Alice Weidel: Gouvernante Merkel is niet de gastvrouw van onze kerstfeesten!

(Klik rechts onderin de balk voor Duitse ondertiteling)

(Door: Michael van Laack – Vertaling: E.J. Bron)

“Snapt u echt niet hoe kwetsend en uit de hoogte het op volwassen, mondige burgers overkomt wanneer de staat gouvernante speelt en zich aanmatigt genadig toe te bedelen wat op feestdagen nog toegestaan dient te zijn en wat verboden?” Nadat ik de toespraak van vandaag door Alice Weidel over de regeringsverklaring “Overmeestering van de Covid-19 pandemie” voor het eerst had gehoord, was deze zin de eerste die ik uit het hoofd kon opschrijven, omdat deze het drama van gisteren in enkele woorden samenvat.

Financiële ramp en onzekerheid

“De nevenschades van uw coronapolitiek zijn nu al groter dan de schade die het virus zelf aanricht. De grootste schades hebt u onze economie, onze middenstand en onze rechts- en grondwetsorde door de zogenaamde bevolkingsbeschermingswet berokkend.” Met deze woorden opende de fractievoorzitter van de AfD haar toespraak vandaag. En inderdaad zien we dat voor steeds meer burgers de onzekerheid en onbezonnenheid van de Duitse regering in de pandemie zichtbaar wordt.

Een commissie, die daartoe juridisch helemaal niet bevoegd is (niet eens volgens de infectiebeschermingswet) besluit in klein comité, buiten het Duitse parlement om, wat voor 80 miljoen Duitsers in de komende weken zou moeten gelden. Dan informeert de bondskanselier de volgende dag het parlement genereus over de besluiten van deze commissie. Uiterlijk sinds de door Merkel persoonlijk verkondigde energietransitie zijn in het beste Duitsland van alle Merkel-tijden rechtsschending en rechtsbreuken aan de orde van de dag. Democratie verwordt tot een – deels zelfs nog slecht geënsceneerd – toneelstuk. Te slecht georkestreerde premières van diverse Merkel-symfonieën.

Inzet van waterkanonnen was het dieptepunt van democratische gesteldheid

“Noodtoestandmaatregelen moeten heldere, controleerbare en streng beperkte criteria volgen en onderworpen zijn aan nauwe parlementaire controle”, zei Alice Weidel verder. Met de ook wel als “machtigingswet” omschreven besloten infectiebeschermingswet zou de regering voor zichzelf een blanco cheque hebben uitgeschreven om in de toekomst niet door rechtbanken lastig gevallen te kunnen worden.

Een “niet in de grondwet voorziene konkelfoescommissie, bestaande uit bondskanselarij en ministers-presidenten van de deelstaten”, zou “in de virtuele achterkamer bijeengekomen” zijn en verstrekkende besluiten genomen hebben.

Spionage en aanbrenging vergiftigen het maatschappelijk klimaat

Deze van de geest van ondemocratische betutteling door de staatsoverheid vervulde konkelfoescommissie zou de burgers inconsistente, aan elkaar tegenstrijdige en veel dingen aandoen, die van twijfelachtig nut zouden zijn. Onbehoorlijk en inmengend noemde Weidel daarna de bedoeling van de regering om de soevereiniteit over de woonkamers van de bevolking te verkrijgen. Het zou de staats niets aangaan wanneer iemand zich waar en met wie in wiens woning zou ontmoeten om te vieren of gewoon om bij elkaar te zijn.

Talrijke willekeurige beslissingen

In bussen en treinen zou men weliswaar niet te dicht op elkaar naar het werk mogen rijden, maar in restaurants zou het bezoek zelfs bij ver uit elkaar staande tafels een enorm risico vormen. Meer paradoxaal kan het bijna niet! Weidel noemt dat toepasselijk een verraad tegenover gastronomen, detailhandelaren en kleine ondernemers, die zich in de afgelopen maanden – deels met grote financiële kosten – aan de vaak wisselende restricties hebben gehouden. Daar worden ze nu voor bestraft! Het is gewoon zoals altijd: “De regering bestraft diegenen die alles goed gedaan hebben.”

De staat zou sinds maart zijn belangrijkste taken echter verwaarloosd hebben. De bescherming van bijzonder bedreigde groepen, de versterking van het verpleging- en gezondheidswezen (verbetering van de structuren. Dat wordt allemaal weliswaar als doel steeds opnieuw met de mond beleden, echter maar heel moeizaam uitgevoerd). In plaats daarvan denkt deze regering met geld alle wonden te kunnen helen en alle schade te kunnen verhelpen.

De slotzin van Alice Weidel: “Laten we dus terugkeren naar de democratische normaliteit!”

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: Michael van Laack

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Alice Weidel: Gouvernante Merkel is niet de gastvrouw van onze kerstfeesten!

 1. Yvonne zegt:

  Merkel is de gastvrouw van honderden / duizenden asielzoekers die ze zelf heeft uitgenodigd

  Geliked door 4 people

  • Trees de Ruiter zegt:

   en als één van die vluchtelingen trouwt met iemand uit een ander land, doet de BAMF die totaal geen talen beheerst er alles aan om het de vluchteling moeilijk te maken om Duitsland uit te komen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Mensen wordt onnodig angst, angst en nog eens angst ingezaaid en vooral misleid. Het is de grootste misdaad sinds WOII. Nu weer die Gommers een arts? Hoe zit het met zijn Eed van Hippocrates. Hij weet donders goed wat voor drama’s zich daadwerkelijk dagelijks afspelen, enorme toename van hartfalen onder ouderen, geestelijke achteruitgang, kankerpatiënten die door de afgeschaalde gezondheidszorg vervroegd overlijden. Graag zou ik eens zien hoeveel dodelijke slachtoffers dagelijks daadwerkelijk sterven door de dictatuur en wanbeleid op het gebied van gezondheidszorg. Dat gesjoemel met cijfers die zogenoemde besmettingen kunnen we wel de prullenbak in gooien omdat vele tests absoluut niet betrouwbaar zijn en we moeten niet vergeten als een algehele bevolking zich laat testen zullen uiteraard de zogenoemde cijfers van besmettingen zelfs als er geen klachten zijn enorm oplopen. Virussen zijn kleine organismen. Zo klein, dat je ze met een gewone microscoop niet kunt zien. Op zichzelf kan een virus niets. Eigenlijk is een virusdeeltje niet meer dan een stukje genetisch materiaal (DNA deoxyribonucleic acid of RNA ribonucleic acid ) dat is ingepakt in een laagje eiwitten. Er zijn veel verschillende soorten virussen.
  Zo werkt een virus. Om te kunnen (blijven) bestaan, heeft een virus gastcellen van bijvoorbeeld een mens nodig. Het virus dringt dan door in de gezonde cellen en gaat zich daar vervolgens vermeerderen. Razendsnel maakt de cel een grote hoeveelheid virusdeeltjes. De nieuwe virusdeeltjes die vrijkomen besmetten op hun beurt weer nieuwe cellen. Zo word je als drager van het virus ziek. Zodra je immuunsysteem deze viruscellen ontdekt, gaat het aan het werk om onder andere antistoffen aan te maken. Die proberen het virus kapot te maken. Die antistoffen blijven nog een tijd in het lichaam, ook als je inmiddels genezen bent. Aan de hand van die antistoffen kun je zien of je besmet bent geweest. Dit gebeurt ook met een griepvirus die elk jaar in dit jaargetij voor komt. Kortom een ieder zal drager van een virus zijn. Het grootste gevaar op dit moment zijn de hoge aantal sterftecijfers die ook worden veroorzaakt door het continu in blijven zaaien van angst, de ontnomen vrijheden, het massaal banenverlies en faillissementen en de voortdurende onzekerheid omdat er steeds een broodkruimel wordt gegeven en mensen daardoor hoop krijgen maar tegelijkertijd hele broden worden terug gepakt. Ook is het belangrijk dat een mens zich kan ontspannen door vakantie, sport, een avondje uit, etc. Nu wil deze arts dat wij zelfs onze Kerst overslaan dus ook de sociale en maatschappelijke schade krijgt meer en meer omvang door contactverboden, het bepalen hoeveel gasten iemand thuis mag ontvangen. Nog een vraagje Gommers met hoeveel is het aantal zelfmoorden toegenomen doordat zelfs jonge mensen zeer depressief zijn geraakt en geen toekomst of uitweg meer zien. Kom op met die cijfers dan kunnen wij deze eens vergelijken met het aantal mensen dat is overleden aan Covid. Blijf arts en neem uw eed in acht of blijf uit de media.

  Geliked door 5 people

 3. Julia zegt:

  Ook Gommers blijkt niet de geschikte gastheer te zijn voor prettige feestdagen.Diederik Antonius Maria Paulus Johannes Gommers is een Nederlandse arts met intensieve zorg als medisch specialisme. Hij is werkzaam als intensivist bij het academisch ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Deze arts weet donders goed wat zich daadwerkelijk afspeelt binnen de ziekenhuizen een compleet drama voor heel veel mensen die de dupe zijn van de afgeschaalde gezondheidszorg. De Eed Hippocrates zegt dat u achter de algehele gezondheid van de bevolking behoort te staan en niet alleen in dienst bent om uitsluitend meer angst in te boezemen waarmee u de algehele volksgezondheid in gevaar brengt. Dus hou de eer aan u zelf en blijf arts en geen handlanger van het OMT.

  Geliked door 4 people

 4. antiislamnu zegt:

  Fuck de corona bull shit

  Geliked door 1 persoon

 5. M. zegt:

  Ik denk dat iedereen zich de vraag moet stellen of ze zichzelf werkelijk als een gevangene willen laten leven om dat men misschien ooit ergens aan dood gaat?
  Dan ben je toch al dood ?
  Je leven opgeven uit angst voor de dood ??
  Gaat het niet ?

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Politici zijn vaak een ware ramp als het om oorlogvoeren gaat of over het besturen van landen! Zo zijn vrijwel alle regeringsleiders en dictators uit WO II, om te weten Winston Churchill, Franklin Roosevelt, Benito Mussolini, Adolf Hitler, Jozef Stalin en Hideki Tojo, op militair gebied een stel blunderaars geweest die werkelijk totaal NIET of nauwelijks naar hun adviseurs en generaals luisterden en zij daarmee de dood van miljoenen militairen hebben veroorzaakt!
  En dat verraad niet altijd wordt beloond is vooral in landen met het communisme altijd schemer en inslag geweest daar de Stalinisten vele duizenden Europese communisten, tijdens de Grote Terreur, naar Moskou toe lokten om hen daar af te slachten terwijl zij, sarcastisch genoeg, voor de nazi’s op de vlucht waren!
  Zo was op 21 juni 1941 een Duitse soldaat, een communist, naar de Russen overgelopen om hen te waarschuwen voor de Duitse aanval waarna die kerel prompt, wegens desinformatie, voor het vuurpeloton werd gezet, de aanhangers van ‘Het Rode Orkest’ (Rote Kapelle) in Duitsland hoefden niet op dankbaarheid te rekenen van Stalin omdat zij niettemin informatie doorgaven over de nazi’s en Richard Sorge, de dubbelspion, liet hij vallen als een baksteen toen deze door de Japanners werd opgepakt en hierna opgehangen!
  Ook Angela Merkel is bepaalde landgenoten verre van dankbaar voor haar wanbestuur en ze verwacht schijnbaar nog steeds dat de immigranten haar gaan bedanken voor haar gastvrijheid! Daar zal zij ook niets naders dan ondankbaarheid van terug krijgen en ik wens dat akelige mens een onzalig en zeer onprettig Kerstfeest toe!

  Geliked door 1 persoon

 7. Blaffertje zegt:

  Prachtig.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bob zegt:

  De partijen met de C in hun logo zouden
  mens beschermers moeten zijn. Als ze
  zouden wat ze geloven.Maar ipv het licht
  te verspreiden verspreiden ze duisternis.
  Politici zouden het goede voor het volk
  moeten voor hebbeb, maar blijken nu
  machts wellustelingen te zijn zonder
  enig empathie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s