Viktor Orbán: “George Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld en bedreigt Hongarije en Polen”

(Vertaling: E.J. Bron)

In een interview met “Kossuth Rádió” sprak de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) gistermorgen over George Soros´ nieuwste initiatief tegen landen die zich verzetten tegen migratie, over het Hongaarse veto tegen de EU-begroting, over massale coronavirus tests, beperkingen van de bewegingsvrijheid en aanstaande leveringen van het coronavaccin.

In het begin van zijn reguliere vrijdagochtendinterview via “Kossuth Rádió” sprak minister-president Viktor Orbán over George Soros´ nieuwste artikel, waarin hij de Brusselse bureaucraten aanwijzingen geeft hoe zij het “Orbán-Kaczyński-Veto” van de EU-begroting kunnen “omzeilen”.

“George Soros bedreigt Hongarije en Polen”, zei minister-president Orbán. “George Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld; hij heeft veel politici in de zak, die nu Hongarije en Polen willen chanteren om toegang tot EU-gelden te krijgen.”

Minister-president Orbán uitte zijn misnoegen over het feit dat de Amerikaanse speculant en miljardair “absurde, de rode lijn overschrijdende uitspraken” over Hongarije verbreidt, zoals de bewering dat het kiesgeheim bij parlementsverkiezingen in bepaalde plattelandsgebieden van Hongarije betwijfeld zou kunnen worden.

Over het thema van de gezamenlijke begroting  herinnerde minister-president Orbán er aan dat het binnen de EU niet zonder precedent is dat begrotingsdebatten “tot het uiterste gaan”, omdat de opvattingen van 27 lidstaten gesynchroniseerd moeten worden. Er zouden echter “veel mogelijke oplossingen bestaan; het is alleen maar een kwestie van politieke wil.”

De kern van het conflict bestaat er volgens Orbán in dat Brussel Hongarije iets wil opdringen wat Hongarije niet wil accepteren. “Ze willen het zo doen dat deze kwesties in plaats van met unanimiteit met een gekwalificeerde twee derde meerderheid beslist worden”, zei hij.

Met het oog op de financiële kant van het actuele EU-debat verklaarde minister-president Orbán dat de geplande ontwikkelingen in Hongarije onafhankelijk van de uitkomst van de ruzie met Brussel uitgevoerd zullen worden. “We kunnen ook zonder Brussel kredieten opnemen. Hongarije´s economie staat in tegenstelling tot 2008 op een zeer solide basis”, aldus minister-president Orbán.

Over de situatie betreffende het coronavirus in Hongarije zei de minister-president dat de tien dagen geleden in werking getreden beperkingen van de bewegingsvrijheid weliswaar effect op het dagelijks leven gehad zouden hebben, dat er echter nog “geen signalen voor bestaan dat we al over het hoogtepunt heen zouden zijn”. De verzorging van oudere mensen zou voor iedereen nog steeds een prioriteit moeten zijn, benadrukte de premier.

“We hebben 12 miljoen vaccins van West-Europese producenten besteld, maar we weten niet precies wanneer ze aan zullen komen”, zei minister-president Viktor Orbán, en hij voegde er aan toe dat het vaccinonderzoek ondertussen ook in ander elanden loopt.

“Het vaccin mag geen politiek thema worden; het is een kwestie van de gezondheidszorg en er moeten levens gered worden”, besloot de minister-president.

(Bron: MTI)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Viktor Orbán: “George Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld en bedreigt Hongarije en Polen”

 1. guusvelraeds zegt:

  Soros zit ook verstrengelt in de verkiezingsfraude in de VS. Zoals blijkt uit de persconferentie van Trumps advokaten.

  Geliked door 2 people

 2. Pingback: Viktor Orbán: “George Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld en bedreigt Hongarije en Polen” | eunmask

 3. koosv8 zegt:

  Die landen hebben toch ook geheime diensten?
  Knal die klootzakken dan af, de wereld is beter af zonder deze viezerikken!!! En hef deze bemoeizuchtige organisaties op want het zijn criminele organisaties PUNT UIT!!!!!!

  Geliked door 3 people

 4. koosv8 zegt:

  Die landen hebben toch ook geheime diensten?
  Knal die klootzakken dan af, de wereld is beter af zonder deze viezerikken!!! En hef deze bemoeizuchtige organisaties op want het zijn criminele organisaties PUNT UIT!!!!!!

  Geliked door 2 people

 5. Julia zegt:

  Dat deze wereldwijd gehate misdadige elitaire machtswellusteling nog vrij rond kan lopen mag een wonder heten. Helaas 90 jaar maar het blijkt dat hardnekkig onkruid niet vergaat.

  Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  Alexander Soros, de zoon van George, feliciteert Mevr. Kamala Harris.
  De toekomstige VICE President van de U.S.
  maar voor men ’t weet is ze de President van de U.S
  .
  ( n.b. het woordje “vice” losstaand betekent in ’t Engels =zelfstandig naamwoord;

  immoral or wicked behavior.
  “an open sewer of vice and crime”
  synoniemen: peccability peccancy trespass immorality wrongdoing wrong wickedness badness evil-doing evil iniquity villainy venality impurity corruption corruptness misconduct sin sinfulness ungodliness godlessness unholiness unrighteousness profanity depravity degeneracy turpitude sordidity perversion pervertedness dissolution dissipation debauchery decadence lasciviousness lewdness lechery lecherousness degradation crime transgression offense immoral act evil act act of wickedness fall from grace
  / / /
  dus misschien toepasselijk ophaar, een afstammeling van de grootste slavenbezitter van Jamaica.
  [ is ook niet haar schuld ?]

  https://x7m7u8e3.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2020/11/Soros-Alexander.png?iv=77

  Like

 7. Eppo zegt:

  De Islam zal de breuklijn zijn van Europa .
  Hier in Nederstan heeft de VVD en PvdA het Land al verkloot .
  Stem PVV of FvD voor je redding .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s