De trieste afgang van Thierry Baudet

(Door: “Frans Brassens”)

Allemachtig zeg! Ik wist dat autisten/narcisten zonder goede begeleiding (of zich daaraan onttrokken hebbend) een heleboel in puin konden laten lopen, ook al waren ze niet echt dom. Het grote probleem met die mensen is dat ze zich niet kunnen voorstellen wat hun acties of woorden bij anderen teweegbrengen. Daarbij kunnen ze ook bijzonder moeilijk afwijken van gevestigde patronen en hebben ze de neiging om hun eigen denkbeelden als universeel geldig aan te nemen.

In ‘particuliere’ kringen zijn die dingen vaak nog wel te hanteren. Maar wat gebeurt er als zo iemand in een openbare positie komt, waarin hij/zij meent alles voor het zeggen te hebben? Dan ontstaat er tegenstand. Ik vrees dat precies dat het geval is met Baudet en ‘zijn’ Forum. Ja, ZIJN Forum.

Maar als je dan tot ‘grootsheid’ wilt komen door van alles en nog wat binnen te halen, dan riskeer je zo het een en ander. Dan let je niet goed op wat er binnenkomt en narigheid daarmee ligt op de loer.

Baudet heeft ontegenzeglijk bepaalde kwaliteiten, maar als partijleider is hij absoluut ongeschikt. Hij stelt zijn persoon boven de zaken. Komt iemand met een (aangeboren, niet verwijtbare) psychische instelling zoals hij die heeft in de problemen, dan is het zeer wel mogelijk dat hij/zij wild om zich heen gaat slaan, inconsequente beslissingen neemt en die met het grootste gemak ook weer terugdraait.

Terwijl iedereen die een beetje mensenkennis heeft, ziet dat er iemand met een overgrote eigendunk bezig is zijn eigen graf te graven.

Door:
“Frans Brassens”
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op De trieste afgang van Thierry Baudet

 1. Republikein zegt:

  Valt wel mee hoor.

  Like

 2. Pingback: De trieste afgang van Thierry Baudet! | eunmask

 3. wauso zegt:

  Onzin: Geef mij maar de jeugdigen van FvD die hebben het Nazi syndroom niet. Steeds moet ik horen en zien (TV reclame) dat blanke mannen gedood moeten worden. Voor deze groep is er geen plaats meer. Negers, Homo’s en lastige vrouwen zijn bon ton maar ‘witte mannen’, nee die moeten gedood worden. Dan gaan jeugdigen en types zoals mij anders denken in de zin van: Val kapot gore deugdrammers: Ich bin ein Nazi !

  Geliked door 1 persoon

 4. Pistolen-Paultje zegt:

  Dat hij narcistisch is en een beetje apart, dat geloof ik wel. Maar hij heeft wel charisma en dat is toch iets wat mensen graag willen zien. Ik denk dat er toch meer aan de hand is: opgeblazen van binnen uit, een interne coupe, infilttratie van links of iets dergelijks. In elk bedrijf worden whatsappjes over buitenlanders, dikke mensen, kaaskoppen, Trump, Christenen, Moslims etc gestuurd, dus om de hele partij daarvoor af te breken is raar….. we zullen de komende weken wel horen…….

  Like

 5. Astrid zegt:

  “In ‘particuliere’ kringen zijn die dingen vaak nog wel te hanteren.”
  ————-
  Dat valt vies tegen hoor. Ik word inmiddels alweer 5 jaar dag in en dag uit geterroriseerd door een narcistische bovenbuurman, die o.a. mijn dagelijkse post door derden laat stelen. Hij is een mens met een groot minderwaardigheidscomplex en is altijd jaloers op zijn buurvrouwtje, die van nature redelijk gelukkig is. En dat moet natuurlijk kapot op allerlei manieren. Van het stalken en stelen van spullen, inbreken in de berging, banden van de auto doorsteken, proberen via bluetooth en wifi mijn draadloze computerverkeer te saboteren, leugens verspreiden over mij tegen wie het maar horen wil. Meneer omringt zich met aso-volk, dat te dom is om hem te doorzien. Hij verkeert chronisch in de slachtofferrol en kent geen enkel empathisch vermogen.
  Nee, in de dagelijkse praktijk vallen narcisten vies tegen hoor. Het is dat ik de wijste ben en wel enig empathisch vermogen heb en dat ik weet dat mijn leven straks een andere wending krijgt, waarin hij geen rol meer kan spelen. De man [73 jaar] verveelt zich altijd en ikzelf [59] kom iedere dag weer tijd tekort. Daar zit hem het pijnpunt van de narcist: ik heb niemand nodig om me gelukkig/ongelukkig te maken, hij heeft altijd aandacht van anderen nodig. Eigenlijk is hij een zielig, angstig klein kutkind.

  Geliked door 1 persoon

  • Frans Brassens zegt:

   Je hebt het slecht getroffen Astrid. Ja, dat soort ellendige situaties doet zich ook voor helaas.
   Maar wat ik bedoelde met ‘particulier’ betrof gezins- en familie’kringen’. Ik had duidelijker moeten zijn.
   Ook niet altijd ideaal daar, een en ander vergt inspanningen, vandaar het woordje ‘te hanteren’.
   En ‘vaak’ wijst er op dat het ook in die ‘kringen’ niet altijd koek en ei is.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Moet je dat dan allemaal maar accepteren in NL, dieftstal, vandalisme, vernieling ?
   Hier in Fr heb je ’t fenomeen van Conciliateur de justice”.
   Dat is iemand die rechten heeft gestudeerd, door de gemeente is aangesteld en betaald wordt.
   Hij bemiddeld in geschillen tussen buren etc.
   Hoe het in de grote steden is, weet ik niet.
   We wonen in heel kleine gemeente maar daar komt uiteraard ook weleens wat voor.
   Vervelen doe ik me nooit, wel vermoeid zijn en ik ben nog wat ouder dan Uw buurman.
   STERKTE

   Like

 6. Laura van der Storm zegt:

  Ik ben het helemaal met Frans Brassens eens! Van begin af aan zag ik dit al gebeuren. Baudet heeft een enorm meerderwaardigheids complex. Dat wil hij ook uitstralen. Vandaar dat hij het volk dat hij wilde dienen, alleen maar bediende van teksten voor volgens hem hoogopgeleiden. Gewoon kouwe kak. Het lukte nog aardig, maar dat heeft niet lang geduurd. Dat een volk zich zo laat inpakken door een narcist. Stemt mij niet blij. Hiddema snapte ik ook al meteen niet, maar had misschien eenzaamheids problemen. Laat ik het hier maar bij laten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s