Rusland laat aanwezigheid bij de Hoorn van Afrika zien: binnenkort Russische marinebasis in Port Soedan

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland versterkt zijn strategische aanwezigheid in Afrika en wil nu een marinesteunpunt in Soedan openen. Daarin voorziet het ontwerp van een overeenkomst tussen beide landen, zoals nu blijkt uit een door de Russische regering gepubliceerd document.

Het steunpunt in het noordoosten van Afrika aan de Rode Zee zou voor de marine dienen als logistiek centrum en voor het onderhoud van Russische marineschepen. De basis wordt aan de noordelijke stadsrand van Port Soedan gebouwd. De Rode Zee is een van de belangrijkste handelsroutes ter wereld. De militaire basis zou van zuivere defensieve aard en niet tegen andere staten gericht zijn, staat er in het desbetreffende document van de Russische regering. Bovendien zou de militaire aanwezigheid tot het behoud van de vrede en de stabiliteit in de regio kunnen bijdragen.

Rusland had vorig jaar nog een topontmoeting met 10.000 vertegenwoordigers uit meer dan 50 Afrikaanse landen georganiseerd. Het Russische leger onderhoudt met verschillende Afrikaanse landen al overeenkomsten over een samenwerking. Soedan was onder president Omar al-Bashir jarenlang geïsoleerd en zit nog steeds in een economische crisis.

Tijdens een bezoek van de voormalige Soedanese president al-Bashir aan Moskou in november 2017 werden overeenkomsten getekend over een Russische ondersteuning bij de modernisering van de Soedanese strijdkrachten. In dit verband zei de regering in Khartoem erin geïnteresseerd te zijn om met Moskou te onderhandelen over de vraag van het gebruik van steunpunten aan de Rode Zee.

Al-Bashir had de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, er in 2017 zelfs nadrukkelijk toe opgeroepen om zijn land tegen de VS de “beschermen”.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Rusland laat aanwezigheid bij de Hoorn van Afrika zien: binnenkort Russische marinebasis in Port Soedan

 1. Monalisa zegt:

  Tja en dan gaat Nederland 🇳🇱 weer naar Mali 🇲🇱

  Like

 2. Marc zegt:

  Tja, zo gaat dat. Als het Westen in 2004 Rusland gewoon had geaccepteerd als, laten we zeggen geassocieerd, lid van de NAVO, dan had deze herhaling van zetten uit de naoorlogse wereld niet plaats gevonden. Maar ja, … onze politici denken het beter te weten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Boike zegt:

  Voor de goedverstaander, Poetin spreekt hele duidelijke taal. Het hele Midden-Oosten is een boel ellende en totaal verziekt. Het is een brandhaard met een kruitvat, dat elk moment kan ontploffen. Met een marine-steunpunt in Soedan kan Poetin het hele gebied met een tangbeweging tot de orde roepen. We kunnen er gerust van uitgaan, dat het niet bij één steunpunt zal blijven. Er zullen er ongetwijfeld nog meer volgen. Poetin geeft aan, dat Rusland nog steeds een grootmacht is en niet met zich laat sollen. We mogen blij zijn, dat Poetin over een enorme zelfbeheersing beschikt. Met een ander aan de knoppen, hadden we al lang in WO-3 gezeten. Maar pas op, ook aan het geduld van Poetin komt eens een eind. Tart hem niet tot het uiterste. Ga hem niet pesten. Haal het bloed niet onder zijn nagels vandaan. Als men denkt de grenzen te kunnen opzoeken, gaat men te ver. Wanneer de Russische beer gaat grommen, is het foute boel. Dan zal blijken, dat Poetin net een muizenval is, die dichtslaat, als de muis de kaas denkt te kunnen pakken. Met het steunpunt in Soedan, laat Poetin duidelijk merken, dat het hem menens is. Hij heeft de muizenval heeft geplaatst. De beer gromt !!! Het is hoogtijd voor de dwingelanden, om te dimmen !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Marc zegt:

   Poetin pesten heeft het Westen natuurlijk allang en vele malen gedaan. Vooral als het gaat om het verbreken van de belofte bij de Duitse hereniging van 1990 en het terugtrekken van de Russische troepen uit Oost-Europa, dat het Westen de Oost-Europese landen geen lid van de NAVO zou maken. Het tegendeel is gebeurd.

   Bovenal is, na afloop van de Koude Oorlog en het uiteenvallen van zowel Sovjetrijk als Warschaupact, de NAVO als oorlogsmachine intact gebleven. Met welk doel dan? Hoe zou Poetin dit anders moeten opvatten als een provocatie.

   Like

   • Boike zegt:

    @ Marc 21 november 2020 om 16:12

    Inderdaad. Er staan momenteel meer NATO-troepen aan de Russsiche grens, dan er destijds aan het ijzeren gordijn stonden. Ze staan nu wel 800 km dichter bij Moscou. Een kniesoor, die daarover valt. Het is misschien niet helemaal toevallig, dat Rusland samen met Brazilië, India en China in het BRIC zit. In Brazilië hebben de hoge illuminati hun geheime atoombomvrije bunkers gebouwd om een eventuele oorlog te overleven. Wat als Poetin Brazilië ertoe beweegt, hen de toegang te weigeren, voordat hij de bommen gaat gooien ???

    Like

 4. karton zegt:

  Zou Nederland proberen om vanuit Mali de Russen tegen te houden ? Ik denk zélf van niet maar er lopen vast wel NL-“generaals” rond die zo’n plan hebben bedacht. Want de 50 “generaals” die we in NL hebben voor 400 manschappen, zijn natuurlijk óók niet van gisteren, zij zijn nét als onze politieke “leiders” , vooruitziend en uitermate dapper !!!
  (ben wel benieuwd naar een reactie van Oom Bobzelluf, nu zijn oom Vladimirov deze actie onderneemt)

  Geliked door 1 persoon

  • Ton Ruygrok zegt:

   👊😎

   Karton .. ik proef een beetje sarcasme… maar De NL Generaals wisten met hun legers toch maar mooi de Protesterenden Boeren van het Haagse Binnenhof weg te houden… ,
   Dus wat meer respect is zeker op z’n plaats..!!
   Ton.

   Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ Ton Ruygrok.
    U proeft een beetje sarcasme ? Dat zou best wel kunnen. Maar weet u……bent u al getest op het corona-virus ?
    Mensen die zijn besmet met dát virus verliezen hun reuk- en smaak waardoor men niet goed meer kan proeven, is zulks bij u niet ’t geval ? Ik hoop werkelijk dat dát niet het geval is.
    Maar u heeft wel een beetje gelijk, ik was enigszins sarcastisch; ik liet me even gaan ! Sorry.

    Like

   • Ton Ruygrok zegt:

    Karton .. aub geen sorry… mijn reactie was zo mogelijk nog sarcastischer … nee ben niet corona getest .. smaak ,geur en reuk zijn tot nu toe prima… , laat dat zo moge blijven.. ook voor u en ons allen hier..,
    Ton

    Like

   • karton zegt:

    @ Ton Ruygrok. Mijn welgemeende dank voor uw sympathieke reactie !! 👍👍 😷😷 🙋‍♂️😉

    Like

  • Boike zegt:

   @ karton 21 november 2020 om 15:52

   Je denkt toch niet, dat er een van de 77 generaals, die wij in Nederland op de loonlijst hebben staan, ook maar zal overwegen om mee gaan. Nee, nee, nee, daar zijn ze veel te dapper voor. Ze hebben immers geen van allen oorlogservaring. Ze sturen gewoon een bijna afgekeurde overste mee. Daar hebben ze wel ervaring mee, zie Srebrenica 1995. De generaals met hun grote inkomens hebben mooie uniformen met heel veel bling-bling en zitten achter grote bureaus in luxe kantoren uit hun neus te vreten en doen belangrijk. Die vertonen zich echt niet aan het front. Dat is veel te gevaarlijk. Het gaat daar ginds immers niet om een paar protesterende boeren, maar om het echtje. Stel je eens voor, dat ze per ongeluk tegen een kogel aanlopen en een acute loodvergiftiging krijgen.

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Boike. “Onze” generaals zullen zich gedragen als die toverkol (Wilhelmina) nadat zij, met medeneming van al haar rijkdommen, het land ontvluchtte en vanuit een veilige plaats haar landgenoten ging zitten ophitsen. Zij ontving de eervolle onderscheiding “Loeder des Vaderlands”

    Like

  • Boike zegt:

   @ karton 22 november 2020 om 10:01

   Je opmerking over Wilhemina behoeft een kleine aanvulling c.q. nuancering.

   Aan het einde van WO-2 bestonden er in Amerika snode plannen om West-Europa te kolonialiseren. Wilhelmina had daar lucht van gekregen. Met een slimme zet wist zij dit te verijdelen.

   Wilhelmina beschikte over hele grote landgoederen langs de Hudson rivier in Upstate New York. Dit privé-bezit dateerde nog uit de tijd, dat New York (Nieuw Amsterdam) een Nederlandse kolonie was. (Nederland heeft in 1674 New York met Engeland geruild voor Suriname.) Wilhelmina heeft deze landgoederen aan Amerika geschonken ter leniging van een niet bestaande c.q.niet geclaimde oorlogsschuld. Amerika heeft deze schenking in dank aanvaard. Het maakte bij het Amerikaanse congres grote indruk. Hierdoor wist Wilhelmina zowel haar koninkrijk, als de Nederlandse autonomie te waarborgen.

   Hier dient tevens te worden opgemerkt, dat ook Frankrijk, Charles de Gaule, met zijn anti-Amerikaanse politiek, een grote rol heeft gespeeld, waardoor Amerika de smode plannen niet kon realiseren.

   Hoe nu verder over Wilhelmina te oordelen, laat ik graag aan ieders discretie over.

   Like

   • karton zegt:

    @ Boike. Als ik u goed begrijp heeft Wilhelmina geheel West Europa behoed voor kolonialisatie door Amerika. Voor mij is dit volledig nieuw , maar mogelijk zijn meerdere reageerders hiervan op de hoogte ? Ik zou dat graag horen. Wél weet ik dat Wilhelmina verbood om Joodse vluchtelingen uit Duitsland in de jaren ‘30/‘40 onder te brengen in barakken die gebouwd zouden worden in de uitgestrekte bossen rondom paleis ‘t Loo in Apeldoorn. Zij “wenste dat volk niet in haar bossen” zoals zij verkondigde. Verder ken ik enkele personen die hebben gewerkt in dienst beveiliging van Wilhelmina, zij waren NIET erg lovend over haar gedrag , héél netjes gezegd.

    Like

 5. Bob zegt:

  Europa geeft zijn koopvaardij liever aan piraten.

  Like

 6. Kruisridder zegt:

  De NAVO heeft ook wereldwijd steunpunten. De Russen hebben het grootste gelijk van de wereld. Zij hebben evenveel rechten.

  Like

 7. bobzelf zegt:

  dank boike EN MIJN VRIEND KARTON NATUURLIJK …..

  AL SINDS 1990 ?? THE COLLAPS OFF THE CCCP

  WORDT MIJN OOM NOG STEEDS OVERAL TER WERELD ,VOOR JAN LUL AANGEZIEN
  och die ouwe kgb medewerker ????
  wat kan die man nou ??
  NOU VREDESTICHTEN ZOU IK ZEGGEN , of is er hier 1 paardenlul , die ook even de DDS LIJST DIE IK NOOIT OPGESTUURD KREEG VAN livestro / vande galien de boerka bonker
  op gaat hoesten ,
  met al die vreselijke oorlogenen brandhaarden en moorden ?????

  AL DIE VRESELIJKE OORLOGEN DIE DE RUSSEN GESTART ZIJN , SINDS 1991 ONGEVEER
  IK HOOP DAT ER 1 OF ANDERE USA FAN, KLOOTZAK, dan even georgie noemt, – en ZUID-ossietie ofzo ??
  WHAHAHAHA
  DAN REAGEER JE DAARNA NOOIT MEER, DUS , GOOGLE EVEN , a.s. etterbak

  ZEGT DE NAAM Saakasjvili U IETS , DIE ZICH DAARNA INGEDEKT HEEFT DOOR MET EEN NEDERLANDS VROUWTJE TE TROUWEN , WHAHAHA
  omdat hij op iedere ashole zoek lijst staat ter wereld, diewas toen de baas daar ..

  DUS JA, ALS JE ZOALS GEORGIE EEN BUURLAND BINNENVALT, EN JE VERGEET, DAT ER NOG 1500 RUSISCHE SOLDATEN , EN WAT TANKS AAN WEZIG WAREN
  DAN , ZAL O.A. DE VOLKSKRANT, U HET WEL EVEN UITLEGGEN .
  JA MIJN OOM STUURDE OOK WAT VLIEGTUIGEN
  DAAR IS HET AL JAREN TROUWENS EEN MEESTER IN
  hij wel, u heeft de F =16 ? geloof ik al binnen
  de eerste werden op een vrachtwagen binnen gebracht, omdat de usa bang waren dat ze uit de lucht zouden pleuren, whahaha.

  DUS VRIEND KARTON , de west europese landen, hadden gewoon Rusland, hun “” echte BEVRIJDERS “‘ dus in de armen moeten sluiten, dan had u nu in een paradijs geleefd .
  RUST IN DE TENT
  ISLAM ?? JA, TUURLIJK , DIE HEBBEN NOG 6 UUR , HEEFT U GEZIEN HE,??? VAN MIJN OOM, NIKS ONDERHANDELEN, DOOD, BINNEN 6 UUR INCL ,JE HELE MO EN ALLAH typhus familielielielielielieliee HOPPA
  wat een enge man mijn oom whahaha

  of vindt u net als ik ……. dat , de “” 240 oorlogen in 200 jaar, vrienden , het beter gedaan hebben ???????????????????

  MET ONZE GEWELDIGE DEMOCRATIE ?? WHAHAHAHAHAA

  EEN KUIST VERROT LAND, MET EEN ZO HOGE STAATSSCHULD, DAT DE GELD PERSEN NAAR ALASKA ZIJN VERHUISD, OMDAT ZE ANDERS WARMDRAAIEN WHAHAHA EN DE GEEST GEVEN ,DAN WEL IN DE SOEP DRAAIEN ( HALLO TIJL )

  ja oom vladimir, HELPT LANDEN , EN UITERAARD, NIET VOOR NIKS..
  MAAR GOED IEDERE ECHTE HULP IN DAT KOKONOTENKOPPENDE WERELD DEEL IS WELKOM

  EN ONDERTUSSEN DUS IS RUSLAND EEN GROTE WERELD MACHT, DIE DE WERELD 8 X KAN VERNIETIGEN
  DAAR SCHIET JE NIKS MEE OP, MAAR HET HOUDT WEL IDIOTEN ZOALS DE MC. CAINS, EN DE KERRY’S EN DE ISLAMBOBBAMA’S TEGEN INCL DE NAVO , UW ?? VERDEDIGINGS ?? WAPENMACHT WHAHAHAHA
  JE VERZINT HET NIET TOCH ??
  met die sser stoltenberg, met zijn himler brilletje . !!

  ondertussen hebben de grieken ,dus landingsrechten en rechten om de russische zomervloot af te meren, gegeven aan mijn oom vladimirich

  EN GELIJK EFFE VOOR DE MAZZEL EN HET GEMAK,
  GELIJK VOOR DE TURKSE KUST !!! CYPRUS IS DE NAAM
  BENT U ER NOG ? OVER SLIMHEID GESPROKEN ???
  dus
  DAT HOUDT TURKIJKE OOK RUSTIG IN HET MIDDELANDSE ZEE GEBIED

  DE EU ??? , DIE HEBBEN LAATST OOK EFFE LEKKER GEHOLPEN MET DE ILLIGALEN AAN DE TURKS GRIEKSE GRENS IN HET NOORDEN ,

  DUS NEEM DE GRIEKEN NIET KWALIJK , DAT ZE MIJN OOM OOK IN DE ARMEN HEBBEN GESLOTEN ..

  INCL, ZIJN GAZZZZZZZZ ,MET BONUS BIJ AANSLUITING, ( HALLO WARMTEPOMP WHAHAHA )

  DUS zolangzamer hand, mag / mogen de mensen wel eens wakker worden , !!

  U WORDT MOEDWILLIG DOOR EEN COMPUTER VERKOPER , EN MEDICIJNEN MONGOOL , MET DAAR 0 VERSTAND VAN DUS IN DE KOMENDE MAANDEN GEVACCINEERD ??

  6 maanden getest i.p.v. 10 jaar ,,,,,,,, risico’s ??
  nou niet veel, 90 % DUS gaaf vaccin , dus 1.7 miljoen doden en verlammingen

  aansprakelijk ?? niemand, DAT IS HET LAND WAAR U NU IN MAG LEVEN

  GEREGEERD DOOR 130 NSB / LANDVERRADERS , , UW LAND , UW EENS MOOISTE KLEINE LANDJE TERWERELD, GEWOON WEGGEGEVEN AAN BRUSSEL ..
  VRAAG EVEN WAAR DE PENSIOENEN ZIJN , ?? OOK WEL GEINIG !!
  DE ZORG NAAR DE KLOTEN……., DE HUIZEN PRIJZEN ONBETAALBAAR VOOR DE GEWONE MENSEN
  NOU PAAR MILJOEN VAKSIENSSSSSS !! ( TISSIE ) IN JE REET
  VANWEG EEN GEMAAKT GRIEPJE , VAN kill bill a.s.a.p
  DE COMPLETE ECONOMIE NAAR GOD GEHOLPEN
  U ZULT DE FAILLISEMENTEN NIET KUNNEN TELLEN BINNEN NU EN 6 MAANDEN

  EN MIJN OOM VLADIMIR DEUGT NIET, ???

  MAG IK EFFE, DENK HET WEL HE ?

  WHAHAHAHA , WHAHAHAHAHA EFFE WACHTEN WAHAHAHAHAHA ,

  U BENT ALLEN NOG DOMMER DAN HET ACHTEREIND VAN EEN KOE !!

  EN U BENT DE LUL , EN NIET EEN KLEIN BEETJE OOK, ..

  PUTIN DID IT !!! YES, HIJ WEL …..

  OLIE VOOR 350 JAAR
  GAS VOOR 300 JAAR
  KOLEN VOOR 500 JAAR
  STAATSSCHULD NAAR ZO GOED ALS NIKS DUS ZEG MAAR 0
  GOUD ECHT VOELBAAR ECHT GOUD DAT KLOTST TEGEN DE M UREN ..
  DE BRICS HOPPA

  EN 70 % VAN DAT GIGANTISCHE LAND MOET NOG ONTGONNEN WORDEN .

  DIKKE KUS EN VETTE HUG

  U HEEFT OP HET FAILIETE KUT USA GEGOKT, EN VERLOREN …….

  “”UW z.g.n. BEVRIJDERS “”” WHAHAHAHAHA

  OOM BOBZELLUF

  Geliked door 2 people

 8. Johan zegt:

  Hebben die Nederlandse soldaten in Mali al geleerd hoe je ‘pang pang’ in het Russisch zegt ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s