Opdat Kerst gezellig wordt: Regering van de deelstaat Brandenburg sponsort “welkomstinitiatieven”

(Vertaling: E.J. Bron)

De SPD-regering in de Duitse deelstaat Brandenburg maakt zich zorgen om Kerst. Concreet gaat het om de aansprekende vormgeving van kerstacties voor “vrijwilligers en gevluchte personen”. Deze keer, staat er op de website van de Brandenburger integratiegevolmachtigde, zou “vooral creativiteit gevraagd zijn om de kerstactie ondanks de pandemie voor iedereen mooi vorm te geven en de mensen, volwassenen zowel als kinderen, die naar ons zijn toegekomen in Brandenburg, te betrekken bij de kersttijd.”

Opdat het gezamenlijke kerst-knuffelen met “mensen die naar ons zijn toegekomen in Brandenburg” bijzonder gezellig wordt, kunnen bij de deelstaatregering per actie € 500,- op kosten van de belastingbetaler aangevraagd worden. Daarvan dienen bijvoorbeeld huurkosten voor externe ruimtes of het gebruik van tolken betaald te worden. De Brandenburger autoriteiten beschouwen vooral “speciale welkomstinitiatieven” als subsidiewaardig. Zo kunnen bijvoorbeeld voor “de vluchtelingenfamilies, waarmee het niet zo goed gaat, inzamelacties voor cadeautjes gehouden worden, opdat Kerst 2020 gevierd kan worden”.

De beste acties zullen extra beloond worden. Voor behoeftige Brandenburgers zonder migratieachtergrond, “met wie het niet zo goed gaat”, is het kerstgeluk overigens niet bestemd.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Opdat Kerst gezellig wordt: Regering van de deelstaat Brandenburg sponsort “welkomstinitiatieven”

 1. Tistochwat zegt:

  Ik kan hier maar beter niets over zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Welkomstactiviteiten?

  Like

 3. Julia zegt:

  Wij hebben gelukkig (ha, ha, ha) onze bedriegers VVD met haar nieuwe bedrieglijke verkiezingsstunt wie tuint hier nog in https://www.ad.nl/politiek/vvd-wil-desnoods-grens-sluiten-voor-migrant-risico-dat-ze-nederland-kiezen-vanwege-onze-welvaart~a92bddfd/ Dit is ons zoethoudertje als kerstcadeautje van de terreurstaat der Bananenrepubliek voormalig Nederland. Wie geloot nog in de politieke rotte appels we denken maar veel beloven doet de gek in vreugde leven. Verder kan ik hier geen woord meer aan vuil maken als dat in ieder geval de komende jaren alle grenzen wagenwijd open blijven staan om nog een grote invasie van duizenden gelukzoekers en uitvreters op te vangen en ze vooral snel van woningen zullen voorzien terwijl het volk zich blauw mag betalen en er de lang wachtenden de komende jaren geen betaalbare woning meer beschikbaar is.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Julia.
   Ik hoorde vanmorgen zo’n “prominent” VVD-meisje, ene Bente Becker, raaskallen op tv.
   Wat ongelooflijk stom gelul van dat kind !
   Ze roepen om de 4 jaren precies hetzelfde !! Dat gore tuig.
   Trap er NIET in mensen !!!
   ’t Zal toch niet gebeuren dat we nog eens 4 jaren zitten opgescheept met het weekdier Pinokkio Rutte, prof. Josef Mengele-Bloemschoen, en ál dat om hen heen kruipende politieke ongedierte.

   Like

 4. Republikein zegt:

  Babylonische spraakverwarring?

  Like

 5. Bas zegt:

  Ondertussen

  BREAKING – Een auto ramde de poort van het kantoor van bondskanselier Merkel in Berlijn, Duitsland in. “Jij verdomde moordenaars van kinderen en oude mensen” en “Stop het globaliseringsbeleid” stond op de auto.

  Like

 6. Helena zegt:

  Tja, mensen doen rare dingen in hun wanhoop. Zonde van de auto, behalve als dat de auto van de führerin” zelf is, die ze tijdens een moment van zelfreflectie uit eigen beweging tegen de poort geramd zou hebben, met alle gevolgen van dien… de rolstoel staat al klaar zie ik.

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  Welkomst voor Kerst???
  Zo ongeveer 99,9 % van deze ‘vluchtelingen’ zijn mohammedaan, dus die hebben niets met kerst, behalve dan het eten en drinken en cadeaus natuurlijk. Dat willen ze dan weer wel.

  Like

 8. Bob zegt:

  In 40-45 gaven Duitsers elkaar een kerst kado
  een jood die werd opgehangen.
  Als ze nu het tegenover gestelde doen
  dan moet er een groot vraagteken bij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s