Het Ashanti Rijk verkocht slaven voor goud en geweren

(Door: “DissidentNL”)

Aan het eind van de 17e eeuw begon het Akan-volk van het moderne Ghana met het omvormen van hun kleine leengoed tot een rijk dat ze Ashanti (Ashante of Asante) noemden. Ze breidden hun territorium uit door oorlog te voeren met naburige volkeren en namen al snel veel krijgsgevangenen gevangen.

Deze gevangenen werden vervolgens verkocht aan Europese slavenhandelaren die hen naar de plantages in Amerika en West-Indië zouden brengen. Vanaf het begin van de 18e eeuw begon het Ashanti-imperium echter geweren te accepteren in plaats van goud als betaling voor elke slaaf die ze aan Europese handelaren verkochten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het Ashanti Rijk verkocht slaven voor goud en geweren

 1. Bas zegt:

  Meneer ashanti

  Like

 2. Harry zegt:

  Kunnen we nu die achterlijke Akwasi niet verantwoordelijk stellen voor slavernij en mensenhandel ?
  Zijn voorouders waren dus zware criminelen .
  Net zoals die idioot ONS nu verantwoordelijk wil stellen voor slavernij en dergelijke van honderden jaren geleden . Wie heeft er voorouders die op een houten zeilschip gevaren heeft ?

  Gewoon omkeren die boel .
  Laat hem maar bloeden !
  En als ie niet vrijwillig betaalt , ontneem hem dan maar álles wat ie hier bij elkaar heeft geroofd .
  En dán uitzetten .

  Geliked door 4 people

 3. Lot zegt:

  Allemaal leugens: de slavenhandel was op zijn hoogtepunt voor enkele jaren minder als enkele procenten van de totale handel die nederland dreef met de goudkust. Zij kwamen daar juist om spullen uit azie verkopen, omdat het de enige plek was, later kwam japan daarbij, waar zij goud voor hun verkochte spullen konden krijgen. Daarom heet de plek goudkust, het was rijk aan goud. De zwarten leefden in de sahel en voor de handel met europeanen gingen ze naar de kust en in opdracht goud zeven, en daar kregen zij aziatische goederen voor terug. En de eerste honderd jaren van de handel met de goudkust deed holland niet aan slavenhandel (artikel zegt dat wij al ‘snel’ op slavenhandel overgingen), de slaven kregen zij als betaalmiddel opgedrongen in plaats van het goud! Ze wilden van hun eigen overtollige mensen af en drongen ze zelf op, nadat wij honderd jaren steeds nee zeiden zijn zijn zij gezwicht! Wat een verlakkerij. BOvendien is dat ook te bewijzen, want de WIC, west indisch companie, die opgericht was door joden, voor handel met het westen, is namelijk NOOIT WINSTGEVEND GEWEEST, en was ook al vrij snel failliet. Wat dat betreft heeft het VOC het langer uitgehouden, maar dan via een piramidenspel, waar velen hun geld nooit meer terugkregen. klassiek voorbeeld voor het ponzi schema. Azie was dichtbevolkt en goederen kwamen terug als peper, maar leverde te weinig op om geld aan aandeelhouders VOC terug te betalen.
  Als het nooit wat opleverde en er geld bij moest, waarom zouden ze dan zoveel gram goud voor slaven betalen. Wie lost het raadsel op? Een staaltje van links communistisch gedraaierij. Den Uil was er meester in, ergens werd er iets omgedraaid in het lange verhaal van conclusie na conclusie, en voila er kwam het gewenste antwoord uit. Was wel goed opletten, met hun monotone stemmen, maar ik haalde hem er wel uit, daar heb ik de omdraaiing. En alle mensen zaten maar ja te knikken na elke conclusie die uit de volgende kwam, en ja met dat jaknikken is het maar doorgaan alsof je een zak chips helemaal leeg moet eten. En soms, dan zijn ze goed op dreef en maken ze er een bonte lijn van leugens van. Straks gaan ze nog zeggen dat wij op de kaden stonden om de oogsten van zuid equatoriaal suriname aan het binnen te halen waren, in plaats van dat wij onze rauwe haring als hongerigen aan het opeten waren op de kaden, daar schoongemaakt en gelijk opgegeten. En dat hebben wij tot aan vandaag zo gehouden de rauwe haring. Volgens mij kennen ze dat in engeland of noorwegen niet zo. Wij hadden dan ook wat handelsposten en geen imperium.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s