Professoren willen het hoofd bieden aan de linkse soevereiniteit: “Een klimaat van angstige terugtrekking”

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook academici ervaren het meningsklimaat in Duitsland in toenemende mate als ondraaglijk. Meerdere professoren willen daarom nu een netwerk in het leven roepen dat onderzoekers moet ondersteunen die vanwege hun theses onder druk zijn komen te staan. Binnenkort al wil de nieuwe vereniging van wetenschappers naar buiten treden. De oprichters klagen over een gebrek aan vrijheid van meningsuiting op universiteiten, die niet van buitenaf, maar van binnenuit bedreigd zou worden – vanuit de universiteiten zelf.

“Er is een klimaat van vooruitsnellende gehoorzaamheid ontstaan”, citeert de “Welt am Sonntag” het team oprichters. Wie “de mainstream niet reproduceert”, zou steeds vaker “bestaansbedreigend onder druk” komen te staan. De krant bericht van talrijke wetenschappers, die spreken van een “cultuur van de angstige terugtrekking”: ze klagen over “vijandig klimaat”, “politieke druk”, “intimidatie”. Onderzoeken zouden niet geschreven worden, er zouden geen projecten aangevraagd worden, geen openstaande functies ingevuld en voordrachten niet gehouden worden.

“Het risico is voor wetenschappers aanleiding tot zelfcensuur en tot de terugtrekking uit openbare debatten”, resumeert de etnologe Susanne Schröter van de Universiteit Frankfurt am Main.

Het besef dat het al lang niet meer goed gesteld is rondom de vrije discussie op Duitse universiteiten, is niet nieuw. Vorig jaar al nam de gerenommeerde Duitse Hogeschoolvereniging (1950) een “resolutie ter verdediging van de vrije discussiecultuur op universiteiten” aan, waarin staat dat zich op Duitse hogescholen  een “ontwikkeling zou verbreiden om niemand een opvatting aan te doen die als ongepast gevoeld zou kunnen worden”.

Überhaupt zou de wetenschappelijke cultuur in Duitsland meer naar de liberale en linkse rand van het politieke spectrum neigen – in tegenstelling bijvoorbeeld tot Frankrijk´s universiteiten, waar zowel rechtse als linkse intellectuelen een plek zouden vinden. In Duitsland daarentegen zouden rechtse intellectuelen weinig verbonden zijn met de universiteiten.

Nu kunnen we er benieuwd naar zijn hoe de zich verzettende academici het hoofd willen bieden aan de linkse mainstream op de Duitse universiteiten. De linkse soevereiniteit is praktisch onomstreden, en conservatieven beschikken tot nu toe over geen enkel effectief netwerk.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Professoren willen het hoofd bieden aan de linkse soevereiniteit: “Een klimaat van angstige terugtrekking”

 1. Julia zegt:

  Zeer interessant om het interview met Yuri Bezmenov https://corona-nuchterheid.nl/bronnen/yuri-bezmenov/ Dit is de keiharde waarheid de vier stappen waarin hij naar verwijst zijn in gang gezet en worden stapsgewijs doorgevoerd tot het doel is bereikt. Vandaar dat de zogenoemde ondemocratische dwang maatregelen steeds meer naar voren worden geschoven om de algehele realisatie hiervan af te ronden.

  Like

 2. Bob zegt:

  De intellectuele studenten worden op
  de universiteit klaar gestoomd voor de
  nieuwe wereld orde.
  Studenten zouden zelf denkende mensen
  moeten zijn, maar lopen als makke schapen
  achter de belhamel aan.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Pas nadat de professoren een vuurtje onder hun kont voelden, spraken sommigen van hen zich uit. De meeste van deze goedbetaalde academici huilden en huilen al tientallen jaren met de wolven.
   De Nederlandse boeren zijn heel anders, ononwonden, eerlijk en moedig. Mijn complimenten, prachtig.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s