Anders wordt de EU de Sovjet-Unie: Hongarije en Polen blokkeren EU-begroting

De ministers-presidenten van Polen, Mateusz Morawiecki, en Hongarije, Viktor Orbán.

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Conservatief bondgenootschap tegen Brusselse betutteling

Hongarije en Polen hebben de € 1,8 biljoen bedragende 7-jaren begroting van de EU met een veto “bevroren”. Dit uit protest tegen het zogenaamde “rechtsstatelijkheid mechanisme” waarmee Brussel “recalcitrante” landen EU-geld wil onthouden of dit wil verminderen. De EU zou zodoende de Sovjet-Unie worden, bekritiseerde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. Polen sprak van “politieke en geïnstitutionaliseerde slavernij”.

De Sovjets van Brussel

De beide landen hebben al van tevoren hun afwijzing van dit, uitermate gedenkwaardige, mechanisme duidelijk gemaakt. Het zou afwijkende EU-landen chanteren wanneer deze EU-regels afwijzen, omdat ze bijvoorbeeld nadelig zijn voor hun bevolkingen. Tegenover de Duitse bondskanselier, Angela Merkel, zei Orbán: mocht dit door het Europees Parlement en het Duitse voorzitterschap van de Europese Raad goedgekeurd worden, “dan hebben we van de EU een Sovjet-Unie gemaakt”

Daarvoor zou men de EU echter niet geschapen hebben. Want ook destijds werden doelbewust sancties opgelegd om communistische republieken te bestraffen. “In de oude dagen van de communistische wereld werd het anti-Sovjet agitatie genoemd – nu willen ze lidstaten bestraffen met betrekking tot anti-Europese handelingen”, verklaarde Orbán.

Ideologische chantage

De EU-begroting moet unaniem besloten worden, het rechtsstatelijkheid mechanisme maakt daar deel van uit. Het verordeningontwerp daarover zou “zonder objectieve criteria zijn… ze willen landen op ideologische basis chanteren”, zei Orbán. De Poolse minister-president Mateusz Morawiecki deelde zijn afwijzing al schriftelijk mee aan de EU-staats- en regeringschefs.

Op Facebook sprak hij van mechanismes met willekeurige, politieke motieven, het gevaar van sanctionering met een dubbele moraal en een bedreiging van de rechtsstatelijkheid in de EU. De voorstellen zouden bovendien tegenstrijdig zijn aan de conclusies van de Europese Raad van juni 2020.

Veto strookt met EU-recht

Een Poolse professor in de rechten en Europarlementariër twitterde ironisch: “Ik wil de fans van de rechtsstatelijkheid er graag aan herinneren dat het veto uitgesproken werd volgens EU-recht”.

Begrotingsonderhandelingen worden voortgezet

De onderhandelingen over de EU-begroting voor 2021-2027 gaan nu de laatste ronde in. Met € 1,8 biljoen gaat het om de grootste begroting in de geschiedenis van de EU. Ze staat het de EU voor het eerst toe om zelf schulden op te nemen en eigen belastingen te heffen. Het corona-reddingspakket van € 750 miljard is onderdeel van de begroting, dat deels als lening, deels als subsidie naar zwaar getroffen landen moet gaan.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Anders wordt de EU de Sovjet-Unie: Hongarije en Polen blokkeren EU-begroting

 1. fleckie zegt:

  Wanneer kunnen WIJ. DE. topzware EU. eindelijk eens “ VAARWEL”. zeggen?…..( voordat wij. helemaal. naar. de. gribus. gaan.., Oh ja, ( even herinneren aan de motie!!…HALSEMA. )………..~<~<~<~<~<~<

  Like

  • fleckie zegt:

   Ook even de aandacht nog eens vestigen op het CDA- lid. BALKENENDE, die ons ( ondanks afwijzing, desalniettemin )DE. E U. ‘ inrommelde,’. En de verdwenen. pensioenen, ,veroorzaakt door……op 13.3,2013. ……<~<~<~<~<~<~<

   Like

   • karton zegt:

    @ fleckie.
    Balkenende ?
    Óók zo´n gereformeerde broeder , geniepig, vals, achterbaks+ zoals wel gebleken volkomen onbetrouwbaar en corrupt als de neten.

    Like

  • fleckie zegt:

   Op 13.3.2013, Onder. ‘Kamer houdt beerput pensioenfondsen dicht’. …….<~<~<~<~<~<~>>>>>> fleckie : daar gingen ‘ DE. AANVULLENDE SPAARCENTJES voor. DE. OUDE. DAG, voor de. EERSTE. KEER naar. … .‘ ‘A N D E R E. .O O R D E N’!,,‘…….<~<~<~<~<~<~<

   Like

 2. bobzelf zegt:

  mocht wilders , weer zo’n afzeik antwoord krijgen van Rutte

  ALS HIJ STELT DAT RUTTE WEL MEER OP ORBAN MOET GAAN LIJKEN ..

  HET NIEUWE ANTWOORD ZOU KUNNEN ZIJN .. ( WANT ORBAN DEUGT NIET NATUURLIJK )

  MAAR ORBAN HEEFT GEEN 750.000 ISLAM VOLGERS BINNEN GEHAALD JIJ WEL

  PAARDENLUL ,

  en dan is er lekker wat gegil en ruhring in de 2e slaapkamertttttt

  IK GROET U

  OOM BOBZELLUF

  Like

  • karton zegt:

   @ bobzelf.
   Oom Bobzelluf. U noemt Rutte een paardenlul.
   Ik acht dit een zware belediging voor de paardenlul. Bij zo´n geval van een paard stel ik mij iets groots, stevigs én krachtigs voor. Ik denk niet dat Rutte één van de genoemde kwaliteiten bezit.
   Ik persoonlijk zou hem, Rutte, dan liever `paardenkut` noemen !

   Like

   • bobzelf zegt:

    WHAHAHAHAHAHAHA
    JA NA VEEL ONDERZOEK, BLIJKT U GELIJK TE HEBBEN

    ER IS NIETS BUITEN EEN MOSSELRUGGENGRAAT , DIE DIT SERPENT MET ZIJN ZEIKRUG NOG NET OMHOOG HOUDT

    LOVE YOU , MAFKEES

    OME DE GEBOCHELDE

    Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  Polen én Hongarije……………ik blijf het landen met een échte regering vinden , niet te vergelijken met het bananen-koninkrijkje Nederland met z´n tuinkaboutertjes-regering.
  Wat moet het als Hongaar of Pool , je toch een fijn gevoel geven te weten dat je een échte regering hebt.

  Geliked door 1 persoon

 4. koosv8 zegt:

  SCHOP DIE HELE EVIL UNION MAAR ONDERUIT. LIEVER VANDAAG ALS MORGEN.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s