Baudet stopt als lijsttrekker FVD

DEN HAAG – Thierry Baudet (foto) is niet langer lijsttrekker voor Forum voor Democratie voor de Tweede Kamer-verkiezingen van volgend jaar. Dat zegt hij in een filmpje op Twitter. Hij geeft zijn positie als nummer-1 op de kandidatenlijst op.

Aanleiding is de scheuring in de partij om nazisympathieën in de jongerentak van Forum voor Democratie. Een groot aantal partijprominenten en volksvertegenwoordigers vindt dat Baudet die crisis niet hard genoeg de kop in drukt en heeft geen vertrouwen in het onderzoek naar de kwestie. Zij hebben openlijk hun ongenoegen geuit. Dat steekt Baudet, die weigert bij voorbaat zijn steun op te geven aan de leider van de jongerentak Freek Jansen, een zielsverwant van Baudet die nummer 7 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer staat.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Baudet stopt als lijsttrekker FVD

 1. klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 2. Monalisa zegt:

  Tja hier zaten we op te wachten het nazi verleden zit vast geroest in die partij, de twee man is niet zo heilig als men denk, hoe kom je dan aan die gedachtegang Bobzelf en ik waarschuwen hier al een tijdje voor, hopelijk gaat de PVV weer wat groeien

  Like

 3. Monalisa zegt:

  De FVD in opspraak voor hun vieze smaak de SP in opspraak over het communisme. gaat lekker met u land.

  Like

 4. Marc zegt:

  Het lijkt mij stug dat hij echt stopt.

  Like

 5. Frans Brassens zegt:

  De Uil van Minerva heeft de vleugels uitgeslagen en is verdwenen.
  Hij voelde zich net meer in goed gezelschap.
  In plaats daarvan zweeft nu een Vale Gier boven het troosteloze landschap waarin het FvD zich uiterst moeizaam verplaatst naar…. ja, wáár naar toe?

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   net=niet

   Like

  • Julia zegt:

   Dag meneer de Uil wat moeten wij nog met zo iemand die zijn eigen partij zonder meer in de steek laat. Lijstduwer of niet hij heeft zijn slappe karakter getoond dat nu bepaald iet de schoonheidsprijs verdient als doorzetter. Niet geschikt zoals velen binnen de Haagse Maffia. Uiteindelijk zouden wij maar twee partijen moeten hebben namelijk een democratische partij en een rechtse partij. Hiervoor zijn momenteel maar twee doorzetters voor geschikt namelijk Wilders en Rutte. De rest van al die partijen brengen alleen maar onrust en verwarring. Twee doorzetters recht tegenover elkaar zouden wel eens wat meer balans binnen onze samenleving kunnen bevorderen. De rest van die zakken vullende onbenullen kunnen we beter als geen toegevoegde waarde beschouwen.

   Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  En toen was er nog maar één…

  PVV! PVV! PVV! PVV! PVV! Geert Wilders voor (Min.)-President.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 7. Harry zegt:

  Baudet een beetje in zwaar weer !

  Ik gun het hem niet , maar ,
  een beetje opportunistisch misschien ,
  mogelijk is het goed voor de PVV .
  Een paar extra zeteltjes kan geen kwaad , voor óns .
  Maar nu zie je weer hoe verdomd lastig het is om een nieuwe partij op te zetten .
  En of je al dan niet een jongerenafdeling moet willen , danwel een heel democratische structuur , is heel lastig .
  Er is hier op de site al eens de nodige onmin ontstaan toen éne mevrouw G. In haar eentje vond dat de PVV opener moest worden , met ruzies tot gevolg .
  Denk dat die zienswijze dan ook gevoed werd door de illusie daar dan zélf garen bij te spinnen .

  Geert heeft ook aanloopproblemen gehad , ooit een paar verkeerde mensen binnengehaald , figuren zoals Hero Brinkman , de naam alléén al ! Geen “ hero “ , maar een rat !
  Heeft ook nooit meer wat voorgesteld . Overal geflopt .
  Maar Wilders blijft nu al heel lang verschoond van dat soort ellende waar de andere “nieuwe” partijen mee geconfronteerd worden .
  Kennelijk na jaren een heel stabiel kader opgebouwd .
  En het bewijs dat hij een wijze beslissing heeft genomen .

  Hopelijk zegt ie voorlopig niks controversieels meer , waar het linkse geteisem weer op in kan haken .
  We moeten nu geen rel hebben .
  Want geloof maar dat het linkse rapalje op de loer ligt om weer een of andere uitspraak tot enorme proporties op te blazen !

  Ga zo door Geert !

  Geliked door 1 persoon

 8. Eppo zegt:

  VVD had toch ook zoiets .
  Van Baalen was begin jaren tachtig voorzitter van de Leidse studentenweerbaarheidsvereniging Pro Patria, die bekend stond als uiterst rechts en para-militair. De oud-Pro Patria preses geeft toe dat hij zich die jaren soms brallerig en zeer studentikoos heeft gedragen. “Wie zestien of achttien is en een glas bier drinkt, zal zich af en toe vreemd gedragen. Maar daar is het ook bij gebleven.”

  In publicaties in het weekblad Vrij Nederland wordt hij echter beschuldigd veel verder te zijn gegaan dan brallerig gedrag. Van Baalen zou destijds in Leiden, al exercerend, het nazistische Horst Wessel-lied hebben gezongen.

  Ook zou hij klasgenoten hebben opgeroepen door Scheveningen te marcheren en te roepen ‘Glimmerveen lijst 1’.

  dook een brief op, met de handtekening van de toen zestienjarige Van Baalen, waarin adhesie wordt betuigd aan de rechts-extremistische Nederlandse Volksunie van Joop Glimmerveen.

  Bolkestein meent dat de kwestie geen schade hoeft op te leveren.
  hoef Baudet zich ook niet zo aan te rekenen dan toch ?
  Bij de SP is het nu weer extreem links en communisme rel
  SP-jongerenorganisatie Rood heeft met ruime meerderheid de in opspraak geraakte Olaf Kemerink (21) gekozen tot voorzitter. De benoeming is pikant nu Kemerink afgelopen week door het landelijke SP-bestuur uit de partij werd gezet wegens communistische sympathieën.
  Volgens fractieleider én bestuurslid van de Nijmeegse SP Hans van Hooft heeft het Communistisch Platform wereldvreemde en gevaarlijke ideeën. ,,Het wil bijvoorbeeld bewapende volksmilities. Dat standpunt verdedigde Kemerink”,

  Like

 9. koosv8 zegt:

  En daar gaan we weer, laten jullie je nu al stukspelen door een zg. Antisemitisch dingetje hier, en weer een nazietje daar. Dat gaat lekker dan . En wie lachen er ………alle linkse klootzakken in NEDERLAND van hoog tot laag. Wie nu nog gelooft in nazi’s weet dat dit een LINKS FENOMEEN IS, ALTIJD GEWEEST TROUWENS.
  En wat schiet de partij hier nou mee op, praat met elkaar en laat de media maar zwammen, daar zijn ze al jarenlang goed in

  Like

 10. Pingback: Baudet stopt als lijsttrekker FVD! | eunmask

 11. droevige mof zegt:

  In de 20e eeuw waren er verschillende prominente massamoordenaars, Stalin, Hitler, Mao, Pol-Pot en nog een paar Afrikanen. En nu een verboden vraag: waarom is het tegenwoordig erg gevaarlijk en brengt het enorme nadelen met zich mee als je maar in de buurt komt van één van deze criminelen, maar niet in die van de anderen? Dit is een vraag die niet mag worden gesteld en in geen geval mag worden beantwoord.

  Like

 12. bobzelf zegt:

  DE VVD ers nemen het over nu ??

  geinig

  hier ziet u het gezegde ,…

  JE KUNT ALTIJD EEN STOK VINDEN ALS JE EEN HOND WILT SLAAN ….

  OME BOBZELLUF

  Like

 13. wauso zegt:

  Het zijn geen vrienden onder elkaar. Ze willen over de rug van Bidet omhoog kruipen. Politici van FvD zijn echte LIJKENPIKKERS !

  Like

 14. klaas zegt:

  Like

  • Wim zegt:

   Dat ‘one down’ van die Amsterdamse GroenLinks Stalinist is des te ernstiger als je weet hoe Pim Fortuyn aan zijn einde kwam en Geert Wilders continu wordt bedreigd. Hier is sprake van een bewust kwaadwillende uitspraak. Is @Het_OM al wakker? (Lucas Hartong)

   Like

 15. Monalisa zegt:

  Zo nu moet de pvv doordrukken.

  Like

 16. Chris Dirick zegt:

  Als dat zo luid uitgeroepen word wil ik deze nazistische uitspraken wel eens zien. Zo kort voor de verkiezingen lijkt mij deze heisa nogal verdacht. Waarom Baudet buigt voor deze linkse beschuldigingen begrijp ik (nu nog) niet.

  Like

  • Helena zegt:

   Ja Chris Dirick dit is wel heel verdacht! Ik ben ook wel benieuwd naar die nazistische uitspraken en wie daar achter zitten. Dat Thierry buigt voor de ‘trial by media’ en daarmee Hiddema en Cliteur mee trekt betekent voor nu einde oefening. Maar ik hoop toch echt dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt richting de leden, die alle hoop op hem hadden geprojecteerd.

   Like

 17. Boike zegt:

  Het is extreem links, middels de Main Stream Media, kennelijk gelukt, om Baudet aan de vooravond van de aanstaande verkiezingen met gemene suggesties, zonder resultaten van een gedegen onderzoek, te knevelen. Dat zegt meer over extreem links, dan over Baudet.

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Het gelijk van Geert Wilders……..Geen ledenpartij, dan heb je ook geen gezeik !

  Like

 19. Skeptic70 zegt:

  Voor degenen die handenwrijvend de ondergang van het FvD toejuichen. Vergeet niet dat FvD en PVV samen een vuist konmden maken. PVV zal voor veel mensen een brug te ver zijn waar FvD wel acceptabel is. En een hardcore PVVer zal nooit op FvD stemmen. Samen hadden ze meer stemmen kunnen halen dan 1 van beide partijen afzonderlijk. Ik denk dat FvD nu volledig in elkaar stort. Mission accomplished voor de kartelpartijen en MSM. Soms kan 1+1 3 zijn…

  Like

 20. Tineke zegt:

  Het kan strategisch gezien nog heel goed uitpakken voor Baudet.
  Als Eerdmans naar voren geschoven wordt als lijsttrekker en Baudet is lijstduwer kan hij alsnog met voorkeurstemmen gekozen worden.
  Zoals destijds met Mark Rutte en Rita Verdonk.

  Like

 21. Jan zegt:

  THIERRY BAUDET GEEFT VVD, CDA, D66 EN SP ER VAN LANGS

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s