De voordelen van een geloof

(Door: Rients Hofstra)

Uitgaande van het feit dat religie in de loop van de laatste 20 eeuwen en ook ver daarvoor meer kapot heeft gemaakt dan ooit heeft lief gedaan, is er een kentering merkbaar.

Toch zijn er ook buiten de religie om rare liefdeloze regelingen: opa en oma mogen wel op visite bij eigen kinderen met bijvoorbeeld vijf kleinkinderen, maar dat complete gezin van zeven personen mag opa en oma niet bezoeken vanwege het coronagevaar.

1,5 meter afstand houden wordt iedereen, als ware het een wetenschappelijk bewezen maatregel opgelegd. Bij de hoeren betaalt opa behoorlijk om die afstand te overbruggen. Geen probleem vinden Hugo & Mark, alleen oma denkt daar iets anders over.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op De voordelen van een geloof

 1. al die corona maatregelen zijn bewezen zinloos en van mondkapje krijg je longschade

  Geliked door 5 people

 2. BigLJohn zegt:

  Christus heeft ons al gewaarschuwd geen valse goden te aanbidden, maar; de zelfbenoemde god van Corona zit in politiek den Haag en eist dat iedereen hem aanbidt. Een politiek geloof, verplicht gemaakt voor iedereen. Degene die daar niet in willen geloven worden geëxcommuniceerd en mogen nergens meer aan deelnemen. Nu bijna alle kerken gesloten zijn, word het zoetjesaan tijd om ook afscheid te gaan nemen van het verplichte Corona-geloof. Nog langer dit geloof aanhangen zal voor velen uitmonden in een vreselijk bestaan als mens. Het enige geloof wat deugt is het geloof in jezelf en je medemens !

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Christus heeft ons al gewaarschuwd geen valse goden te aanbidden…”

   Hoor wie het zegt: hij was er zelf een.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • BigLJohn zegt:

    J.C. Th. Kohler; ….hij was er zelf een….Niet te geloven Kohler, jij schijnt nog ouder te zijn dan Sinterklaas. Soros is gezien zijn leeftijd er nog niets bij. Zo te horen ben je al ruim voor de jaartelling geboren en weet je alles van die tijd. Jij zult, gezien je uitspraken, Christus zelf gekend hebben. Knap hoor, sommige mensen hebben wat dat betreft een grote voorsprong op andere mensen. Chapeau, alweer iets geleerd. Maar niet heus.

    Like

 3. Bas zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/117132828/docent-thuis-na-ophef-over-moslimvragen-in-schrijfopdracht

  Docent thuis na ophef over moslimvragen in schrijfopdracht

  LEIDEN – Een Leidse godsdienstleraar die in een schrijfopdracht leerlingen de vragen ’waarom zijn er zoveel moslimterroristen?’ en ’hoe komt het dat mensen geloven in een godsdienst die zoveel geweld voortbrengt’ stelde, zit na bedreigingen en veel ophef op sociale media thuis.

  Geliked door 3 people

  • Dirk-Jan zegt:

   Ik zit ook op die school. Samen met een aantal klasgenootjes maken we ons inmiddels ook ongerust als onze antwoorden aan het licht komen bij de verkeerde personen. Toch zijn wij van mening dat de waarheid gezegd moet worden. De antwoorden waren klassikaal vrijwel hetzelfde.

   1 Wat betekent vrijheid van godsdienst voor moslims die aanslagen plegen?
   2 Hoe kunnen wij onszelf beschermen tegen fundamentalisme?
   3 Hoe komt het dat er aanslagen worden gepleegd in de naam van de islam?
   4 Hoe komt het dat mensen geloven in een godsdienst die zoveel geweld voortbrengt?
   5 Waarom zijn er zoveel moslimterroristen?

   ad 1. Vrijgeleide om alle niet moslims te martelen, te verkrachten en uiteindelijk te vermoorden.
   ad 2. In elk geval massaal op Geert Wilders stemmen.
   ad 3. Omdat alles wat niet moslim is, dood moet.
   ad 4. Het is een door satan verzonnen duivelse sekte waar zijn volgelingen dan ook verzot op zijn.
   ad 5. Omdat zij bovengemiddeld veel kinderen krijgen om ons niet moslims te doden.

   Ik wil nog niet dood want de strijd is nog niet gestreden. Vandaar mijn nickname.

   Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Het zijn hele legitieme vragen die een godsdienstleraar moet kunnen stellen in een schrijfopdracht, zeker met de wetenschap van nu! Maar daar hebben we het weer; kritiek op de islam is VERBOTEN en verdient de dood het staat in dat boekie van ze! Die directeur kruipt en kruipt voor de islamietjes: Wij betreuren het als mensen zich door deze opdracht gekwetst voelen”, schrijft Onderwater. „We hebben de docent gesproken en hij heeft aangegeven dat dit absoluut niet de bedoeling is geweest. In het vervolgproces zullen we met de docent in gesprek gaan om herhaling te voorkomen.” Wat een lafbek!!
   De dappere docent kan het wel schudden, hop terug in het politiek correcte hok muilkorf op en niet meer af. In en in triest!!

   Geliked door 1 persoon

 4. Bas zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1913611775/cda-woedend-jezusbeeld-in-brabant-opgeblazen

  CDA woedend: Jezusbeeld in Brabant opgeblazen

  Het twee meter hoge kruisbeeld, volgens de partij religieus cultureel erfgoed, werd in de nacht van zaterdag op zondag verwoest met vuurwerk.

  Van het beeld is weinig meer over. Het CDA in Oss zegt ’bijzonder geraakt te zijn’. De partij schenkt vijfhonderd euro voor de vervanging van het antieke beeld. „We hopen dat de daders gevonden en gestraft worden”, aldus de partij op Facebook.

  Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Ik wilde hier iets boos over zeggen het begint met een g…. maar laat ik het deze keer houden bij: potverdikkie!! „We hopen dat de daders gevonden en gestraft worden” nou die niet hoor! Vraag het maar aan die jongen in Enschede die een halve meter gras in de fik zette in de buurt van een moskee, die heeft 4 jaar in de terroristenvleugel in Vught gezeten! Ze hadden hem zo te pakken, maar die vlegeltjes die Jezus opbliezen krijgen – als het al lukt om ze te pakken te krijgen want ze zullen elkaar niet afvallen – hooguit een foei gesprek!

   Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   Ik heb zo’n duister vermoeden dat ze een tintje hebben.
   Als wij er niets meer van horen, word dat vermoeden bevestigd.

   Geliked door 2 people

 5. BigLJohn: Mijn column was deels aanklagend, deels sarcastisch. Mijn 1e zin een trieste constatering. Geloof kan mooi zijn als je het voor jezelf houdt, hoort absoluut niet in de politiek en het onderwijs thuis.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Ik wou dat méér mensen het zo zagen !
   In mijn omgeving ( Alblasserwaard ) is het geloof de leidraad voor álles wat ze doén , dénken en zéggen .
   Alleen doen ze zelf niet wat ze zeggen !
   Ze mogen de buurvrouw niet begeren , maar als je naar de hoeren gaat kun je stellen dat het niét om begeerte gaat , dát kaliber .
   Iemand zei me onlangs dat het zo’n opluchting is als je christelijk bent , omdat je dan een boek hebt met richtlijnen en dat je dan niet overal zélf over hoeft na te denken !
   Lekker gemakkelijk .
   Maar ze vallen je wél steeds lastig met hún overtuiging .
   Als je op zondag je auto wast op je eigen terrein , weet je zeker dat je dat de volgende week wel drie keer onder je neus gewreven wordt en dat ze je daarna twee maanden totaal negéren .

   Like

 6. Heer M zegt:

  Historische Speech Charlie Chaplin, “We think too much, and feel too little”.

  Like

  • Helena zegt:

   Prachtig!!!! Een speech die ontroert, wauw!! En o zo waar, en inderdaad tijdloos. De geschiedenis herhaalt zich, helaas. Dank Heer M voor het delen.

   Like

 7. Bas zegt:

  Het is een verschrikkelijk grote zonde om mensen een fijne Kerst te wensen….volgens de religie vd wrede.

  Like

 8. Bas zegt:

  Een kijkje in de ziel van de Asielzoekers uit Syrië

  Syrisch mozzelmonster aub onmiddellijk uitzetten!!!

  Syrische migrant in Nederland is zo dankbaar voor de gastvrijheid, hij dreigt met Jihad!

  Ik denk dat het deel uitmaakt van het integratieproces

  Like

  • Bas zegt:

   Reacties:
   politie kijken jullie even mee, dit kansenpareltje geeft aan te gaan roven met onschuldige burgers tot gevolg. aangezien hij al een taakstraf heeft moet hij makkelijk op te sporen zijn toch.

   politie AIVD!!
   kijken en dit tuig opsporen, alles afnemen, op zwarte lijst en enkele reis Syrië !!

   Kan deze lieve vluchteling niet een kamer krijgen bij Gverbaan saskianoort of claudiadebreij?

   How come? I’ve heard so many times we should look at the Netherlands as an example of happy and well integrated muslims!

   Duidelijk een @groenlinks vriendje, mag je niks over zeggen, want dan ben je aan het discrimineren..
   Misschien leuke studiogast voor @op1npo?

   Like

 9. Boike zegt:

  Het grote gevaar verschuilt zich in het geloof in de duivel en zijn gespuis.

  De geïllumineerde elites hebben hun ziel en zaligheid aan de duivel verkocht. Ze geloofden in de belofte van de duivel daarmee een hemel op aarde te verkrijgen. Maar helaas, de hemel van de duivel is een ware hel. Ze gingen met de duivel scheep en nu moeten ze met de duivel over. Ze zijn de kornuiten van de duivel. Zolang het de duivel belieft, mogen zijn kornuiten de ”verboden appels” van eer roem en rijkdom plukken.

  Bij hun initiaties in de duivelse duisternis werden ze gehersenspoeld. Hun menselijke gevoelens en emoties werden daarbij geblokkeerd en hun gezonde naprakkedenkizeerverstand werd beperkt. Zij hebben derhalve geen geweten, geen verantwoordelijkheid, geen liefde, geen genegenheid, geen empathie, geen sympathie, geen scrupules en geen …… (vult u maar in). Verder werden ze opgezadeld met duivelse obsessies. Door deze hersenspoelingen werden ze narcisten. Ze zijn nu feitelijk psychopaten. Tevens moesten ze de duivel onderdanigheid, trouw, gehoorzaamheid en adoratie beloven resp. zweren. Ze zijn nu met handen en voeten aan de duivel gebonden. En dat begrijpen ze zelf niet eens. Ze begrijpen niet, hoe ze door de duivel worden gebruikt en misbruikt.

  De duivel heeft ervoor gezorgd, dat ze op belangrijke posten kwamen te zitten. Daar voeren ze de duivelse opdrachten klakkeloos uit. Onze ruttige premier noemde dat de ”hogere belangen”. Van het hoe, wat, waar, wanneer en waarom snappen ze helemaal niets. Ze voeren gewoon hun opdrachten uit. En hoe beter ze dat doen, des te meer mogen ze grisselijk eer, roem en rijkdom bij elkaar graaien. De duivelse mantel bedekt het kwaad. Mocht de macht van de duivel echter even tanen, dan hebben ze pech. Dan is de duivel in geen velden of wegen te bekennen.

  De duivel is niet slim, maar zo sluw als een vos. Hij gedraagt zich als een wolf in schaapskleren. Hij verschuilt zich als een adder in het gras. De duivel presenteert zich zeer voorkomend en innemend en spreekt met mooie woorden, maar dat is slecht schone schijn. De duivel is zeer destructief. Hij werkt met list, leugen, roof, moord, doodslag, diefstal, bedrog, sex, verkrachting, chantage en al wat dies meer zij. Alles, dat zijn doel dient, is bij de duivel geoorloofd. En zijn goedgelovige kornuiten gedragen zich dus idem, dito, hetzelfde.

  De grote obsessie van de duivel is zijn zucht naar macht, absolute macht. Hij wil zijn als God. Hij waant zich de heerser te zijn over de aarde en de mensheid. Maar hij is geen God. Hij is wel machtig en sterk. Hij beschikt over gaven, vaardigheden, kennis en technologieën, die wij mensen (nog) niet hebben. Maar de duivel heeft ook zijn zwakheden. Hij kan niet op tegen een mobilisatie van de massa. Als wij met grote getalen tegen hem opstaan en ”NEE” zeggen, kan de duivel niets. Dan zakt zijn hele obsessie als een kaartenhuis in elkaar. Zijn kornuiten kunnen dan niets anders meer doen, dan kniezen.

  In tegenstelling tot wat vaak wordt verondersteld, is de duivel geen spiritueel wezen. Hij is wel buitenaards. Heel, heel, lang geleden, tienduizenden jaren terug in de prehistorie kwamen er allerlei wezens met vliegdingen (ufo’s) uit de lucht (de hemel) vallen. De mensen hadden destijds al een zeker filosofisch begrip over God(en) en engelen ontwikkeld. Ze dachten dat de God(en) of engelen op bezoek kwamen. (Feitelijk maakten de mensen toen dezelfde fout, die Monteuma maakte, toen Cortez in 1519 in Mexico aan land ging.) De extra-terrestrials grepen de kans aan en lieten zich vereren. Maar zo goddelijk waren ze niet. Ze deden niets anders dan onderling vechten, moorden, stelen, roven en al wat dies meer zij. Ze gingen heersen en probeerden de mensheid in slavernij te brengen, Ze hebben zelfs hun DNA met dat van menselijke collaborateurs vermengd. Deze collaborateurs werden door hen aangesteld als koningen (blauw bloed, regeren bij de gratie Gods). Deze bloedlijnen bestaan nog steeds. Toen de mensheid de ware aard van de ”Goden” begon te doorzien, was het helaas te laat. De ”Goden” werden wel duivels genoemd, maar het kwaad was geschied..En wij zitten er heden-ten-dage nog steeds mee opgezadeld.

  Door zowel de bijbel, oude mythologieën, overleveringen uit de gehele wereld, archeologische bevindingen en oude geschriften, (bijv. de oude Soemerische) te bestuderen, wordt inzicht verkregen in wat er vele millennia geleden heeft plaatsgehad en waarmee wij nog steeds zijn behept. In feite treffen we overal hetzelfde verhaal aan. History channel brengt momenteel een serie interessante programma’s ”Ancient Aliens” over deze materie.

  Like

 10. Bas zegt:

  Systematische onderdrukking en discriminatie van vrouwen

  Like

 11. Had je niet gelezen dat mijn stukje politiek kritisch en religieus sarcastisch is?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s