regels en wetten met voeten getreden en is er een dringende wens en verlangen om antwoorden…..of leugens.
  ( Mark is nog steeds benieuwd hoe bont hij het kan maken voordat hij een duw krijgt……)

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  Quote:
  Opmerkelijk dat moslimbroeinesten als mosketen dan weer niet in de gaten werden gehouden.
  Je zou zeggen dat daar de meeste narigheid vandaan komt.

  Like

 10. Bas zegt:

  Voila…

  Trudeau zegt dat het doel van Coronavirus voor ‘The Great Reset’ is.
  De cabal komt nu uit zijn schuilplaats

  Like

 11. Bas zegt:

  “Je wilt nooit dat een ernstige crisis verloren gaat. Het biedt de mogelijkheid om dingen te doen die voorheen niet mogelijk waren. “

  Like

 12. Bas zegt:

  DENEMARKEN: 9 dagen van protesten over een nieuwe wet die “in staat zou zijn om groepen mensen te definiëren die moeten worden ingeënt. Mensen die het bovenstaande weigeren, kunnen worden gedwongen door middel van fysieke detentie, waarbij de politie mag helpen.”

  Like

 13. Bob zegt:

  We worden op allerlei maniere gecontroleerd.
  We worden langzaam tot robots gekneed.

  Like

 14. Julia zegt:

  Vreemd dat de regering hier niet van wist als dat zo is is het een schande dat de Haagse Maffia niet op de hoogte is wat defensie uitvoert. Waarom hebben wij dan eigenlijk een minister van defensie Ank Bijleveld (CDA) legt zij geen verantwoording af? Anna Theodora Bernardina (Ank) Bijleveld-Schouten (IJsselmuiden, 17 maart 1962) is een Nederlandse politica van het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Sinds 26 oktober 2017 is zij minister van Defensie in het kabinet-Rutte III. Ter vervanging van Kajsa Ollongren was Bijleveld van 1 november 2019 tot 14 april 2020 tevens minister voor de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Maar ja waar Ollengren is bij betrokken voorspelt niet veel goeds.

  Geliked door 1 persoon

 15. oudmarinier zegt:

  Dit gaat ALLE legitimiteit te BUITEN . Defensie heeft absoluut GEEN bevoegdheid dit te doen behalve wanneer er daadwerkelijk spionage-activiteiten uitgevoerd worden door , hetzij NLse staatsburgers , hetzij buitenlanders . Daarnaast , indien er een “vermoeden zou bestaan van mensen die eventueel spioneren / terreur-acties voorbereiden , zal Defensie moeten samenwerken met BINNENLANDSE veiligheids diensten …., Maar NIETS op eigen houtje ondernemen..

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ oudmarinier.
   Defensie weet óók wel dat zij die bevoegdheid niet hebben, maar het credo “Befehl ist Befehl” is ook doorgedrongen tot in de hersenen van het defensie-apparaat in Nederland.
   Rutte c.s. “vraagt” en wij (Defensie) draaien !!!
   Dit soort info-inwinning loopt al veel langere tijd, ook de politie doet hieraan mee middels hun zg. observatieteams; deze teams, opgezet om de criminaliteit te bestrijden, worden te pas én onpas ingezet voor andere doeleinden, doeleinden die de politiek behelzen.
   O.a. leden van politieke partijen met NIET-linkse denkbeelden zijn “slachtoffer” van dit soort info-inwinning.

   Geliked door 1 persoon

   • oudmarinier zegt:

    Dat weet ik ook , geachte Karton , Het was meer bedoeld om mensen WAKKER te maken cq te informeren dat dit NIET zomaar kan . Tenzij NL in staat van “nood-toestand” is zoals bijv . OORLOG , dreigende oorlog , of anderszins . En deze INFO-GATHERING , gebeurd al meerdere decennia. Het komt nu pas naar buiten . En dat “inlichtingen-diensten” met elkaar samenwerken , is opzich , zeer goed . Mits dit op de juiste wijze gebeurd en op de juiste wijze wordt AFGEHANDELD.

    Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ oudmarinier op 18-11-2020 om 01.47 u. Ik had u goed begrepen amice ; zie mijn reactie als een “soort ondersteuning” van de uwe , hoewel ik weet dat u óók zonder ondersteuning zéér duidelijk bent. 👍 🙋‍♂️

    Geliked door 1 persoon

 16. LUCIA zegt:

  Defensie heeft natuurlijk niet op eigen houtje hiertoe besloten, de geschiedenis heeft geleerd dat vaak organisaties opdrachten krijgen van de/een regering en als het uitkomt …dan sta je er alleen voor…. dat is niet nieuw en dan is die organisatie dus de zelf de Fall-Guy en wellicht krijgt een prominente figuur daarbinnen “de bel om gehangen”en was hij de “instigator” maar niet getreurd, even een ” dagje ontslagje”, en dan een moordbaan…. en dan maakt het niet meer uit wat je gedaan hebt natuurlijk. Rutte pakt wel de witkwast.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s