Economie: Is China de grootste profiteur in de coronapandemie?

(Vertaling: E.J. Bron)

Het “Rijk van het Midden” bevindt zich op de economische inhaalstrook

Waar verliezers zijn, zijn meestal ook winnaars. Het zijn al lang niet meer alleen maar geruchten die er op duiden dat de Volksrepubliek China economisch als profiteur uit de coronacrisis tevoorschijn zou kunnen komen. In ieder geval geldt de pandemie in China als overwonnen.

In heel China zouden er op dit moment nog maar negen besmette personen zijn. In totaal zouden er in het 1,4 miljard mensen tellende rijk slechts 4634 doden in verband met Covid-19 te beklagen zijn geweest.

Als je kijkt naar de statistieken en diagrammen, dan was de zogenaamde pandemie in China midden april al afgelopen, officiële instanties spreken zelfs van maart. Sindsdien sloeg de enorme economische machinerie weer aan en verblijdt ze de rest van de wereld o.a. met goedkope postordergoederen.

Sinds oktober maakt China ook weer een echte reisopleving mee. Veel media beoordelen deze data als propaganda. Het zijn echter diezelfde media die de bevolking graag het Chinese staatssysteem van totale controle met een puntensysteem voor goed of slecht gedrag als wenselijk willen aanpraten.

Wellicht moet je er dan echter ook naar kijken welke verschillen er tussen China en de rest van de wereld bestaan in de coronadiagnostiek. Terwijl in de meeste landen de PCR-test wordt gebruikt, die omstreden en kwetsbaar voor fouten is, is in China alleen diegene ziek die symptomen heeft.

Van een tweede golf, lockdown of andere maatregelen is in China geen sprake. Daarom kon de industriële productie in oktober in vergelijking met het jaar daarvoor met 6,9% toenemen. De economische groei wordt op 2% ingeschat, zodoende zou China de enige grote economie zijn met een stijging.

De bekende economiedeskundige Markus Krall heeft op vragen van “Wochenblick” bevestigd: “Geostrategisch gezien is China duidelijk de grote profiteur. Ook China wordt weliswaar economisch verzwakt door de afname van de vraag uit Europa en de VS, in vergelijking is het effect daar echter veel geringer.

Het komt tot een verschuiving van de economische globale macht ten gunste van China. Als je kijkt naar de concrete uitspraak van de Amerikaanse geheime diensten, die er van uitgaan dat het virus een laboratoriumproduct is, dan kun je je goed voorstellen dat deze machtsverschuiving niet zonder conflicten zal verlopen.

Ik weet ook uit gesprekken met Duitse ondernemers en personen met goede contacten naar China, dat de Chinese staatsbedrijven willen proberen de crisis in Europa te gebruiken voor de grootschalige koop van technologieondernemingen.”

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Economie: Is China de grootste profiteur in de coronapandemie?

 1. Ton Ruygrok zegt:

  China’s .. Xi’s/HarryPotters…, zijn zooo slim ….. hun voornaamste en meest winst gevende export artikel… waren de beelden dat de mensen daar nog als domino stenen dood ter aarde stortte… van wege de corona/covid….,
  Maar dat vervolgens Xi met zijn gevolg onbeschermd op een waardeloze mondlap na een wandeling maakte door de… “” verschrikkelijke en besmette “” dode stad Wuhan viel verder niemand op…,
  Maar het komt de meeste grote en kleine wereld lijijijders allemaal wel goed uit …kunnen ze weer heerlijk dictatortje spelen .. in naam van gezondheid & welzijn .. wie kan daar nu op tegen zijn… Geniaal…!!!…,
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

 2. oprechtegeus zegt:

  Vele factoren duiden erop, dat China het Covid-virus welbewust heeft losgelaten. Van de wetenschapper die heeft gewerkt in het laboratorium in Wuhan, is gevlucht naar Taiwan en aldaar een boekje opendeed over de gang van zaken omtrent het ontsnappen van het covid-virus, is niets meer vernomen. Die stem is ook in de westerse media gedempt. De enige mogendheid die profiteert van de pandemie is China. Bedrijven die in het Westen op de rand van hun bestaan balanceren of al failliet zijn, lopen het grote gevaar voor een habbekrats door China te worden opgekocht. Aldus breidt China zijn economische invloed in het Westen uit.

  Like

 3. Boike zegt:

  Eind 1970er begin 1980er jaren zagen snelle yuppers in het westen dollar-tekens in hun ogen. Zij bedachten, dat zij heel erg veel geld konden verdienen als zij de productie van goederen zouden overbrengen naar goedkope-lonenlanden. Westerse overheden stimuleerden de plannen. Dat was nog eens lachen !!!

  China zag het gebeuren en begreep de kansen. China opende de grenzen en iedereen in het Westen was, alle waarschuwing ten spijt, laaiend enthousiast. Dat was schaterlachen !!! Dat wij onze economie aan het exporteren waren, wilde niemand horen. China glimlacht !!!

  De Chinese economie groeide tegen de klippen op, China was niet langer meer een arm land. Het Westerse kapiaal vloeide rijkelijk naar China. En China kon met de behaalde winsten in het Westen van alles en nog wat opkopen. Dat China daarmee een enorme macht verkreeg, werd door de snelle yuppers niet onderkend. China lachte zich kriek !!!

  Als China zou besluiten de export te staken, zitten wij in het Westen zonder producten. De kennis, de kunde, de ervaring, de faciliteiten en het kapitaal om weer zelf te gaan produceren zijn weg !!! Oei, oei, oei !!! Hoeveel jaren zullen wij nodig hebben, om een en ander weer op te bouwen ??? Als we ons dat realiseren, zal het lachen ons rap vergaan !!!

  Dat China daarmee zijn eigen bevolking weer in de armoe stort, zal de dictatoriale Chinese machthebbers worst wezen. Zie hier de oude voorspelling over het ”gele gevaar” opdoemen. In het huidige politieke klimaat is iets dergelijke immers niet meer ondenkbaar. China lachte zich in zijn vuistje !!!

  De grote vraag is thans, of wij nog voldoende tijd hebben, om het tij te keren. De vette jaren liggen inmiddels achter ons. De magere jaren liggen voor ons in het verschiet. De corona-crisis was het wendepunt. Het beroerde is, dat de nasleep van de magere jaren altijd zo heel erg lang duurt. Dan lachen we, als een boer, die kiespijn heeft !!!

  Onze snelle yuppers en onze Westerse overheden, met hun korte termijn visie, hadden inderdaad inzicht, maar helaas gebruikten ze met hun sluwheid hun gezonde naprakkedenkizeerverstand niet. De kans is nu groot, dat wij ons dat nog heel erg lang zullen heugen. Ons lachen wordt een huilen, tranen met tuiten !!!

  Epiloog.
  Moet alles, dat we kennen en kunnen, ook moeten en mogen ???
  Kennen is wetenschap, kunnen is vaardigheid, moeten is dwang en mogen is wijsheid.
  Het is inderdaad niet om te lachen !!!

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   BOIKE ZEGT ….
   geweldig geweldig geweldig uw complete uitleg …
   alles hebben we zelf naar china , en omstreken verplaatst …
   zelfs nu , alles wat ik online koop komt uit die hoek ,
   en dikwijls ook nog alle jezus snel,
   dus stop met dat huilie huilie, , sneue mensen ….

   DUS ?? DE CHINEZEN DE SCHULD GEVEN ?? WHAHAHAHAHA

   OF U HET NOU OVER DE NIKE MILJARDEN EN MILJARDEN HEEFT, ALLEMAAL GEWOON ZELF EFFE KIJKEN, KIJK AAN DE BINNENKANT VAN DE LIP IN DE SCHOEN .

   OOK DE USA HEEFT DAT PROBLEEM , HOPPA

   WAT MAKEN DE USA NOG ZELF ???

   DOLLARS, DOLlARS , MILJARDEN WAARDELOZE DOLLARS, NIET GEDEKT DOOR WAT DAN OOK , DE WAARDE ??? ONGEVEER HET STUKJE PAPIER WAAR HET OP GEDRUKT STAAT ………..

   auto’s ?? welke ??? ,

   MAAR THE CHINESE DID IT. MAG IK DAN ROEPEN DAT UW VERSTAND IN UW REET ZIT, MET 3 UUR LAGERE SCHOOL GEHERSENSPOELD EN IQ32.2 ZIT IK GOED DAN, DENK HET WEL HE ??

   DUS GEEF DIE SLIMME CHINEZEN NOU NIET DE SCHULD, ALLES PIKTEN ZE OP,
   DE KLEDING, DE SOKKEN, OOK DE NIKE, ASICS, PUMA SOKKEN
   DE HARDLOOPTIGHTS
   EN ALLES VOOR EEN HABBEKRATS

   DE ENIGE SLIMME IS o.a. NIKE , DIE VERKOPEN HARDLOOPTIGHTS VOOR EURO 79.95 MAAK KOSTEN EURO 3.50
   NIKE SCHOENEN IDEM DITO GOEIE HARDLOOPSCHOEN NIKE ZOOM VOMERO 14
   EURO 139,== MAAK KOSTEN 12.50 BENT U ER NOG ??

   KIJK MAAR WAT ER OVER IS VAN DE PHILIPS GRUNDIG ERRES ARISTONA, , MONGOLEN …. DIE wisten alles beter een philps 105.000 mensen ontslagen
   LOOP EEN WINKEL BINNEN EN , ??? ALLES UIT HET VERRE OOSTEN
   SAMSUNG ,,,, LG …… YOU NAME IT, KOREA . ETC EN CHINA MADE

   DUS U HEEFT GEWOON UW EIGEN ONDERGANG GEREGELD, NEDERLAND MAAKT , NOG ???

   GEEN IDEEE WAT, SCHEPEN ?? , VLIEGTUIGEN ??? NADA NOPPES BOOREILENADEN ?? ALLES VERKOCHT AAN HET VERRE OOSTEN OOK AAN JAPAN EN NIET NU HE 1970 , STAKEN UW AANDEELHOUDERS DESTIJDS DE MILJOENEN IN HUN BINNENZAK EN U KON GEVOEL;IG DE TOUWTYPHUS KRIJGEN

   TV’S AUDIO . ?? DVD , VIDEO , WALK MAN , ALLES IS OVERGENOMEN

   EN NOU, HUILIE HUILIE DOEN ?? WHAHAHAHAHA

   DUS NEDERLAND STORMT TUSSEN NU EN EEN JAAR OF 10
   IKZELF DENK ZELFS KORTER, AF OP EEN PLEK ERGENS OP PLEK 50 OF 60 EN DAN KAN JE JEZELF ZIEN ALS BANANEN REPUBLIEK

   ALLES, BEGON TOEN DE MANAGERS , MET EEN KOFFERTJE EN EEN KETTINKJE AAN HUN POLS VERSCHENEN
   ZE GINGEN OOK OME BOB VETELLEN , DAT HIJ HET NIET BEGREEP
   IN EINDHOVEN, BIJ DE GEBR. PHILIPS , WHAHAHAHAHA

   HET BEDRIJF DAT OOK ALS EERSTE VOOR DE DUITSERS GING WERKEN IN 1940 WHAHAHAHA

   ik heb gescholden en gevloekt, er was werkelijk niemand die “” kwaliteit ” kon verkopen, nee, met de goedkoopste mee,doen dat is slim

   MARKTAANDEEL DEDEN ZE EEN MOORD VOOR, !!
   2 JAAR LATER NADAT IK VRIENDELIJK GEROEPEN HEBT TEGENWISSE DEKKER DAT HIJ DOOD KON VALLEN , DIE OUWE ZAKKENVULLER

   SPRAK EEN PHILIPS MEDERWERKER MIJ IN ROTTERDAM AAN , BIJ DE fa jacobs inde zwart janstraat dacht ik ??

   JA, MITSUBISHI . JULLIE HEBBEN GEEN MARKTAANDEEL ??

   WAAROP IK ANTWOORDDE, NEE, EN JULLIE GEEN WINST .

   WHAHAHAHAHAHHA , HOPPA NOOIT MEER TGEN ME GESPROKEN

   DUS … U BENT DE LUL, WE HEBBEN NA DE OORLOG, ONS DE PLEURIS GEWERKT, EN NEDERLAND NAAR EEN HOOG NIVEAU GEBRACHT…

   U MAG NU EEN VOLKSTUINTJE, EN ZAL VAN DE HONGER IN DE KOMENDE JAREN GEEN ONTLASTING HEBBEN ……….

   DUS GEEF DIE KEIHARD WERKENDE CHINEZEN NIET TE SCHULD, U DOET NU NET OF ER NOG EEN NEDERLANDSE PATAT ZAAK IS, , IK KEN ZE WEL, MAAR LOOP MAAR BINNEN, IK GARANDEER JE. DAT EEN CHINEES VRAAGT, EITJE BIJ

   WHAHAHAHAHAHAHAHAHA

   HET IS OVER , HET IS UIT, U HEEFT OP DE VERKEERDE MENSEN GESTEMD

   ALLEMAAL GESTUDEERD ,, WAT WEET IK NIET, ALLES UIT EEN BOEKIE, DE ECONOMEN STRUIKEL;DE JE OVER
   HOE ZE GELD KONDEN VERDIEN??

   GEEN ENKEL IDEE, EN ?? NOG NIET …

   HET LIGT GODVERDOMME OP STRAAT KLOOTVIOLEN . HOPPA

   KIJK MAAR WIE NU DE DIENST UITMAAKT , EEN LERAAR DIE 8 JAAR OVER ZIJN 4 JARIGE OPLEIDING DEED EN EEN SCHOENENREUS, HUGO SNUUIFFFFFFF EEN LAGERE SCHOOL MONGOOL , EENCOCAINE VERSLAAFDE

   DIE GAAN U REDDEN !! WEDDEN VAN NIET !!!!

   EN U LOOPT GEBLINDOEKT HET RAVIJN IN !!

   THE CHINESE DID IT, Ja putin ook al , whahahahaha

   rot toch op … klootviolen

   IK ROEP HET AL VELE JAREN , U EN IK ZIJN OMRINGD DOOREEN DIKKE 16 MILJOEN KLOOTVIOLEN, HERSENDODEN, I=PHONE ZOMBIES, UIT HUN NEUS VRETENDE MANAGER ETC

   HET GAAT U GOED, DAT MEEN IK , EN DAT HOOP IK .

   MAAR ALS GEERT WILDERS IN MAART NIET DE BAAS WORDT ,

   ZOU IK MIJN BOELTJE PAKKEN EN ALS EEN SPEER OPPLEUREN

   HUGGIE OOM BOBZELLUF . DIE EIKEL

   Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Het is wel heel vreemd dat het daar al achter de rug is !!

  Like

  • Htsk day zegt:

   @koddebeier,

   Is niet zo vreemd..
   Er was niks, en er is niks. (wereldwijd)
   Allemaal nep,.. gebaseerd op een normaal jaarlijks griepje.
   Het is alleen maar een gigantisch propaganda rookgordijn, en de voorbereiding op de GREAT RESET!

   Communistisch China zit wat dat betreft al flink op schema, en heeft dat rookgordijn niet meer zo nodig.
   Kijk maar eens hoe het er daar nu aan toe gaat, ALLES onder big brother contrôle, geen vrijheid, geen privacy, niks!
   Allemaal gehoorzame slaven!

   Niet voor niks dat de pLandemie dáár “uitgebroken” is..

   Verplichte vaccinatie is daar ook helemaal geen probleem, de totaal gebrainwashte slaven bevolking staat al rijen dik te wachten op hun volgende prikje.
   Daar hebben zij geen covid/griepje voor nodig.

   Vandaar dat “het” daar al “achter de rug” is.

   Gr. Htskday

   Geliked door 3 people

 5. Ton Ruygrok zegt:

  China’s .. Xi’s/HarryPotters…, zijn zooo slim ….. hun voornaamste en meest winst gevende export artikel… waren de beelden dat de mensen daar nog als domino stenen dood ter aarde stortte… van wege de corona/covid….,
  Maar dat vervolgens Xi met zijn gevolg onbeschermd op een waardeloze mondlap na een wandeling maakte door de… “” verschrikkelijke en besmette “” dode stad Wuhan viel verder niemand op…,
  Maar het komt de meeste grote en kleine wereld lijijijders allemaal wel goed uit …kunnen ze weer heerlijk dictatortje spelen .. in naam van gezondheid & welzijn .. wie kan daar nu op tegen zijn… Geniaal…!!!…,
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  In het westen worden de economieën bewust kapot gemaakt, en daar maakt China dankbaar gebruik van om hier alles op te kopen gelijk als in het monopoly-spelletje. Op een gegeven moment is er een winnaar die zich eigenaar mag noemen van alles wat zich op het bord bevindt. Het Communisme naar Chinees model zal dan ook bij ons de norm zijn. The New World Order is er al volop mee bezig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s