160.000 Italiaanse meisjes gegijzelden van drugshandelaars

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een onderzoek zijn minstens 160.000 meisjes gegijzelden van drugsdealers, omdat de drugshandel dankzij de “vluchtelingen”, die aankwamen met de boot, enorme verbreiding vond.

Er zijn duizenden Pamela´s en Desirées, minderjarige slachtoffers met onrijpe lichamen, die echter al door drugs zoals heroïne, amfetamine, methadon en pijnstillers verwoest zijn. De meesten van hen worden, anders dan de bekend geworden meisjes Desirée Mariottini en Pamela Mastropietro, in het nieuws niet genoemd. Ter herinnering: Desirée stierf op 16 oktober in een verlaten gebouw in Rome aan een overdosis, nadat ze urenlang door een roedel junks en drugsdealers gegijzeld werd. Pamela werd 8 maanden eerder in een woning in Macerata regelrecht in stukken gescheurd, toen ze alleen en op de vlucht voor een rehabilitatiekliniek wanhopig op zoek was naar een dosis. Beide werden, net zoals veel leeftijdsgenoten, door marginaliteit en vernedering op grond van een verslaving overmeesterd, die inmiddels een sociale gesel is geworden.

Volgens een onderzoek van het Instituut voor Klinische Psychologie van de Consiglio Nazionale delle Ricerche (Nationale Onderzoeksraad) hebben 320.000 Italiaanse jongeren in de afgelopen 12 maanden minstens eenmaal heroïne genomen, waarvan de helft meisjes. In één decennium is dit aantal met 36% toegenomen, terwijl de gemiddelde leeftijd bij het eerste contact met de substantie van 18 naar iets ouder dan 14 jaar en van het gebruik uit gewoonte van meerdere drugs van 20 jaar tot minder dan 16 jaar gedaald is. “Nu wordt heroïne bijna niet meer in de aderen gespoten, maar gerookt of geïnhaleerd, nadat het poeder op een stuk aluminiumfolie werd opgelost”, zegt Luigi Cervo, de chef van het psychefarmaceutisch laboratorium aan het instituut Mario Negri in Milaan.

Inderdaad vind je aan de rand van Milaan honderden stukken aluminiumfolie langs de kant van de smerige straten, voordat deze het bos van Rogoredo ingaan. Hier vind je op elk uur van de dag honderden teenagers, die hun dosis van de chemische verdoving voor € 4,- tot € 15,- kopen. “Het afzien van de spuit is voor velen aanleiding om aan te nemen dat ze minder risico lopen”, zegt Luigi Cervo. “Helaas is dat echter niet het geval: heroïne komt, zoals elk opiaat, snel in de hersenen terecht en verandert veel van onze lichaamsfuncties”. Om maar helemaal te zwijgen van het feit dat de schade voor diegenen, bij wie in het geval van een teenager de ontwikkeling van de hersenen en de lever nog niet is afgesloten, voorgoed is.

Voor de spoorwegtunnel bieden twee vrijwilligers in gele T-shirts steriele spuiten, zakdoeken en warme dranken aan. Er komt een meisje dichterbij. Ook zij is hoogstens 18 jaar oud. Zuiver gezicht, nog niet getekend door de laatste etappe van de drugs. Blond, glimlachend, hoffelijk. Ze neemt een folder aan en gaat weg. “In het begin zijn ze allemaal zo”, zegt Andrea, die sinds 2016 samen met anderen van de sociale organisatie Comunità Nova driemaal in de week Rogoredo verzorgt. “Ze denken dat ze af en toe aan één trip genoeg hebben. Dan worden het 2 per dag, dan 4, en als ze bijna geen geld meer hebben, grijpen ze naar de spuit, want met één enkele dosis kun je 3 of 4 spuiten vullen”. Uiteindelijk is het geld sowieso op. “Jullie weten hoeveel ik uit de klauwen van de Maghrebijnen heb gered, voordat…”zegt Andrea. En je hoeft niet alleen maar naar de politieberichten te luisteren of de berichten van de jeugdrechtbanken te lezen om erachter te komen dat “betalingen in natura” geen uitzondering zijn. Een blowjob is één zakje waard, voor een Smartphone kun je vier krijgen, en bijna elke dag zijn er meisjes die zichzelf voor een beetje methadon in de bosjes prostitueren.

Niemand kan zeggen of de neergang van Desireée in de hel zo begonnen is. Maar zeer zeker zijn de vele San Lorenzo´s en Rogoredoos in Italië een toneel geworden, waarop zich moeilijke existenties tot aan vernedering toe bewegen. Van het Parco Verde di Caivano, ten noorden van Napels, via de Librino di Catania tot aan de Barriera di Torino toe gedijen de openlucht winkels vooral dankzij de zeer jonge en handige leiding van de Italiaanse maffia, die zijn handen niet meer vuil maakt en de verkoop in handen van immigranten heeft gelegd. Een dramatische ontwikkeling, die door veel verantwoordelijken geïgnoreerd wordt.

We weten allemaal waarom drugs om zich heen grijpen. Omdat ze goedkoop zijn. En zijn goedkoop, omdat er overal in Italië veel drugsdealers zijn. En die zijn er, omdat men ze met boten naar Italië gebracht heeft.

Wanneer 320.000 Italiaanse kinderen drugsslaven zijn, dan hebben de Italianen dat in de eerste plaats te danken aan de ongegeneerd handelende mensenhandelaar-NGO´s. Zij hebben niet alleen verontreinigd vuil en illegalen naar Italië verwijderd, maar ook een leger drugsdealers, waaronder het Nigeriaanse maffialeger, het land binnengebracht.

De drugshandel heeft zich in Italië tot een nationale noodtoestand ontwikkeld.

(Bron: “VoxNews”)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op 160.000 Italiaanse meisjes gegijzelden van drugshandelaars

 1. karton zegt:

  “De drugshandel heeft zich in Italië tot een nationale noodtoestand ontwikkeld”.
  Zou ’t in Nederland héél veel beter zijn ?
  Boeren die vaak op listige wijze worden gedwongen om drugs-labs in hun schuren te herbergen; afval van die labs worden per vrachtauto in de buitengebieden gedumpt; honderde, zoniet duizenden verslaafden worden ondersteund, geholpen en onder medische behandeling gesteld, betaald door de gemeenschap. Hoeveel meisjes, maar ook jongens, zijn in NL de dupe van dealers ? Ik vermoed dat NL niet veel onderdoet voor Italië, persentage-gewijs.

  Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Toch om je dood te ergeren onze mislukkeling Grapperhaus opent langzaam zijn ogen https://www.telegraaf.nl/nieuws/546652689/nederland-dreigt-afvoerputje-van-de-wereld-te-worden Alleen hij loop achter want Nederland is al een grote afvoerput doordat o.a. heet Ministerie van Justitie en Veiligheid te laks en te corrupt zijn om al jaren teveel in de slof te laten zitten. Al jaren komen massa drugs via de havens binnen en hebben zich drugskartels al diep geworteld binnen onze samenleving. Maar ja dat is nu eenmaal het resultaat van een slapende overheid die hierdoor daadkracht en macht verloren is. Kortom de rioolput Nederland staat gelijk aan een eerste klas bananenrepubliek vol corruptie en wanbeleid.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ Julia.
   “Onze mislukkeling Grapperhaus enz. enz.”
   Hij is niet de enige NL-mislukkeling.
   Ik heb vanmiddag korte tijd de Ondervragingscommissie Toeslagenaffaire op tv gevolgd.
   Wiebes werd ondervraagd. Wát een trieste man, een in-trieste figuur, die zichzelf toch wel een Dappere Dodo vindt óf in ieder geval …….hééft gevonden !!
   Dat zootje liegt álles aan elkaar, is de helft van wat ze geflikt hebben vergeten enz.
   En dát soort geeft “leiding” aan én in een land ?! We werden én worden “geregeerd” door totaal incompetente minkukels.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s