George Soros: “´Europa´ (EU!) moet zich handhaven tegen Polen en Hongarije”

(Vertaling: E.J. Bron)

“De Europese Unie kan het zich niet veroorloven de inachtneming van de rechtsstatelijkheid op te geven. Het zal beslissend zijn hoe ze op Viktor Orbán en Jarosław Kaczyński reageert, die hun veto hebben gebruikt tegen de EU-begroting”, verklaarde de president van de “Open Society Foundations”, George Soros (foto).

“Ik ben een betrokken voorstander van de EU als model van een open samenleving die op rechtsstatelijkheid is gebaseerd. Als Hongaarse Jood maak ik me vooral zorgen over de situatie in Hongarije, waar ik al meer dan dertig jaar werk als filantroop.”

“Orbán heeft in Hongarije een heel uitgekiend kleptocratisch systeem opgebouwd, dat het hem mogelijk maakt het land stiekem in de zak te steken. Ook al zijn de bedragen, waarmee het hem gelukt is zijn familie en vrienden te verrijken, moeilijk in te schatten, veel van zijn familieleden zijn overmatig rijk geworden. Orbán heeft de nieuwe Covid-19-golf ervoor misbruikt om onlangs de Hongaarse grondwet en het kiesrecht te wijzigen en daardoor zijn positie als minister-president voor het leven te consolideren. Het is een echte tragedie voor het Hongaarse volk.”

Interessante woorden uit de mond van een internationaal opererende financiële speculant, die al complete economieën aan de rand van de ineenstorting heeft gebracht, zichzelf echter “filantroop” noemt…

(Bron: “nouvelobs.com”)

Zo wil de “filantroop” Polen en Hongarije schaden

Poolse media berichten dat Soros “waardevolle” adviezen aan de EU geeft hoe het Poolse en Hongaarse veto omzeild zou kunnen worden. De weldoener letterlijk:

“De rechtsstatelijke bepalingen werden aangenomen. Als er geen overeenstemming wordt bereikt over een nieuwe begroting, treedt de verlenging van het oude budget, dat eind 2020 afloopt, elk jaar in werking. Hongarije en Polen zouden (in deze situatie) geen betalingen uit de begroting ontvangen, omdat hun regeringen de rechtsstatelijkheid schenden.”

Volgens hem kan het wederopbouwfonds ook in het kader van de door Guy Verhofstadt voorgestelde versterkte coöperatieprocedure ingevoerd worden.

“Als de EU deze weg zou volgen, dan zou het veto van Orbán en Kaczyński omzeild worden”, zegt Soros.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op George Soros: “´Europa´ (EU!) moet zich handhaven tegen Polen en Hongarije”

 1. Harry zegt:

  Ik zou met plezier Orban de leiding van de EU in handen geven .
  Dan weten we tenminste dat het gezond verstand zal zegevieren !

  Wat hebben we nu ?
  Een zwerm incapabele idioten waar niemand ooit van gehoord had , zoals Macron ,
  in het verleden die zuipschuit uit Luxemburg , Juncker , die smerige Belg , Van Rompuy , en in ons eigen land , die achterlijke Hugo Bloemschoen en het wandelende glibberglijmiddel Rutte , waar komen ze ineens vandaan ? Personeelschef o.i.d . bij een pindakaasfabriekje , schoolmeestertje van groep vijf van de lagere school ?
  Waarom kiest iemand dergelijke minkukels uit ?
  Waar hebben ze dat aan verdiend ?
  Had iemand eerst van hun prestaties gehoord ?
  Waren het begaafde zieners ?

  Nee , niks daarvan , ze zijn hoogstwaarschijnlijk uitgekozen omdat ze corrupt tot op het bot zijn en gemakkelijk voor het bekende karretje te spannen .
  In ieder geval zijn het begaafde leugenaars en hypocrieten .
  Welke debiel stemt daar nog op ?

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Beter nog: George Soros, de EU en de islam moeten als de sodemieter verdwijnen uit Europa omdat ze miljoenen Europeanen jarenlang alleen maar schade berokkenen!

  Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  “De EUSSR moet zich handhaven tegen Polen en Hongarije”. zegt crimineel Soros. Kan deze NSB’er , dus landverrader, niet de mond worden gesnoerd , desnoods middels geweld !? Dit soort gajes heeft geen recht op leven.

  Geliked door 2 people

 4. koddebeier zegt:

  Wanneer stampen ze dat fossiel is eindelijk in z’n kist !! Smerige linkse galbak !

  Geliked door 3 people

 5. Pingback: Viktor Orbán: “George Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld en bedreigt Hongarije en Polen” | E.J. Bron

 6. Peter zegt:

  Verhofstadt wordt betaald door dit figuur,dit soort zakken veroorzaken oorlog,en profiteren er van door op afstand vermogen te vergaren .Opsluiten die ouwe boef .

  Geliked door 2 people

 7. Pingback: Viktor Orbán: “George Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld en bedreigt Hongarije en Polen” | eunmask

 8. Bob zegt:

  Soros maakt misbruik van het woord jood.
  Hij is een viespeuk die zijn smerige ideeen
  onder het mom van jood wil uit voeren.
  Hij zit op het niveau van Bidden, Merkel
  Macron en (G)rutte die de nazi staat van
  hun voorganger Hitler willen verwerkelijken.

  Geliked door 1 persoon

 9. Qvic zegt:

  Waar zwamt deze psychopaat over, de EU is GEEN staat. Dus kan er helemaal niet over een rechtsstatelijkheid gesproken worden. De EU meet zich illegaal een maatpak aan van een staat, om zo de lidstaten allemaal te ondoen van hun eigen rechtsstatelijkheid en daarmee alle regeringen van de lidstaten onder het gezag plaatsen van de EU. Om zo een EU belastingstelsel op te tuigen, waar de zeggenschap over die begroting van de staat geheel in handen komt van de EU. De lidstaten worden met deze beslissing dan gedegradeerd tot een provincie, die enkel nog een uitvoerende taak hebben van het beleid van de EU. Dan wordt de EU inderdaad een Sovjet Unie 2.0. zoals Urban zegt. Zoals Nederland heeft Rutte alle inwoners verraden, door alle zeggenschap over ons land over te hevelen naar de EU. (Dat dit tegen onze eigen Nederlandse grondwet is, schijnt niet te deren voor Rutte. Maar dan zet het ook het koningshuis geheel buitenspel) Waardoor het dan mogelijk is om onze nationale belastingen voor andere lidstaten te gebruiken. Dat is dan ook de redenen van waarom zo heftig gereageerd wordt van uit de EU, nu een paar lidstaten hun veto recht gebruiken. Want dat betekent een streep door dit criminele verdrag van de EU. Die de totale macht over elke lidstaat zich wil toe eigenen. Om zo via deze slinkse manier de moslim immigranten ook over deze landen te kunnen verspreiden e.d..

  Geliked door 1 persoon

 10. Boike zegt:

  Soros moet zijn bek houden. Hij is niet de baas van Europa. Hij maakt hier de dienst niet uit. En hij heeft geen enkele legitimiteit om ons de les te lezen. Viktor Orbán en Jarosław Kaczyński hebben groot gelijk, dat ze hun rug recht hebben gehouden en hebben laten zien, dat ze ballen hebben om aan de noodrem te trekken. Dat hadden meer politici moeten doen. Maar de slappe tinussen tekenden bij het kruisje. De hel met Soros !!!

  Geliked door 1 persoon

 11. Claudia Millenaar zegt:

  De man is een duivelse speculant en gaat over lijken! Zijn betrokkenheid kan ik missen als kiespijn en waar bemoeit een Amerikaan van Hongaarse afkomst, het land waar hij niet eens meer welkom is, zich mee. Opzouten met deze Nosferatu.

  Like

 12. Bas zegt:

  Iets anders

  Moet je zien ??
  Een Nederlandse journalist neemt vrijdag deel aan een vertrouwelijke videoconferentie van EU-ministers van Defensie (allemaal kerels), naar verluidt dankzij informatie op het Twitter-account van de Nederlandse minister van Defensie.

  Beveiliging is niet hun beroep.

  Like

  • karton zegt:

   @ Bas.
   De NL-“minister” van defensie is toch dat kleine meisje die een katapult niet kan onderscheiden van een houwitser ?
   Van een zg. Twitter-account heeft zo’n kind nog nóóit gehoord maar zit wél op defensie en gaat binnenkort Mali én Irak “beschermen” !!!!
   Is ’t niet om te janken ?
   Je schaamt je toch kapot als NL’er ?

   Like

  • karton zegt:

   Kan dit fossiel, Soros, niet als eerste gevaccineerd worden met het “uiterst veilige” corona-vaccin ?

   Like

 13. Groene Leeuw zegt:

  De geallieerden zijn vergeten deze Jood te executeren wegens oorlogsmisdaden en collaboratie met de Duitsers helaas.

  Like

  • Marc zegt:

   Daar sla je de plank een beetje mis, Groene Leeuw. Soros was toen 14 jaar. Zijn vader werd aan het werk gezet om zijn volksgenoten uit te leveren, tot zover ik begrepen heb met het mes op de keel.

   Hoewel Soros zich daarover niet zal laten interviewen, vermoed ik dat hij, juist vanwege bovenstaande ervaringen, gedacht moet hebben dat als de joden geen leven gegund wordt, die volken die hen vervolgen ook geen leven gegund hoeven te worden.

   Tot zover ik Soros inschat is hij, niet geheel ten onrechte, een diep gekwetste jood. Maar dat rechtvaardigt zijn daden natuurlijk niet.

   Like

 14. koosv8 zegt:

  Wie denken deze mensen dat ze zijn? Ongekozen opruiende criminele organisaties.
  Dit soort moet men LINKS laten liggen. Dat is ook meteen de enigste keer dat men wat heeft aan LINKS.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s