Honderd walgelijke kinderboeken die absoluut verboden moeten worden


(Door: Arthur van Amerongen)

Don Arturo’s lijst van 100 walgelijke kinderboeken die absoluut verboden moeten worden.

Niets is meer heilig in dit land, behalve dan Kauthar Bouchallikht, het nieuwe stemmenkanon en de Jeanne d’Arc van GroenLinks. De keurige en zeer degelijke en betrouwbare onderzoeksjournalist Carel Brendel verdiepte zich in deze salafistische moslima en kreeg de Sturmabteilung van extreemlinks plus de malloten van de FNV over zich heen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Honderd walgelijke kinderboeken die absoluut verboden moeten worden

 1. Dr. Heinz zegt:

  Wat komt er na het boeken verbranden??
  Mensen!!
  Dan gaat men mensen verbranden, waar men het niet mee eens is!!

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Dr. Heinz.
   De tijden van Jeanne ‘d Arc komen terug !
   Wat zij met boeken te maken had weet ik ook niet. Werd zij niet verdacht van hekserij, zoals “onze” Rode Hex Hedy ‘d Ancona ?

   Like

 2. karton zegt:

  Ik vind dat verboden zouden moeten worden wegens “walgelijkheid” :
  Dik Trom, krijgen dikkere kinderen een trauma van;\
  Pietje Bel, krijgen kinderen slechte ideeën van;
  Scheepsjongens van Bontekoe; doet aan slavernij denken en maakt van Bontekoe een pedofiel.
  het zwarte schaapje : werk racisme in de hand.
  Scheepsmaat Woeltje : verheerlijkt kinderarbeid.
  de Kleren van de koning : bevordert de naaktloperij.
  de Zwarte weduwe : moet worden omgedoopt tot de Roetveeg-weduwe.
  de Spin Sebastiaan : maakt van kinderen bange wezentjes.
  Grote Bertus en kleine Bertus : maakt onderscheid tussen mensen.
  enz. enz. enz.

  Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Als er echter een bepaald Duits kinderboek inderdaad verboden mocht worden in Nederland dan is het wel dat vreselijke boek ‘Het prentenboek van Tante Pau’ van Heinrich Hofmann uit de 19de eeuw waarin kinderen op een sadistische wijze werden gestraft voor hun “zonden”!
   Het vreselijke figuur die op dat boek wordt afgebeeld; ‘Piet de Smeerpoets’ (Struwelpetter), bezorgt mij vrijwel altijd maagklachten als ik hem zie em zo iemand zou je in het echt NOOIT willen tegenkomen!

   Like

   • karton zegt:

    @ Jules Vismale.
    Van uw boek “tante Pau” heb ik nog nooit gehoord, wél hoorde ik op tv (Duitsland) iets over een serie, genaamd “Pan Tau”, maar dat is geheel wat anders geloof ik, dat betreft nl. een Tsjechische tovenaar en dát zal úw tante Pau beslist niet zijn geweest.
    Maagklachten van Duits boek ? Dat kreeg ik tijdens het lezen van Mein Kampf, óók een Duits boekje; ik geloof dat dat boekje hier verboden is of was. Hierin worden niet alleen kinderen op sadistische wijze gestraft maar gehele volkeren uitgemoord. Ongeveer zoals de islamisten nu met “ongelovigen” doen, maar doen volgens hún boekje, de Koran.

    Like

   • Jules Vismale zegt:

    @karton, het prentenboek van ‘Tante Pau’ is heel gemakkelijk te herkennen omdat Piet de Smeerpoets daar altijd op de kaft wordt afgebeeld! Hij staat daar in een soort dreighouding met zijn armen en benen wijd uit elkaar en Piet heeft op zijn hoofd een bos haar in de vorm van een struikgewas en enorme nagels van een halve meter lengte!

    Like

 3. Monalisa zegt:

  Ik heb er nog velen allen bewaard uit mijn jeugd.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Monalisa.
   Ook ik heb nog 10-tallen boeken bewaard vanuit m’n jeugdjaren.
   Ik durf de titels eigenlijk niet eens te vertellen want dan zal ik volgens het linkse gepeupel vast wel een vreselijke racist en/of fascist zijn, niet dat dát mij iets kan schelen hoor, maar ik gun dat tuig dat plezier niet !
   Nou, één titel dan : “Er lagen 7 nikkertjes al in een boerensloot”

   Like

 4. Blaffertje zegt:

  Jammer dat v.Amerongen voor de verkeerde krant schrijft, eigenlijk past hij niet tussen die azijnpissers van de Volkskrant.

  Geliked door 2 people

 5. delamontagne zegt:

  Wat typisch, heel wat van die kinderboeken herinner ik me nu ineens van toen, m’n jeugd, 70 jaren geleden.
  En merkwaardig, veel van die nu raciestische boeken “Negertjes, “Het grote negerboek”, 3 nikkertjes, Oki en Doki bij de nikkers etc, etc werden ook in den voormalige koloniën door de kindertjes gelezen.
  Bulletje en bonestaak was een strip in het Vrije Volk…
  Wat het boek:”De kleine Bloedgetuige” betreft, kwam me ineens weer voor de geest dat dat door de R.K.-geestelieken/leraren/onderwijzers werd aangeprezen om de RK-kinderen bij de les te houden.
  Maar ik vond ’t toen al ( kende niet eens ’t woord antisemitisch ) vreemd verhaal.

  Beknopte samenvatting

  De twaalfjarige Abeltje Abels, die van een dienstmeisje de beginselen van het katholicisme heeft geleerd, is getuige van een wonder: een Mariabeeld op de grote markt in Praag draagt hem op om zich te laten dopen. Abeltje komt in een opvanghuis, wordt ontvoerd en vervolgens door zijn vader, met hulp van een rabbijn, gekruisigd. Door de Praagse bevolking wordt Abeltje als een martelaar vereerd.
  / / /
  In de Nederlandse Centrale Catalogus wordt De kleine Bloedgetuige een ‘grof antisemitisch verhaal’ genoemd. Voor zover bekend is dit inderdaad het meest antisemitische jeugdboek dat ooit in het Nederlandse taalgebied is verschenen (zie de bijlage ‘Het grove antisemitisme van frater Doumen’).

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  KNETTERGEKKE KRANKZINNIGEN!

  Geliked door 4 people

 7. boorzalf zegt:

  Dit boekje mag zeker ook niet?

  Akwasi en Jefrie staan naast de kookpot.

  Geliked door 2 people

 8. Cathja zegt:

  Stop toch eens met die jacht op zogenaamde foute (kinder-)boeken! Veel van deze ‘foute’ kinderboeken heb ik gelezen, maar ik ben daardoor echt geen slechterik geworden. Die overdreven correctheid van tegenwoordig, vooral favoriet bij deugmensen, komt me mijlenver de strot uit.
  Wat van vroeger is, blijft van vroeger. Wie ze nog eens wil lezen, die leest het, en wie vindt dat het niet meer kan, die laat ze maar in de boekenkast staan.
  Ik begrijp steeds minder van de heisa van nu, over allerlei onderwerpen.

  Alles van vroeger was fout…, en alles van nu is ‘normaal’….?

  Like

 9. Julia zegt:

  Ik heb meer dan genoeg van al die super geraakte en zelfmedelijdende idioten die van gekkigheid niet meer weten wat ze verder nog moeten verzinnen om alles te verbannen uit onze geschiedenis, en boeken die volgens deze zwakzinnige idioten moeten verdwijnen. Een kind bepaalt wat hij of zij leuk vindt en wil lezen punt uit klaar. Of geven al die tegenstanders hun kinderen tijdens Sinterklaas uiteraard zonder Zwarte Piet liever het boek bijvoorbeeld Eindstation Auschwitz cadeau. Dit zou overigens wel goed zijn voor de algemene ontwikkeling zodat jongeren al in een vroeg stadium inzien waar de huidige ongekende dictatuur en NAZI praktijken zoals o.a. verplichte vaccins toe kan leiden. Mag verdomme nog een kind kind zijn en onbezorgd lezen wat het kind zelf leuk vindt of druist dit soort al jaren bestaande boekjes waar de jeugd (ook die volwassen linkse zakken zelf van hebben genoten) tegen de ïndoctronatie van hun ziekelijke linkse gedachtegoed in. Kotsmisselijk word ik van dit soort onvolwassen linkse geesten die blijkbaar zich druk maken om niets terwijl er oorlogen, onderdrukking en misdaad tegen de menselijkheid, massaal baanverlies en ondergang van ons ras volop gaande is. Laten die linkse idioten zich maar eens gaan verdiepen in wat zij hun kinderen daadwerkelijk aan doen in plaats zich druk te maken om onschuldige kinderboeken. Geen enkel jong kind denkt na over racisme of overige waanzin maar gaat het om het verhaal.

  Geliked door 1 persoon

 10. koddebeier zegt:

  Alleen zieken geesten verbannen en verbranden boeken.
  Zo begon in Duitsland het fascisme !

  Geliked door 1 persoon

 11. George van der Sluis Perth WA. zegt:

  mijn naam is George en ik ben 82 jaar en heb al deze kinderboeken met heel veel plezier gelezen en er is ook nooit een commentaar op geweest maar waar deze laatste generaties mee bezig zijn ik kan het niet raden maar hufterig is het wel stakkers zijn jullie.
  ps: neem mijn taalfouten niet kwalijk ik woon in Australia vanaf 1981.
  maar wat ben ik teleurgesteld in jullie manier van denken .

  Like

  • boorzalf zegt:

   Nou George, het is de linkse club die hier de boel lopen te verzieken, merendeel van de Hollanders denk er precies zo over als U. We hebben hier een linkse maffia regering en een koning die even een bootje koopt van 2 miljoen van ons belasting geld. Terwijl er mensen hier zijn die bij wijze van spreken niks te vreten hebben. Het volk wordt hier dom gehouden door de corrupte media. En wat die EU betreft, vroeger zaten ze in Berlijn nu zitten ze in Brussel. Ook de grootste vakbond hier het FNV heeft als slogan : koop niet bij joden. En dan maar te zwijgen over de misdaad hier 95% van de roof overvallen diefstal enz. zijn getinte personen. en wat oranje betreft die heeft het voor mij allang afgedaan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s