Europa´s nalatige veiligheidsmaatregelen spelen “islamistische” terroristen in de kaart

Het verlate besef van de Europese staats- en regeringschefs over de tekortkomingen van hun vermogen om het continent tegen aanslagen van het “islamistisch” geïnspireerde terrorisme te verdedigen, is evenzo welkom als al lang over tijd. Op 10 november 2020 ontmoette de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (links) in het kader van zijn werkbezoek de Franse president Emmanuel Macron in Parijs.

(Door: Con Coughlin – Vertaling: E.J. Bron)

De actuele golf van “islamistisch” geïnspireerde terreuraanslagen in Europa heeft opnieuw betreurenswaardige gebreken binnen de Europese veiligheidsautoriteiten geopenbaard; deze schijnen niet in staat om hun burgers op adequate wijze te beschermen.

In alle drie gevallen – de aanslagen van Parijs, Nice en Wenen – is aangetoond dat de voor de uitvoering van de aanslagen verantwoordelijke terroristen contacten hadden met globale jihadnetwerken, die onontdekt bleven door Europese veiligheidsfunctionarissen.

Meer nog, het gemak waarmee enkele aan deze aanslagen deelnemende personen vrij over het continent konden bewegen, heeft opnieuw bezorgdheid over de nalatige Europese grenscontroles opgeroepen, zoals ze gedefinieerd staan in het Akkoord van Schengen van de Europese Unie. Blijkbaar gebruiken geradicaliseerde jihadisten doelbewust deze zwakke plek in hun voordeel.

Bij de laatste aanslag in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen op 2 november bleek dat de 20-jarige schutter, die vier mensen vermoordde en 22 anderen verwondde, voordat hij zelf door de politie werd doodgeschoten, in juli naar het naburige Slowakije was gereisd om daar munitie te kopen.

Dit gebeurde, nadat de voor de gruweldaad verantwoordelijke terrorist, Kujtim Fejzilai, in december vervroegd uit de gevangenis was vrijgelaten, nadat hij twee derde deel van zijn gevangenisstraf van 22 maanden had uitgezeten. Fejzulai was veroordeeld, omdat hij geprobeerd had zich aan te sluiten bij ISIS in Syrië.

En terwijl het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken nog steeds beweert dat de schutter alleen gehandeld zou hebben, weet men dat hij in contact stond met extremisten in andere delen van Oostenrijk en het naburige Zwitserland. Hoewel Fejzulai´s naam op een observatielijst van de Oostenrijkse antiterreureenheid BVT stond, bleek dit blijkbaar geen belemmering voor hem te zijn om naar Slowakije te reizen om er munitie te kopen.

Gelijksoortige vragen over de effectiviteit van Europese veiligheidsdiensten heeft de aanslag in Nice, Frankrijk, opgeworpen, waar nu blijkt dat de vermeende terrorist met de trein uit Italië was gekomen. De aanslagpleger was vanuit Tunesië Italië binnengekomen, nadat hij door een NGO in de Middellandse Zee opgepikt was.

Ook in Frankrijk doken berichten op dat de Tsjetsjeense terrorist, die verantwoordelijk is voor de moord op de leraar Samuel Paty, voor de uitvoering van de aanslag in contact had gestaan met een “islamistische” strijder in Syrië. Paty was vorige maand voor zijn school in een Parijse voorstad onthoofd, nadat hij zijn klas twee karikaturen van de islamitische profeet Mohammed had laten zien en met zijn leerlingen discussieerde over vrijheid van meningsuiting.

De Franse krant “Le Parisien” berichtte dat Abdullakh Anzorov voor de moord contact opgenomen zou hebben met een nog niet nader geïdentificeerde Russischtalige jihadist in Syrië, die via een IP-adres in de door jihadisten gedomineerde Noord-Syrische stad Idlib achterhaald kon worden.

Bovendien berichtte een Franse tv-zender dat de moordenaar, die op 6-jarige leeftijd met zijn Tsjetsjeense ouders naar Frankrijk kwam en tot 2030 asiel en een verblijfsvergunning had gekregen, in september van dit jaar via Instagram voor het eerst contact met de jihadisten had opgenomen.

In een audioboodschap in het Russisch zei Anzorov na de moord dat hij “de profeet gewroken” zou hebben die door Paty “op beledigende wijze” was neergezet. Te midden van verwijzingen naar de koran en de “Islamitische Staat” voegde hij er aan toe: “Broeders, bid dat Allah me als martelaar accepteert.”

Franse veiligheidsfunctionarissen zijn daarop met een landelijk onderzoek naar vermeende islamitische extremisten begonnen, waarbij de Franse president Emmanuel Macron opdracht gaf tot de sluiting van een Parijse moskee, die contacten met de Palestijnse terreurbeweging Hamas zou hebben. Macron zei dat Franse veiligheidsfunctionarissen zouden geloven dat het Cheikh-Yassine-Collectief, dat genoemd is naar een vermoorde Hamas-leider, ontbonden zou moeten worden, omdat de Franse autoriteiten informatie zouden hebben dat de groep “direct in de aanval verwikkeld” zou zijn.

Bij wijze van uitzondering schijnt de plotselinge toename van de terreuraanslagen er de aanleiding voor Europese staats- en regeringschefs om de eclatante tekortkomingen in hun vermogen te onderkennen om Europa tegen “islamistisch” geïnspireerde terreurdaden te beschermen. In Oostenrijk heeft bondskanselier Sebastian Kurz Europa ertoe opgeroepen een gezamenlijk front in een, zoals het hij noemt, “oorlog tegen het islamisme” te vormen, en hij zei dat hij op zo´n bondgenootschap tegen de politieke islam zou aandringen wanneer de Europese staats- en regeringschefs eind deze maand voor een topontmoeting bijeenkomen. In een gesprek met de Duitse krant “Die Welt” zei Kurz dat hij zich voor zo´n bondgenootschap tegen de islam zou inzetten:

“Ik verwacht een einde aan de verkeerd begrepen tolerantie en dat alle naties van Europa eindelijk inzien hoe gevaarlijk de ideologie van de politieke islam voor onze vrijheid en de Europese manier van leven is.”

In Frankrijk had Macron heeft Macron op de aanslagen op Frans territorium met de eis naar een “ingrijpende revisie” van het Akkoord van Schengen geantwoord. Tijdens zijn optreden aan de zijde van zijn minister van Europa en Binnenlandse Zaken deze week verplichtte de Franse president zich ertoe om in Frankrijk het aantal grensbewakers aan zijn landsgrenzen vanwege de heersende terreurbedreiging van 2400 naar 4800 te verdubbelen. “We maken heel duidelijk mee dat terroristische acties daadwerkelijk door enkele mensen aangevoerd kunnen worden die de migratiestromen gebruiken om ons territorium te bedreigen”, zei hij.

Het verlate besef van de Europese staats- en regeringschefs over de tekortkomingen van hun vermogen om het continent tegen aanslagen van het “islamistisch” geïnspireerde terrorisme te verdedigen, is evenzo welkom als al lang over tijd. Want zonder scherpere controles en bewaking zullen de veiligheidsfunctionarissen moeite hebben om nog meer “islamistisch” geïnspireerde bloedige daden in de straten van Europa te verhinderen.

Bron:
de.gatestone.org
Vertaling: “Audiatur Online”

Bron oorspronkelijk artikel:
gatestoneinstitute.org
Door: Con Coughlin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Europa´s nalatige veiligheidsmaatregelen spelen “islamistische” terroristen in de kaart

 1. Monalisa zegt:

  U ziet wat met open grenzen is gebeurt maar het in nu al te laat. Hans Janmaat waarschuwen u al in 1984 hier voor, het word nog veel erger.

  Like

  • vangie1206j zegt:

   Goed zo Mark Rutte zo lul je recht wat krom is.
   De REGERING Rutte is een verwoestende ramp VOOR NEDERLAND.
   Arm Nederland die 3 keer voor deze klootzak heeft gekozen met zijn nageboorte kabinet.

   Like

  • Julia zegt:

   Monalisa Dat is een minister van Defensie net als haar voorgangster zo een nietzeggend Schoevers vrouwtje. Een beetje land heeft een minister van Defensie die verstand van militaire zaken heeft en weet wat een leger in houdt dat kun je niet verwachten van dit soort Schoevers vrouwtjes die nog nooit een tank hebben bestuurd, geen wapen hebben vastgehouden, dagen lang geen zware trainingen hebben gehad of op zware missies zijn geweest. De selectie van ministers in Nederland gebeurt vanuit de kruiwagen vol vriendjes en niet op kennis en kwaliteit. Voorbeelden genoeg kijk naar Wiebes, kijk naar Asscher, kijk naar de reeds vertrokken ministers op Justitie en veiligheid blunder op blunder en fraude met bonnetjes en ga zo maar door. Op één ministerie geblunderd dan doorgeschoven naar een ander ministerie en dat op posten waar zij vaak geen kaas van hebben gegeten. Is dat ook nog een mislukking dan schuiven ze door naar de functie van burgemeester. Vandaar de vele voortdurende blunders en flaters binnen de overheid.

   Like

 2. Gienekehado St. zegt:

  Krijg je, als KINDEREN op het pluche komen!! De hele Tent is verkloot!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dr. Heinz zegt:

  Dit doet dat EU kliek bewust!!
  Want de EUROPESE leger zal voor 100% bestaan uit moslims, dat is nu wel duidelijk!!!

  Like

 4. klaas zegt:

  Like

 5. Julia zegt:

  Ach het is toch werkelijk om uit je dak te gaan en puur provocatie. Wij hebben Merkel, Macron en Timmermans die de grondleggers zijn van het momenteel gaande terreur en de veiligheid van alle Europeanen in gevaar hebben gebracht door wanbeleid en lafheid en wij hebben een MP die zelfs onderscheid maakt ten opzichte van de grondwet. De grondwet wordt bewust niet geschonden voor kerken en de moskee omdat lafaard Rutte de Islam niet voor hun hoofd wil stoten dus uit protocol heeft dan ook de kerken maar uitgezonderd https://www.telegraaf.nl/nieuws/246975680/kerken-uitgezonderd-van-mondkapjesplicht-vanwege-grondwet Dus een kerk of moskee is geen openbaar gebouw terwijl Jan Rap en zijn maat naar binnen kunnen lopen en men geen lid hoeft te zijn om de zogenoemde niet openbare gebouwen zoals kerken te betreden dus is dit een openbare gelegenheid. Schending van de grondwet wordt volop toegepast met een ondemocratische spoedwet. Uiteindelijk geldt voor elke burger de wet zoals hij is vermeld in onze grondwet dan moet een rechter mij maar uitleggen waarom voor burgers hierin uitzonderingen kunnen worden gemaakt. Kortom het slaat als een mug op een olifant en al die maatregelen zijn één en al tegenstrijdig. Dit wel dat niet. Dus God en Allah hebben hun kerken beschermd tegen besmettingen. Ongeloofwaardig en niet gegrond dus elke boete op het niet dragen van een mondkapje kan worden aangevochten bij de rechter omdat d een ieder zich moet houden aan de grondwet of de zogenoemde spoedwet die in elkaar is geslagen om volksgezondheid te beschermen tegen besmettingen. Dus mensen die terecht geen mondkapje willen dragen omdat dit in strijd is met Artikel 10 van de grondwet (te vinden op Internet onder Verklaring van Staatsrechtsgeleerden) . Nog zo een buitensporige dwangmaatregel omdat dit geen besmettingen tegen houdt vanwege dat zij niet werkend zijn en nu al voorlopig voor zeker 3 maanden verplicht wordt opgelegd zouden zich kunnen verenigen om gezamenlijk naar de rechter te stappen. Kortom de EU en de regering in ons land zijn een bolwerk van dictatuur en voeren misdaad tegen de menselijkheid waar alle grondwetten zonder meer worden geschonden.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De buitengrenzen staan nog steeds wijd open, de EU is de zoete inval voor allerlei gespuis en parasieten !

  Geliked door 1 persoon

 7. F1802 zegt:

  Het enige probleem is dat de huidige EU op socialisme gebaseerd is. Een grotere kwade naïviteit bestaat er niet.

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  Als je vandaag een vereniging zou oprichten met dezelfde doeleinden als de islam zou die onmiddellijk verboden worden dus waarom islam niet?

  Like

  • Julia zegt:

   Bob Fleumer Waarom de Islam niet is makkelijk te beantwoorden en vooral duidelijk de volks verradende lafaards binnen de EU en ons land zijn te laf en hebben zich bewust onderdanig opgesteld t.o.v. de Islam omdat de Islamisering van Europa het doel is om de Europeanen te onderdrukken zodat overheersing van de Islam zal gaan zegevieren. Al jaren een vooropgezet spel dat een totale omvolking in Europa moet bewerkstelligen. Dit is ook een onderdeel van de agenda 21/30 NWO die zelfs destijds door Beatrix tijdens de geheime en achter gesloten Bilderberg conferentie is mede ondertekend. Lees deze maar door https://www.ad.nl/buitenland/beatrix-werkt-met-bilderberggroep-geheime-agenda-af~a0fa37ba/ Die algehele elitaire hooggeplaatste clan bepaalt ons leven en voeren uit wat zij daarin hebben vastgelegd. https://www.alwareness.org/agenda-21-het-geheime-plan-voor-de-aarde/ Kortom de burgers zijn overgeleverd aan een ongekende elitaire macht de enige elite die er ongeschonden uitkomen en miljarden verdienen.

   Like

 9. Bas zegt:

  Izzlammisten marcheren door Hamburg

  Merk je iets op? Bij dergelijke demonstraties dragen politieagenten geen volledige uitrusting, maar bij anti-systeemdemonstraties zijn de politieagenten tot de tanden toegerust.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s