“Draagvlak voor Zwarte Piet verdwijnt!”

(Door: “Helena”)

Het was de afgelopen week een heel gepuzzel voor onze actiegroep wáár en wanneer we in vol ornaat, zonder het risico te lopen op ons gezicht getrapt te worden door een of andere nazaat van een Ashanti-slavenhandelaar, zouden kunnen verschijnen. Na de onterechte arrestaties van onze Zwarte Pietjes vorig jaar in Apeldoorn, waar we overigens allemaal een seponering voor hebben gekregen net een week voordat we aankondigden te gaan demonstreren voor de Ayup Sultan moskee, zijn we natuurlijk wel op onze hoede, want het gevaar loert overal!

Dit jaar worden alle restricties richting Zwarte Piet weggeschreven onder de noemer ‘coronamaatregelen’, maar er was een ‘leuk’ alternatief voor bedacht: een film, waarin de burgemeesters een prominente rol zouden spelen! Natuurlijk stonden die met de grootste ego’s vooraan en kregen de dringende opdracht de verblijfplaats van de Sint strikt geheim te houden! Hij kon overal aankomen, dat maakte het erg spannend!! Maar, beloofde de NTR: “Er zou zo nu en dan met de Sint, zijn vele Hulp Sinterklazen, maar ook met de burgemeestertjes via een videoverbinding kunnen worden gecommuniceerd!” En de tekeningen voor de Sint? Die konden worden ingeleverd bij de burries, die ze dan meteen konden censureren op het inmiddels VERBOTEN fantasiefiguurtje zonder BSN-nummer!

Intussen werden in de bibliotheken – om de subsidie veilig te stellen – overal in het land haastig alle Sinterklaasboeken waar de traditionele Zwarte Pietjes in voorkwamen, ritueel verbrand! Ziezo, weer een stuk geschiedenis uitgewist!

Met enig ongemak hadden we ons toch maar weer in onze pakjes gehesen en flink zwart geschminkt gingen we op pad. Hoe zou de gemiddelde Nederlander naar onze gezellige groep kijken? In de media werd al beweerd dat het draagvlak voor Zwarte Piet van 89% gezakt was naar 55% en dat in korte tijd! “Niet omdat men er expliciet tegen was, maar om van het ‘gedram’ af te zijn!” Én: “De mensen hebben wel wat anders aan hun hoofd in deze moeilijke tijden!” Nou, het werd dus Zwalk, een virtueel plaatsje waar we erg benieuwd naar waren en waar we op aanwijzingen van de Hoofdpiet om 13.00 uur zouden verzamelen. Halverwege werd er nog even een korte stop ingelast voor een coffee-to-go bij het tankstation. Er heerste een grafstemming, iedereen stond op 1.50 m afstand met een mondbakkes op, maar Zwarte Piet niet, en die joelde ook nog vrolijk “Ola! We zijn er weer hoor!” Hier en daar ging aarzelend een duimpje omhoog of er werd wat gegniffeld vanachter de stoflap, maar de kassamevrouw was duidelijk not amused. “Ik zal het deze keer door de vingers zien, maar de volgende keer wel een mondkapje op!”

Op de parkeerplaats, waar we op een bankje onze koffie dronken, klonk er een getoeter van jewelstee, werd er gezwaaid en gingen er duimen omhoog, allemaal vrolijke gezichten! Er stopte een busje en de bestuurder stapte uit: “Gelukkig échte Zwarte Pieten!! Zoals het hoort!!” Zijn vrouw begon foto’s te maken: “Wat gewéldig dit!!” De man wilde met ons een selfie maken, maar toen we begonnen over de 1.50 m afstand (je wist maar nooit of de kassamevrouw KOZP al had geïnformeerd) kwam alle frustratie eruit. “Hou toch op zeg, ik word hier wel zo verschrikkelijk strontziek van!” Nog even controleren of de foto goed gelukt was en op naar het feestje!!

Aangekomen op de plaats van bestemming gingen onze verkenners nog even op pad om de sfeer te peilen. Het was de bedoeling dat we ‘even’ een filmpje zouden maken bij het haventje met de Sint en de Zwarte Pieten, maar waar was dat haventje en hoe konden we daar, onopvallend, dicht in de buurt komen? Er was intussen al drie keer een politiewagen voorbij gereden (toevallig??) toen we op de parkeerplaats bij de voetbalvelden stonden te wachten, dus we bleven voor alle zekerheid maar in de auto zitten, hoewel we een enorme behoefte hadden aan wat frisse lucht, want bij een temperatuur van 17 graden en volop zon was het uitzonderlijk warm voor de 14e november! Die vier lagen onder het pietenpak en die thermomaillot zaten ons nu toch behoorlijk in de weg! Toen de verkenners terug waren, en de groep compleet, waagden we het onze schuilplaats te verlaten. We konden ook niet anders, want de Sint moest nog worden aangekleed! Vanachter de klep van de kofferbak probeerden we de verkleedpartij aan het zicht te onttrekken, maar vanaf de dijk konden de fietsers meegenieten van dit komische schouwspel: de jurk die achterstevoren zat en de mijter die na veel getrek en geduw eindelijk op zijn plaats bleef zitten. “Hé Sinterklaas!!” en vooral “Zwarte Piet!” De voetballertjes stonden met zijn allen tegen de hekken gedrukt en dus werden de zakken pepernoten snel geopend en het strooigoed in de coronaproof visnetjes geschept. Zo even uitproberen: nou het werkte uitstekend, de kinderhandjes waren snel gevuld!

Onze aanwezigheid in het dorpje was niet onopgemerkt gebleven, ineens kwamen uit alle hoeken de mensen aangelopen. Onze Hoofdpiet raakte in gesprek met een local die in hem de voorman van Pegida meende te hebben ontdekt. “Ik hoor het aan uw stem!” De man wist een sluiproute, zodat we dicht bij de haven én het centrum konden komen, hij wilde ons er wel naartoe loodsen. Het was er prachtig, een mooi pittoresk haventje met boten en vissershuisjes, dus een prima (écht Nederlandse) locatie om onze aanwezigheid met de rest van Nederland te delen via ons YouTube kanaal.

De Sint sprak in zijn vlammende betoog zijn bewondering uit voor het prachtige dorpje en de warme ontvangst. “Ik ben zo blij hier te mogen zijn!” En toen kon de tocht beginnen. De Sint liep voorop en wij volgden op gepaste afstand, maar ook een hele sliert dorpelingen die juichten van plezier, richting de markt. Daar viel ons een warm onthaal te beurt “Wat leuk!! Sinterklaas met de échte Zwarte Pieten!!” Het was er gezellig druk, want het weer was natuurlijk fantastisch en de Zwarte Pietjes deden hun best om alle kindertjes het strooigoed aan te reiken middels de visnetjes met een reikwijdte van 1.50 m, hetgeen soms tot ietwat ongemakkelijke situaties leidde als de route ineens werd gewijzigd en de fietsers het visnetje amper konden ontwijken.

Het was een ouderwets gezellige Sinterklaas intocht zoals het hoort!! En dat tegen alle verwachtingen in. Zo veel blije gezichten de vrolijkheid spatte er gewoon vanaf! Ouders met hun kinderen wilden op de foto met de Sint en ook een oma die aan een van de Zwarte Pietjes vroeg om samen met haar kleindochter (4 maanden) op de foto te gaan. “Dan heeft ze nog een herinnering aan het leuke Sinterklaasfeest met Zwarte Piet zoals we dat ooit vierden, want ik ben bang dat het snel afgelopen is!” De verkenners raakten hier en daar aan de praat en peilden de publieke opinie, die niet mals was richting de overheid. “We hebben hier onderhand niks meer te vertellen en moeten steeds meer van onze cultuur en onze vrijheden inleveren voor een jammerende minderheid die er nog voor betaald krijgt ook. Als het ze hier niet zint, laat ze dan gauw opsodemieteren naar Ghana!! Maar geweldig wat jullie doen!! Zwarte Piet hoort bij Nederland!

We kunnen met trots terugkijken op een geslaagde dag, we werden uitgezwaaid door de dorpelingen, die hoopten ons volgend jaar weer terug te zien. Ja, aan ons zal het niet liggen! Er gaan echter wel geruchten – verspreid door de staatsomroep – dat Sinterklaas corona zou hebben. De laatste paar uren waren er alleen nog maar Hulp Sinten te zien, dus er wordt vermoedelijk aan een scenario gewerkt waarin de Sint het loodje legt en vervangen wordt door een Zwarte Sint en Witte Pieten! Gelukkig hebben wij de beelden: Hij is niet dood, hij leeft!!!!

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Draagvlak voor Zwarte Piet verdwijnt!”

 1. Lis zegt:

  Fantastisch, Helena!!! Wat geweldig dat jullie hebben laten zien het dit echte kinderfeest eruit hoort te zien. Helden, dat zijn jullie. Chapeau!!

  Geliked door 5 people

 2. Pingback: “Draagvlak voor Zwarte Piet verdwijnt!”! | eunmask

 3. Blaffertje zegt:

  Wat mij deugt deed, was dat KOZP op de vlucht moest voor hooligans.
  Nou, de hooligans hadden ze van mij compleet tot gort mogen meppen.

  Geliked door 5 people

 4. Julia zegt:

  Nee het draagvlak verdwijnt niet maar een minderheid oproerkraaiers zoals KOZP worden ten volste beschermd en tegenstanders worden uit elkaar gedreven. De groepering KOZP weet van geen ophouden om elk jaar weer onrust onder onze samenleving te zaaien en het kent geen einde. https://www.ad.nl/binnenland/aytmara-39-naar-geheime-locatie-na-rellen-in-maastricht-we-werden-omsingeld-door-hooligans~ad270067c/ Vraag mij af of het leger ook de gegevens heeft geregistreerd van terroristische organisaties zoals de onruststokers en oproerkraaiers BLM en KOZP die uitsluitend onze samenleving ontwrichten, onze geschiedenis willen verbannen en onze tradities de nek omdraaien. Rechtstaat welke?

  Geliked door 2 people

 5. dutchess43 zegt:

  Hulde voor deze koene strijders Helena.
  Nooit gedacht dat ik op mijn oude dag nog gehersenspoeld zou worden door zwarte Akwakkies en Afriyies die onze eeuwenoude cultuur het liefst op een brandstapel zagen verdwijnen. En afkeer heb ik ook voor de zogenaamde goedwillende witte autochtone creaturen die niet weten doe snel ze die zwarte onderdrukkers naar de bek moeten praten.

  Geliked door 5 people

 6. Julia zegt:

  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/276199/spandoek-dat-opkomt-voor-zwarte-piet-opgehangen-weggehaald-en-opnieuw-opgehangen Door gif links en terreurgroeperingen zoals KOZP wordt onze traditie teniet gedaan en tegengas wordt niet getolereerd ook de overheid staat hier achter. Haatzaaiers Akwasi wordt niet vervolgd en begint een eigen omroep (dag mag een speciale zender die puur discriminerend is omdat deze hoofdzakelijk is gericht op eigen zwart ras). Dit is Nederland waar door een grote linkse aanhang flinke tweedeling is ontstaan. Onze corrupte ondemocratische rechtstaat beschermt uitsluitend minderheden en straft eigen volk af.

  Geliked door 5 people

 7. Hovawart zegt:

  Dat het vieren van Christelijke en Joodse Feestdagen weer achter de voordeuren zal moeten plaatsvinden is al een teken aan de wand, misschien in de nabije toekomst weer zelfs in het geheim gevierd moeten worden, maar dat de islamitische jaarfeesten zelfs op scholen worden gevierd en een (verplicht) moskeebezoek daarbij een prominente rol speelt moet toch alle stoplichten op rood zetten……stop het gevaar van links en de islam, want dat neemt overal voorrang.

  Geliked door 4 people

 8. Bob zegt:

  Het een toppunt van democratie dat
  de ene groep op allerlei manieren vrij
  zijn feesten mag vieren en de andere groepen
  worden ondedrukt bij het vieren van hun
  feesten. De corona maatregelen werden
  verzacht bij het heilige suikerfeest.

  Geliked door 1 persoon

 9. reageerbuis zegt:

  Hulde voor dit prachtige verhaal.
  Gelukkig zijn er nog heel veel mensen die zich niet laten verleiden tot het afkeuren van zwarte Pieten. Geen racisme bij het sinterklaasfeest!

  Geliked door 3 people

 10. M. zegt:

  Het draagvlak voor zwarte piet is nooit verdwenen zelfs niet als elk kanaal van leugenaars op de tv de mantra blijft herhalen dat het draagvlak voor zwarte piet verdwijnt.
  Zwarte Piet is populairder dan ooit door al die negatieve aandacht.
  Het draagvlak voor huichelaars en leugenaars die zich verschuilen achter goede intenties en anti racismegelul is wel rap aan het verdwijnen.

  Geliked door 3 people

 11. Pingback: PEGIDA-KOZP: 1-0 | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s