De demagogische vorsten “VanRossem” en “Hannibal”

(Door: “Voight-Kampff”)

Wat betreft de affaire FvD is een niet onbelangrijk aspect onvermeld gebleven, namelijk de achtergrond van de auteurs VanRossem (Geen Stijl) en Hannibal (Veren of Lood). Kortom, de motivatie van beide auteurs bij hun pogingen om het FvD om zeep te helpen en hysterisch in te hakken op Baudet. Beide auteurs kwamen niet verder dan wat indirecte verdachtmakingen en vrijblijvend gepsychologiseer (Baudet moest volgens therapeut Hannibal even wat rust nemen), dat voortkwam uit een groep van cirkeljerk-redenerende tegenstanders van Baudet. Dan ga ik maar even vrolijk verder op het ingeslagen pad van roddeljournalistiek. Zowel VanRossem als Hannibal kennen een politieke geschiedenis, waarin ze beiden hebben gefaald.

VanRossem

Van Rossem met zijn naïeve idee van “GeenPeil”, waarmee hij de deuren wijd openzette voor het fenomeen van vijandige infiltratie. Hij zag dit niet meteen in. En was slechts met moeite te overtuigen, nadat zo goed als de gehele GeenStijl-populatie gedurende verscheidene weken over hem heen was gevallen.

Dit geeft aan dat Van Rossem moeite heeft met verwerken van informatie en eigenwijs is. Wellicht is zijn optreden ook te verklaren vanuit de geldingsdrang van een Brabantse provinciaal in de grote stad.

VanRossem heeft het schofterige nazi-wapen niet alleen bij Baudet ingezet, maar ook ten tijde van de oprichting van ON. Hij beschuldigde de integere Haye van der Heyen van nazisympathieën. De bodem was geraakt en het doel bereikt. ON in diskrediet gebracht voor zijn opstart.

De tegenargumenten van de getuigen a décharge zoals Smolders, Cliteur en Hiddema worden niet vermeld en de critici worden bij GeenStijl weggejorist. Lekker makkelijk redeneren voor Van Rossem door bovendien constant te blijven refereren aan mensen die niets op hebben met Baudet. 

Zelf kan Bart Nijman (VanRossem) niet goed tegen kritiek en ontvolgde Victor Onrust toen hij kritiek leverde. Tenslotte staat niemand een babbelende tweeling (horoscoop) in de weg.

Overigens, gezien zijn disproportionele reactie is het ook niet uitgesloten dat de vrouw van VanRossem sympathie koestert voor Baudet en dat tegen haar man heeft verteld.

Hannibal

Hannibal is eveneens van een koude kermis thuisgekomen bij zijn politieke avontuur. Ook zijn insteek getuigt van een ongekende naïviteit. Hij vermeldde: “Als je politici persoonlijk leert kennen, zie je ook hun zwakheden, die weinigen zich ooit realiseren. Mij deprimeert het ongekend.”

Wat had hij dan verwacht; dat ze competent zouden zijn en met open vizier zouden strijden!

Dat Hannibal het nazi-wapen heeft ingezet, is op zich bedenkelijk. Echter, het was tenenkrommend om te lezen dat hij ter onderbouwing niet verder kwam dan wat vrijblijvend gefilosofeer. Toen enkele reageerders om bewijs verzochten, deed Hannibal het af met de informatie dat hij nu eenmaal dicht bij het vuur zat en we hem maar moesten geloven.

Dit alles in weerwil van het gegeven dat Baudet en het FvD-programma wars zijn van nazisympathieën. Hannibal wordt volkomen de mantel uitgeveegd door de onderlegde reageerders met:  “… maar de schrijfsels over FvD raken kant noch wal”. Het siert VerenofLood deze kritiek te laten staan.

VanRossem en Hannibal

Beide auteurs hebben nog meer gemeen; zij wonen beide in Amsterdam. Hannibal gaf in één van zijn columns aan dat hij Baudet was tegengekomen in het Amsterdamse circuit. Hannibal gaf voor het gemak echter niet aan of hij Van Rossem weleens is tegengekomen in Amsterdam!

Het gegeven dat beide auteurs de aanval op Baudet hebben ingezet in hetzelfde weekend duidt op een gecoördineerde actie.

Deze stelling wordt bewezen met de reactie van Hannibal op VerenofLood op 27.11.2020 met een verwijzing naar een op handen zijnde publicatie van GeenStijl op 28.11.2020: “Ook U: zaterdag GS lezen. Het zit anders, zoals ik al vaker heb betoogd”.

Het is natuurlijk weinig sjiek om geen melding te maken van een gecoördineerde actie en bij de lezers zodoende de valse indruk te wekken van twee gescheiden bronnen.

Analyse

Kortom, beiden heren delen hun naïviteit, hun nazi-obsessie en hun jaloezie naar Baudet toe die het wél is gelukt om politiek succesvol te zijn.

Even relativerend; met een neutrale insteek was de case te maken van vijandige infiltratie bij het FvD, dat Baudet even niet had zitten opletten en wel degelijk een onderzoek had ingesteld. Maar ja, kom daar maar eens mee aan bij twee vooringenomen en emotionele auteurs.

Conclusie

De conclusie duidt dan ook op vooringenomenheid op basis van subjectieve internetonzin en persoonlijk rancune die uitmondt in roddeljournalistiek. Prutswerk of speelt er wellicht meer?

Macht

Natuurlijk speelt er meer. Wat hier speelt is een greep naar de macht (die beheerst wordt door de kartelpartijen) door de oppositiepartijen van PVV en FvD.

Bij het machtsspel is het van eminent belang om de twee succesfactoren te onderkennen:

* het proces van meerderheid van stemmen;
* plus de bedrijfsactiviteit strategie en tactiek.

Strategie en tactiek

VanRossem en zijn sidekick Hannibal kennen deze regels van het spel, Baudet niet.

De opzet van een ledensysteem is vragen om vijandige infiltratie. Zelfs indien Baudet de in gang zijnde aanval op zijn positie weet af te slaan, dan is het wachten op de volgende aanvallen. Dergelijke aanvallen zijn effectief, daar ze Baudet in de verdediging drukken. Dit is op zich voldoende om Baudet ieder initiatief te ontnemen en hem te neutraliseren tot een onschadelijke en passieve nichespeler.

Tevens biedt het demoniseren van tegenstanders de kartelpartijen de handvatten om het FvD in de toekomst toe te voegen aan het cordon sanitair dat tot nu toe gericht is tegen de PVV. Het volk begrijpt er niets van, want dat is democratisch volkomen onvaardig.

Praktisch en effectief

Qua timing dient vermeld te worden dat deze publicitaire stunt is ingezet op het moment dat de beerput van de Toeslagenwet aan de orde werd gesteld, en werd ondergesneeuwd!

Het siert Hannibal dat hij aan dit onderwerp een artikel heeft gewijd.

Nomen est omen

Nomen est omen; het lot van het Forum voor Democratie ligt besloten in haar naam. Het FvD zal worden vernietigd door vijandelijke infiltratie van haar leden.

Vorsten van de neergang

VanRossem en Hannibal ontvangen bij deze de twijfelachtige eer van bekwame manipulatoren; de vorsten van de demagogie. En Goebbels kijkt tevreden toe.

Disclaimer

Ik ben geen FvD-adept en heb me op verschillende forums tegen het FvD verzet met het argument dat ze wil gaan acteren in hetzelfde gecorrumpeerde bestuursmodel waaruit alle misstanden voortkomen.

Het FvD is m.i. eveneens een platvloerse machtspartij, net als de PVV. De oppositiepartijen worden bevolkt met andere incompetente acteurs die willen gaan acteren in hetzelfde gecorrumpeerde bestuursmodel, dat gekenmerkt wordt door centralisatie, benoemingen en top-downgerichtheid.

Met democratie heeft het allemaal niets te maken. Het volk staat vakkundig buiten het speelveld geparkeerd.

Nederland mijn vaderland (en niet van de politieke partijen).

Door:
“Voight-Kampff”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op De demagogische vorsten “VanRossem” en “Hannibal”

 1. Fran zegt:

  De gedachte of idee dat NL een democratisch bestuurd land is en dat beleidswijzigingen via verkiezingen gerealiseerd zouden kunnen worden, kan een verstandig mens beter achter zich laten.

  Like

 2. Bob zegt:

  Als rer strot aan de knikker zit en het
  wordt vergroot wil men de aandacht
  van iets veel groter afleiden.
  Als het om antisemitisme gaat vertel
  mij welke partij open of achterbaks
  er niets mee te maken heeft.
  GL, Sp, PvdD, D66 en Pvda zijn er sterk
  behebt mee Blok VVD steunt alle
  anti Israel moties en onze historica
  grijpt nooit in bij historisch foute stemmingen
  zoals de tempel(de naam zegt het al)
  Mohadaans te verklaren.
  Anti semitisme is in alle partijen en zelfs
  bij politie en justite vertegenwoordigd.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Hier in het land van herkomst van nazi’s, neonazi’s en antinazi’s vindt het aan de kaak stellen als een nazi elke seconde plaats. Hier is iedereen een nazi die geen gecertificeerde antinazi is. Natuurlijk zou de AfD niet gespaard blijven.
  Het is geruststellend dat het argument zijn effect verliest door overmatig gebruik. Een kleine troost voor Baudet en de 17,3 miljoen andere Nederlanders.

  Geliked door 1 persoon

 4. Elvi zegt:

  Goed artikel! Voor wat geen stijl betreft, ik heb geflyerd voor GeenPeil, heb me voor alles en nog wat ingezet maar heb een half jaar geleden mijn lidmaatschap opgezegd omdat ik me totaal niet meer kon vinden in hun achterlijke, constante, retoriek. Ik dacht dat ze onafhankelijk waren, maar blijkbaar is dat toch niet helemaal het geval, gezien hun verslaggeving.
  Hannibal ken ik persoonlijk en hij is autistisch. Dat is prima, maar hij heeft een heel beperkte blik en is snel afgeleid door, inderdaad, gevoelens van jaloezie.

  Like

 5. Meine zegt:

  GeenStijl is inderdaad ook overleden, maar weet het nog niet.
  Voor de Pluche-plakkers 2 vliegen in 1 klap…

  Like

 6. Roeland zegt:

  We zitten midden in een orkaan van politiek geweld. Wat of wie kan ons nog redden? Wellicht kunnen we ons bezinnen wat er allemaal plaatsvindt en wat we er aan kunnen doen.
  Advies van mijn persoontje. Blijf kalm , laat je niet opjagen. De nieuwe wereldorde uit China, probeert nu zijn slag te slaan. Ze gaan hopelijk ten onder. Het is een geestelijke strijd geworden.
  Europa dreigt weer een slagveld te worden. Hebben we nu nog niets geleerd? Trump, Baudet of Wilders gaan ons niet redden. Al zouden we dat graag willen. Nederland en Vlaanderen zijn niets. Vertrouw op de Orthodox Christelijke Europese Macht Rusland. Dat zal onze enige redding zijn.
  En ik ben geen agent van het Kremlin! Dit als “disclaimer”.

  Like

 7. Dick Orwell zegt:

  Dat sneue “de joden hebben het gedaan” antisemitisme komt niet van de pers deze keer, maar toch echt van het geschifte zonnekoninkje zelf.
  Hij heeft binnen no time al het talent en intellect wat hij om zich heen heeft verzamelt verkloot en beschadigd.
  Nu kunnen we weer met ergernis toekijken hoe de Volk Verlakkers vd Democratie onder leiding van Pinokkio weer de grootste gaan worden en de dictatuur van de linkse minderheid geen strobreed in de weg gaan leggen.
  Thanx Theirry, goed gedaan jongen.

  Geliked door 1 persoon

 8. M13 zegt:

  Naar dit artikel verwijzen in GeenStijl, levert nu een Permanente Ban op…

  Like

 9. Voight-Kampff zegt:

  Dank. Samen sterk.

  Interessant om te weten of VanRossem en Hannibal elkaar vandaag, ergens in Amsterdam, hebben ontmoet m.b.t. debriefing en vervolgactie van operatie Baudet?!

  Like

 10. Marc zegt:

  Nijman komt uit het kamp VVD / D66. Het is dus duidelijk welke partijen garen spinnen bij de val van het FvD.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s