Obama opportunist met verborgen agenda

(Door: Leon de Winter)

Toen ik ontdekte in welke ideologische omgeving hij in Chicago aan zijn politieke loopbaan was begonnen, kon ik geen bewonderaar van Barack Obama worden. Er is geen twijfel over mogelijk dat hij een begaafde man is, maar hij is ook een rücksichtsloze opportunist met een verborgen agenda. Dat ‘verborgen’ slaat op zijn socialistische overtuigingen, die een ambitieuze politicus in Amerika voor zich moet houden – Amerika is en blijft een redelijk conservatief land, de gekozen socialisten zijn schaars.

Obama’s beste vrienden in het academische milieu van Chicago waren neomarxisten als William Ayers en de pro-Palestina-activist Rashid Khalidi – in de woning van ex-terrorist Ayers vierde Obama zijn entree in de politiek. Obama was een ‘community organizer’, een term waarbij we denken aan buurthuismedewerkers, maar dat klopt niet. Hij gaf onderricht in organisatie- en agitatietechnieken. Hij is de ultieme vrucht van de ‘mars door de instituties’, die radicaal links zich in de jaren zestig had voorgenomen.

Toen Hillary Clinton in de loop van 2016 geconfronteerd werd met de populariteit van Donald Trump – een onmogelijke kandidaat zonder enige politieke ervaring – vergiste zij zich in de manier waarop deze populist moest worden bestreden. Zij beledigde zijn electoraat en kon geen antwoord vinden op Trump´s retorische geweld.

Banden

Clinton liet een communicatiebedrijf in Washington DC, Fusion GPS, een rapport opstellen over Trump´s vermeende banden met het Kremlin. Dit belandde bij de FBI, en vervolgens bij Barack Obama, zo beschrijven journalisten als Lee Smith en Kimberley Strassel in hun werk.

De FBI wist dat het rapport vals was en geen enkel reëel incident bevatte, maar het was een manier om het gevaar van Trump te neutraliseren. Op basis van het valse rapport verkreeg de FBI van een speciale rechtbank toestemming campagneleden van Trump af te luisteren.

Onverwacht versloeg Trump zijn Democratische tegenstander. En het rapport werd het centrale punt in een complot om president Trump zo snel mogelijk af te zetten. Bijna alle media keerden zich tegen hem. Vol overgave stortten zij zich op de verhalen over de samenspanning tussen Trump en het Kremlin, dat Trump´s overwinning voor hem had ‘gestolen’. Dat was een fictie, zoals elke insider wist, maar het was een sterk wapen om Trump´s zege de geur van illegitimiteit te geven.

Barack Obama, net als Joe Biden, was ervan op de hoogte dat Trump op geen enkele manier door het Kremlin was gesteund, maar daar ging het niet meer om: met het rapport als breekijzer liet hij bij zijn vertrek een netwerk van intriganten achter dat intens zocht naar misdaden en misstanden waarvan Trump beticht kon worden in de hoop een afzetting te forceren. Een speciale onderzoeker werd aangesteld, teams van tientallen FBI-medewerkers gingen aan de slag en zij vonden… niets.

Sinds december 2016 zijn de Democraten en de media en overheidsorganen als de FBI op jacht geweest naar een misstand die Trump zou doen struikelen. Er waren geen geheime banden met het Kremlin, zo wist iedereen bij de overheid, maar deze proleterige projectontwikkelaar moest en zou iets op zijn geweten hebben dat hem de kop zou kosten – gewoon een kwestie van graven. Dus er werd gegraven en gegraven.

Nadat een telefoontje van Trump met de president van de Oekraïne was gelekt, deed het Democratische Huis van Afgevaardigden een afzettingspoging, maar de overtreding was te dun en te lullig, en mislukte als aanleiding tot afzetting.

Tot op de dag van vandaag wordt de fictie dat Trump de verkiezingen van 2016 heeft gestolen eindeloos herhaald door elke Democratische politicus en bijna alle media. Hillary Clinton noemde hem een ‘illegitieme president’. Vier jaar lang werd Trump´s presidentschap vervuild met loze aantijgingen. Het fictieve rapport had geleid tot een koortsige klopjacht op een legitieme president. Voor de helft van het Amerikaanse volk is Trump een loopjongen van Poetin.

Onredelijk

Na vier jaar lang het verwijt te hebben moeten ondergaan dat hij de verkiezingen heeft gestolen (met een behoorlijke staat van dienst als president waarvoor hij in de media geen lof krijgt), zet Trump op zijn beurt de aanval in: hij beweert dat Joe Biden de verkiezingen van 2020 heeft gestolen. Misschien is dat dezelfde onzin als het verwijt dat hij zelf kreeg, maar is het onredelijk om nu Trump enkele weken te gunnen voor het verzamelen van bewijzen?

De beste oplossing is het hertellen van de stemmen in de ‘swing states’. Volgens de Democraten heeft Biden daar overweldigend en eerlijk gewonnen – dus is het geen probleem, lijkt me, om de angsten van de conservatieve helft van Amerika weg te nemen met hertellingen. In plaats daarvan verzetten de Democraten en de media zich tegen onderzoek naar de verkiezingsprocedures, want er zou geen bewijs van fraude zijn. Dat was er ook niet in 2016.

Wie er ook wint, de helft van het Amerikaanse electoraat zal zich belazerd voelen. Dat is het resultaat van de jarenlange ondermijning van de verkiezingsuitslag van 2016 door de Democraten en de media. Bij hen ligt de primaire schuld van de huidige chaos.

Bron:
www.telegraaf.nl (Premium artikel)
Door: Leon de Winter

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Obama opportunist met verborgen agenda

 1. delamontagne zegt:

  Barack Obama:”Internet is de Grootste bedreiging voor onze democratie.

  In 2008 gebruikte Barack Obama internet en de sociale media om in het Witte Huis te komen.
  Maar nu maakt hij zich zorgen dat internet en sociale media hebben bijgedragen aan het creëren van de “GROOTSTE BEDREIGING” voor onze democratie”.

  In de vier jaar sinds hij het Witte Huis verliet, is Obama niet te stuiten geweest over dit onderwerp.
  Hij luidde duidelijk de alarmbellen, maar hij zegt niet precies wat we dan wel moeten doen.
  Zijn laatste tirade kwam tijdens een nieuw interview tussen de voormalige Amerikaanse president en redacteur van Atlantic Magazine Jeffrey Goldberg.

  En om dit uit te leggen, moeten we dit in de context plaatsen: Obama sprak over een Medialandschap dat niet alleen wordt overheerst door Facebook, maar ook door Fox News.
  Zo kunnen Amerikanen hun eigen vervormde realiteit kiezen.
  En dat betekent zegt hij dat we geen gemeenschappelijke feiten meer hebben.
  VOX
  https://www.vox.com/recode/2020/11/16/21570072/obama-internet-threat-democracy-facebook-fox-atlantic

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s