ISIS-terreur in Zwitserland: “Islamiste” valt vrouwen aan met mes

(Vertaling: E.J. Bron)

Gewonden in Lugano

Een “Zwitsers staatsburger” viel dinsdag in een warenhuis in Lugano blijkbaar willekeurig andere vrouwelijke klanten aan. Daarbij raakte een van haar slachtoffers gewond door messteken en –sneden. De vermeende dader zou leuzen van de Islamitische Staat geschreeuwd hebben. Ze is sinds 4 jaar als “islamiste” bekend bij de politie.

Opnieuw raakten er mensen gewond, omdat de Europese politiek en justitie er om redenen van “tolerantie” niet toe kunnen besluiten om de burgers tegen “islamistische” extremisten te beschermen. In een warenhuis in de Zwitserse stad Lugano viel een 28-jarige islamitische extremiste blijkbaar willekeurig gekozen vrouwelijke klanten aan. Eén vrouw stak of sneed ze in de nek, een andere hield ze bij de keel vast en wurgde haar. Ooggetuigen konden haar overmeesteren en hielden haar vast totdat de politie verscheen. Tijdens de daad zou de radicale moslima “Allah Akbar” en “Ik hoor bij ISIS” geschreeuwd hebben. Het wapen van de misdaad zou ze daarvoor van de keukenafdeling hebben gestolen.

Verbod op fundamentalistische moslimorganisaties geëist

De 28-jarige dader was bij de politie al in het jaar 2017 in het kader van onderzoek naar “islamisme” en jihadisme opgevallen. Terwijl linkse partijen zoals gebruikelijk de zaak bagatelliseren, vindt de Zwitserse islamexpert Saïda Keller-Messahli duidelijke taal. Zij eist het verbod van de “radicaal-islamistische” Moslimbroederschap, de Turks-fascistische Grijze Wolven en Milli Görüs. Zij vermoedt dat het bij de dader om een bekeerlinge gaat, die getrouwd is met een radicaalislamitische man. Van zulke stellen zouden er in Zwitserland vele zijn. De Moslimbroederschap zou een terreurorganisatie zijn en niet zoals tot nu toe een aanspreekpartner van de autoriteiten op het gebied van vluchtelingenhulp, geestelijke verzorging of deradicalisering. Keller-Messahli is winnares van de mensenrechtenprijs van Zwitserland.

Deze keer geen verdoezeling

Het is opvallend dat men bij de terreuraanslag niet de gebruikelijke pogingen tot bagatelliseren en verdoezelen begon. De “islamistische” achtergrond werd snel bekendgemaakt. Zelfs de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz nam omgaand het woord en veroordeelde de “islamistische” terreur. Hoewel de beschreven daad het vermoeden toestaat dat de vermeende dader een geestelijk defect heeft, bleef deze keer ook de gebruikelijke snelle diagnose door de media zoals “hoorde stemmen” en “was geestelijk ziek” achterwege.

Tweede “islamisten”daad binnen enkele weken

In het Zwitserse Morges werd onlangs een Portugees voor een kebabstand door een eveneens bij de politie bekende “islamist” met een mes aangevallen en vermoord.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op ISIS-terreur in Zwitserland: “Islamiste” valt vrouwen aan met mes

 1. Yvonne zegt:

  En dat loopt allemaal in Europa rond nu beginnen de dames ook al om zich heen te steken blijf %&#@€% weg als je ons zo haat !!
  Wij steken toch ook geen mensen neer in islamitische landen
  Bedankt Gore politieke leiders hoeveel doden of gewonden moeten er nog vallen ? Ons beschermen Ho maar

  Geliked door 1 persoon

 2. Knalkopje1 zegt:

  Als de term ‘vermeende dader’ wordt gebruikt, duidt dat op grote twijfel of zelfs ontkenning van het daderschap. Als getuigen haar bezig hebben gezien was het helemaal geen vermeende dader, maar een dader. Hier waren getuigen die die ISIS-feeks hebben gegrepen en het gebruik van de ontkennende term ‘vermeend’ was hier ongepast. Linkse beschermers van criminelen en terroristen houden ervan deze term te gebruiken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s