Oostenrijk: Dubieuze justitie – Tsjetsjeense wapenhandelaar nooit gevangen gezet

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

Met het oog op de vreselijke terreurnacht van Wenen zijn er tot op de dag van vandaag veel vragen te stellen over helpers en achtergronden. Het zou in Oostenrijk echter wel eens helemaal niet zo moeilijk kunnen zijn om aan een automatisch oorlogswapen te komen, en evenmin heeft men als illegale wapenhandelaar veel te vrezen. Of dit komt door de migratiebonus of dat het nog hele andere achtergronden heeft, zou eigenlijk een diepgaand onderzoek moeten ophelderen.

De “Kurier” berichtte uitvoerig over het geval van een Tsjetsjeen, die meerdere malen in het vizier van de politie kwam vanwege illegale wapenhandel. De 29-jarige, die als “islamist” bekendstaat en een solide terrorismeachtergrond heeft, werd in 2015 voor het eerst gepakt in Salzburg. Destijds handelde hij via het Darknet met illegale wapens. Bij een huiszoeking werden een Kalasjnikov en een handgranaat gevonden. Daarvoor toonde de rechter veel begrip. Hij werd veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

De opvoedkundige waarde voor de man met Russische reisdocumenten zou wel eens helemaal nul geweest kunnen zijn. Iets later werd hij in begeleiding van een handlanger bij de aankoop van illegale wapens in Duitsland gearresteerd. Zijn leverancier werd er van verdacht semiautomatische geweren aan Parijse terroristen geleverd te hebben. Ook deze keer vond er een rechtsgeding met een daaropvolgend proces wegens illegale wapenhandel met een Kalasjnikov en Glock-pistolen plaats. Daar kon de illegale wapenhandelaar nog een aanmoediging van een rechter ophalen. De eerste straf werd met 5 maanden verlengd – uiteraard voorwaardelijk. Je kunt de zielige “vluchtelingen” toch niet in de gevangenis stoppen voor zulke bagatelle delicten. Dat zou ook slecht voor zijn zaken zijn.

Bron:
wochenblick.at
Door: Willi Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Oostenrijk: Dubieuze justitie – Tsjetsjeense wapenhandelaar nooit gevangen gezet

  1. vangie1206j zegt:

    U weet toch ondertussen dat een moslim hoe gevaarlijk ook geen strobreed in de weg gelegd wordt.
    Deze monsters zijn door de EU en alle regering lijers heilig verklaard.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s