Groot-Brittannië: christelijke kerkdiensten alleen nog ondergronds mogelijk

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Christenen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland moeten hun kerkdiensten inmiddels stiekem houden, want daar zijn die nu officieel verboden. De nieuwe “coronanormaliteit” laat steeds openlijker haar ware gezicht zien.

Steeds meer christelijke gemeenten in het Verenigd Koninkrijk en in de Republiek Ierland gaan ondergronds. De reden: in het kader van de zogenaamde coronabestrijding werden openbare kerkdiensten compleet verboden.

Bestorming van kerkdiensten door de politie

Een bestorming van de kerkdiensten door de politie is daarmee niet meer uitgesloten. “Kath.net” bericht dat de Britse politie minstens één katholieke kerk is binnengedrongen “om te controleren of men zich houdt aan het kerkdienstverbod. “The Observer” voelt zich herinnerd aan de tijden van de vervolging van katholieken en bericht van een christelijke pastor die de zondagse kerkdiensten tijdens de lockdown in het geheim houdt.

Het zou “alarmerend” zijn dat men zich uit angst voor strafvervolging zou moeten verstoppen om God te eren. “Maar we doen wat we moeten doen”, zei hij letterlijk. Christenen zouden er in principe toe worden opgeroepen de staatsautoriteit te gehoorzamen. Op dit moment zouden ze in een positie zijn gedwongen, waarin ze zouden moeten beslissen tussen hun religieuze overtuigingen en het opvolgen van aanwijzingen door de staat, zei de pastor.

Christenen hebben verplichtingen aan een hogere autoriteit dan de staat

“The Observer” bericht van een toenemend aantal gemeenten die de wet overtreden en gezamenlijk een kerkdienst vieren. Op 15 november heeft de politie een einde gemaakt aan een evangelische kerkdienst in Londen, omdat de plechtigheid de wet zou overtreden. De pastor was strijdlustig. De eerste prioriteit zou de vroomheid zijn. Hij heeft aangekondigd meer kerkdiensten tijdens de lockdown te houden. Een andere geestelijke zei tegenover “The Observer” dat de christenen verplichtingen zouden hebben aan een hogere autoriteit dan de staat.

Uit de geschiedenis niet alleen van de 20e eeuw weten we: autoritaire, totalitaire regimes willen geen hogere autoriteit naast zich dulden, daarom ook hun vijandigheid tegen de katholieke kerk. Steeds vaker voel je je herinnerd aan de tijden van de oude kerk in het Romeinse rijk.

Nieuw tijdperk van martelaren?

En ook komt d eindruk op dat de taferelen van de in 1973 verschenen roman “Het legerkamp der heiligen” steeds vaker realiteit worden. Ook daar trekt een “heilige rest” van katholieken zich ondergronds terug, omdat ze de suïcidale gelijkschakeling van de kerk met de “nieuwe normaliteit” niet meer mee kan dragen. En eerder bereid is de martelaarsdood te sterven dan het geloof en het verstand te verraden.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Groot-Brittannië: christelijke kerkdiensten alleen nog ondergronds mogelijk

 1. BigLJohn zegt:

  In de Romeinse tijd, meer dan 2000 jaar geleden speelden zich precies dezelfde taferelen zich af. Dat was in een tijd dat de Romeinen nog hun eigen goden vereerden en de christenen gingen vervolgen, die op hun beurt hun toevlucht zochten in ondergrondse kerken. De geschiedenis herhaalt zich dus. Het is wel frappant hoe in oorlogssituaties en in tijden van onderdrukking de mensen opeens naar de kerk willen gaan. In de tweede wereldoorlog zaten de kerken tjokvol. En in de huidige tijd (voor de Corona-gekte) de kerken massaal gesloopt werden, en zij die zich gelovigen noemden alleen met kerstmis (nachtmis) naar de kerk gingen, soms met een huwelijk of bij een begrafenis de kerk inschakelden. Het zijn dezelfde soort mensen die met Kerst niet alleen willen zijn, maar geen probleem hebben om de overige 363 dagen van het jaar alleen te zijn.

  Geliked door 2 people

  • Republikein zegt:

   Geachte, misschien zie ik het verkeerd, maar, hoe kan iemand BC christelijk zijn?

   Like

  • droevige mof zegt:

   De Afrikaans-Amerikaanse predikant Jesse Lee Peterson staat bekend om zijn provocerende vragen. Gisteren vroeg hij in zijn livestream “Wie is de ergste vijand van de christen?” Zijn antwoord, nadat de bekende namen waren genoemd: “Jezus”
   Radicale christenen zoals deze neger-predikant geven er geen moer om of ze vervolgd worden of niet. Het enige waar ze om geven is dat ze Jezus als hun vriend hebben.
   Ik ben geen gelovige, maar deze man is indrukwekkend. En wat zijn politieke opvattingen betreft, is hij een van ons.

   Geliked door 1 persoon

 2. techhuis zegt:

  We horen naar die mafketels te luisteren ja totdat ze over een grens gaan en we moeten zondigen om te luisteren en dan houd het op want God staat boven deze leiders.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “God staat boven deze leiders.”

   Maar die leiders bestaan, en dat kan van god niet gezegd worden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • Anja zegt:

    Je geloofd wel in een niet bestaand virus? Een virus wat nog niemand ooit heeft gezien? Waar ook nog niemand aan gestorven is? Ja, er zijn wel mensen gestorven en het word beweert dat het door een virus kwam, maar hoe weet je dat zeker? Zoveel vertrouwen in de leugenachtige politici? Hoezo ben jij anders dan?

    Like

 3. Cathja zegt:

  Worden de moslims ook zo achterna gezeten, of mogen zij wel gebedsdiensten houden in de moskee?

  Wat christenvervolging betreft: dit moet veel meer aandacht krijgen, gelet op de vele moorden op christenen wereldwijd. Het neemt hand over hand toe. Wat Engeland betreft had ik nooit gedacht dat kerkdiensten verboden zouden worden, maar bij het lezen van dit artikel blijkt het dwarszitten van christenen dichterbij dan ik ooit gedacht had.
  Ik heb begrepen dat iets dergelijks ook al in België wordt opgemerkt.

  Geliked door 3 people

  • Blaffertje zegt:

   “Worden de moslims ook zo achterna gezeten, of mogen zij wel gebedsdiensten houden in de moskee?”

   Die muzelmannen word geen strobreed in de weggelegd, dat durven ze niet.
   Engeland is verloren.
   Ze hebben zich te laat van Europa afgescheiden en aanschouw wat daar gebeurt, dat staat ons ook te wachten.

   Geliked door 1 persoon

 4. Jo zegt:

  In het verleden toen de Rooms Katholieke Kerk de baas was, hielden de protestanten ‘hagepreken’ d.w.z. schuilend achter hagen !!!

  Like

  • Boike zegt:

   @ Jo 1 december 2020 om 08:40

   Toen de katholieken in de 80-jarige oorlog door de protestanten van hun kerken waren beroofd, hielden de katholieken erediensten in zogenaamde schuilkerken. Dat mocht uiteraard niet van de protestante bestuurderen. Maar die knepen een oogje toe, als de katholieken maar genoeg smeergeld betaalden.

   Like

 5. Gert zegt:

  Hoe weet J.C.TH.Kohler dat God niet bestaat of is dat een wens?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Je zou natuurlijk ook kunnen vragen: hoe weet u of God wel bestaat? . . .

   Like

  • Boike zegt:

   @ Gert 1 december 2020 om 10:33

   Zo lang de mens, de homo sapiens, (wetende mens) op aarde vertoeft en dat is al heel erg lang, waarschijnlijk al meer dan 100.000 jaar, probeert de mens de fenomenen, die hij waarneemt, te verklaren. Alles, dat de mens kan verklaren, noemen wij wetenschap. En alles, dat de mens niet kan verklaren, noemen wij mysteries.

   Al heel vroeg probeerde de mens de mysteries van het bestaan te doorgronden. Waar komt alles dat bestaat vandaan ??? Of in simpele bewoordingen, wat was er het eerst de kip of het ei ??? En het lukte de mens niet hierover kennis te vergaren. Dus ging de mens bij zijn naprakkedenkizeerverstand te rade. Dat noemen we filosoferen. En toen kwam de mens met een filosofie.

   Niets komt uit niets. Er moet dus iets geweest zijn, dat uit niets wel iets kon maken. En dat iets noemde de mens de Schepper. En naarmate de mens over die Schepper ging naprakkedenkizeren, bedacht de mens, dat die Schepper eeuwig bestaan moest hebben, almachtig moest zijn en vertoefde in een universum, of heelal, dat oneindig groot moest zijn. Zonder deze axioma’s kon alles, dat bestaat, niet bestaan.

   Natuurlijk waren er mensen, die zich verder gingen verdiepen in het begrip van de eeuwige en almachtige Schepper in het oneindige heelal. Deze mensen werden priesters genoemd. En van het een kwam het ander. Deze priesters gingen de Schepper God noemen en bedachten allerlei religies en godsdiensten en rituelen en zo.

   En nu vele duizenden jaren later, anno onze tijd, hebben wij, ondanks al onze wetenschap en kennis en kunde en vaardigheden, nog steeds geen beter antwoord op het grote mysterie van het bestaan. Wij moeten ons nog steeds behelpen met de filosofie, die vele duizenden jaren geleden door onze voorouders is bedacht.

   De grote vraag is dus, of God wel of niet bestaat. Het antwoord is tweeledig. Ja, God bestaat niet. Nee, God bestaat wel. Het fysieke bestaan van God kunnen we niet aantonen en zekerlijk niet wetenschappelijk bewijzen. Dat, wat wij God noemen, is slechts een filosofisch begrip. Misschien komt de mens in de verre toekomst nog eens ooit zover, dat het grote mysterie wel kan worden verklaard. Maar voorlopig zullen we het dus moeten doen met de oeroude filosofie.

   Michelangelo heeft het omstreeks 1508 in zijn schildering over Adam en zijn God in de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan zo mooi in beeld gebracht. Adam reikt niet uit naar God, maar is in gedachten verzonken. Hij filosofeert en presenteert zijn filosofie. Michelangelo heeft God niet afgebeeld op een wolk, maar in menselijke hersenen. Hij wil hiermee aantonen, dat het precies andersom is, dan het Christendom beweert. Niet God heeft de mens, Adam, geschapen, maar Adam heeft zijn God geschapen.
   (Zie: https://tallsay.com/page/4294978637/de-geheime-code-van-michelangelo-in-de-schepping-van-adam)

   Geliked door 1 persoon

   • Blaffertje zegt:

    Als ik zo naar die schilderijen kijk, denk ik ´je moet wel echt een Italiaan zijn om zo´n stel verwijfde kerels neer te zetten.
    Een beetje vent houd zijn hand niet zo als een slappe dweil.
    Wat een stel pussy´s.
    Maar ja, wat wil je, in Italië hebben ze ook sodomie uitgevonden.

    Like

   • karton zegt:

    @ Blaffertje op 1-12-2020 om 20.34 u.
    in Frankrijk loopt een gerontofiel rond, hij noemt zich “president van Frankrijk”.

    Like

 6. Bob zegt:

  Zo’n 4000 jaar geleden moest een godsdienst
  worden afgeschaft het overwinnings feest heet
  PESACH. 2200jaar geleden wilden de Grieken
  het jodendom uitroeien de herdenking heet
  CHANOEKA.

  Like

 7. bobzelf zegt:

  WHAHAHAHAAHA
  EN DAT DAN OP SCHOOL ,, BIJ MIJN GRIFFOOOOOOOOS
  MAAKTE OOM BOB WEER EEN SCHITTERENDE OPMERKING
  DAN WEL EEN DIEPZINNIGE VRAAG ..
  zou adam dan gewoon uit een deur zijn gezaagd ???
  EN ZAT HIJ 1 UUR LATER , WEER AAN EEN BAKKIE THEE BIJ ZIJN MOEDER…..

  die dan hoofschudden maar luid lachend mij aan keek ..

  en de gezalfde woorden sprak, als ik er 2 had als jou , verzoop ik je, , whahaha

  Ach Ik kwam daar wel mee weg, aangezien mijn moeder
  de pastoor , 3 straten lang op haar pantoffels achterna had gezeten
  met een gietijzeren koekenpan whahahaa

  om met de ober te spreken UIT IRMA LA DOUCE

  BUT THAT’S ANOTHER STORY

  maar goed als die “”EVA “”” NOU GEWOON WEL HAD GELUISTERD .

  EN NIET 5 MINUTEN , NA DE KREET, JE MAG ALLES NEMEN

  MAAR VAN DIE APPEL BLIJF JE AF.

  WAARNA DE SNOL DUS NOG GEEN MINUUT LATER AAN ADAM VROEG ?? APPELTJE !!

  HADDEN WE NOU lekker in het paradijs gezeten, EN daar uit die buurten komen zuilke verschrikkelijk mooie wijven

  wat dat betreft, hebben wij ons hier maar wat in ons klauwen laten douwen

  whahahaha

  OOM APPELTJE ??

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ bobzelf.
   Oom Appeltje.
   Uw reactie roep bij mij een duistere herinnering op.
   Als klein kereltje, 6 á 7 jaar, vroeg ik aan een godsdienstleraar : “Adam & Eva waren de eerste mensen en hadden twee zonen, Kaïn & Abel, toch ?” “Jazeker” was ’t antwoord. Toen vroeg ik , in volledige onschuld : “Hoe kon ’t menselijk ras zich daarna dan vermenigvuldigen, met twee jongens/mannen ?” (ik begreep kennelijk al zeer jong dat twee mannen zich niet konden vermenigvuldigen !)
   De man keek mij, in mij herinnering, volledig van slag, boosaardig aan en zei alleen maar : “D’r uit, jij ! Ga maar ergens anders van die idiote vragen stellen, vervelend kereltje !”
   Ik moest me de rest van dat “godsdienst-uur” in m’n eentje op de gang vermaken.
   Daarna is ’t met mijn geloof niks meer geworden.

   Like

   • bobzelf zegt:

    ja ,whahhahaa , ikke ook , ietsie later
    en toen kwam het lulverhaal,
    ja over vrouwen werd niet gepraat in die tijd
    dus er waren ook nog zussen VAN kain en abel
    of was kain de eerste MOTHERFUCKER ???

    DUS ?? INTEELT . EN JE ZUS NAAIEN , ?? OF JE MOEDER ???

    DUS ALLES WAT GOD VERBODEN HEEFT, DEDEN ZE DUS

    JA, GAVE GASTEN HOOR,

    IK MOEST MEERTUSSENDE REGELS DOORLEZEN . ???

    JA TUURLIJK …

    DUS DE LULVERHALEN WERDEN ALTIJD WEGGEWUIFD. EN DAT WAS ALLEMAAL OME BOB ZIJN SCHULD

    JA, DE GRIFFOOS ZIJN OOK NIET IN HUN EERSTE LEUGEN GESTIKT

    WHAHAHA

    OOM MOTHERFUCKER . OEDIPUIS THE REAL ONE .

    Geliked door 1 persoon

   • Boike zegt:

    @ karton 1 december 2020 om 19:44

    Het is nog veel erger. Adam en Eva kregen dus 2 zonen, Kain en Abel. Kain sloeg zijn broer Abel dood en vluchtte naar het land van Seth. Wie was Seth ??? Wel Seth kennen we als een Egyptische godheid. Die Seth vermoordde zijn broer de god Osiris en sneed hem aan stukken, die hij over alle streken van Egypte verspreidde. De godin Isis zocht alle lichaamsdelen van Osiris weer bij elkaar maar vond de penis niet. Deze was opgegeten door een vis. Isis was niet mis. Zij maakte een piemel van hout en klei en deed wat zwarte magie. Zo werd zij alsnog zwanger en kreeg een zoon de god Horus. Toen Horus een goddelijke grote jongen was, ging hij vechten met een andere god en verloor in dat gevecht een oog. En bij deze Horus begint dus de mythe van het ”alziende oog”. Wat gedroegen de goden zich vroeger toch goddelijk !!! Ze leken wel duivels.

    Met slechts één oog kun je geen diepte zien. Daarom is de zwevende stralende driehoek van het ”alziende oog” op het Amerikaanse dollarbiljet 2-dimensionaal getekend, terwijl de afgetopte piramide eronder 3-dimensionaal is getekend.

    Like

   • Republikein zegt:

    Het ze noemden het de pijnappelklier.

    Like

   • karton zegt:

    @ Boike op 2-12-2020 om 18.10 u.
    Hartelijk dank voor uw uitgebreide uitleg.
    Dus het verhaal betr. Kaïn en Abel rammelt aan alle kanten !
    Naast alle goden en godinnen die u noemt was er toch ook nog de Romeinse godin Victoria, het equivalent van de Griekse godin Nike ?
    Nou las ik onlangs dat beide godinnen zich op de sportieve wereld hebben gestort ; Victoria heeft haar naam verbonden aan de bekende e-bike fabriek en Nike maakt tegenwoordig schoenen voor sporters, o.a. race-schoenen én hoogspringschoeisel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s