Meer dan één op de vijf kinderen in de crèche spreekt thuis geen Duits

(Vertaling: E.J. Bron)

Het aandeel kinderen in de crèches in Duitsland dat opgroeit in een niet Duitstalige huishouding, is verder gestegen. Van de 3,16 miljoen kinderen communiceren ongeveer 675.000 thuis hoofdzakelijk in een buitenlandse taal, bleek uit vragen van de FDP aan de Duitse regering. Het aandeel steeg dientengevolge in de afgelopen drie jaar van 18,7% naar 21,4%.

Bovenaan staat Bremen met 37,6%, gevolgd door de deelstaten Hessen (33,9%), Berlijn (31,4%), Nordrhein-westfalen (27,4%) en Baden-Württemberg (26,7%). Bij gelijksoortige vragen een jaar geleden stonden de oostelijke deelstaten Sachsen en Thüringen met elk 6% evenals Brandenburg, Sachsen-Anhalt en Mecklenburg-Vorpommern met elk 5% onderaan.

Volgens de interpellatie krijgen echter te weinig kinderen een doelgerichte taalstimulering. In de 5980 door de staat gesteunde taalcrèches zouden in 2019 iets meer dan 503.000 kinderen zijn verzorgd. Daarvan zouden echter minder dan de helft, ongeveer 236.000, een immigratieachtergrond gehad hebben.

FDP: taalcrèches bereiken de desbetreffende kinderen niet

“Kinderen, die thuis geen Duits spreken, hebben ondersteuning nodig bij het leren van de Duitse taal, ze hebben onze hulp verdiend”, zei de vicevoorzitter van de FDP, Katja Suding, tegen de “Welt”. “Nu blijkt dat de taalcrèches het grootste deel van de kinderen dat deze stimulering juist nodig heeft, niet bereikt.”

Volgens een onderzoek uit februari 2020 wordt in één op de tien huishoudingen in Duitsland overwegend geen Duits als hoofdtaal gebruikt. Regelmatig vlammen daarom discussies over Duits als verplichte taal op schoolpleinen op. “De oproep aan kinderen met een migratieachtergrond om zowel onder elkaar als thuis en op het schoolplein Duits te spreken, bevordert niet alleen de taalvaardigheid”, zei de president van de Duitse lerarenbond in september tegen de “Junge Freiheit”. Zo´n regeling zou ook de integratie dienen, “omdat ze de kansen op deelname in deze samenleving vergroot”, die in grote mate afhangen van de beheersing van de Duitse taal.”

Bron:
jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Meer dan één op de vijf kinderen in de crèche spreekt thuis geen Duits

 1. A. de Koning zegt:

  Die ouders hebben er helemaal geen belang bij en het zijn voornamelijk moslims die niets van de westerse samenleving moeten hebben en hun kinderen liever de taal van hun ouders zoals Marokkaans of Turks laten praten en liever nog Arabisch, dat ze dan moeilijker aan werk kunnen komen vinden ze juist helemaal niet belangrijk want daar gaat het volgens mij helemaal niet om,
  uitzonderingen uitgesloten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Moslimterrorist pleegt aanslag in Trier met auto, 3 doden

  BREAKING: Two dead and many injured after a car ploughed intentionally into pedestrians in #Trier Germany 🇩🇪 #TerrorAttack #Christmas pic.twitter.com/gncjJ2twad

  — Blano (@BLANOsVideos) December 1, 2020

  BREAKING – Car plows through pedestrians in the German city of Trier, at least 2 dead, 10 injured. The police rammed the car and arrested the driver.pic.twitter.com/oQHM83arwv

  — Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) December 1, 2020

  Het stadsbestuur neemt direct keiharde maatregelen: Polizei Trier ruft dazu auf, den Innenstadtbereich zu meiden

  Amoklauf Trier heute Auto rast in Fußgängerzone – Mehrere Tote – Fahrer festgenommen

  In Trier hat es einen Vorfall mit einem Auto gegeben. Das Fahrzeug raste in die Fußgängerzone und tötete ersten Angaben zufolge mehrere Menschen. Die Zahl der Verletzten und das Motiv sind noch unklar.

  https://www.swp.de/panorama/trier-amoklauf-heute-terror-polizei-unfall-vorfall-auto-rast-in-innenstadt-in-die-fussgaengerzone-menschen-verletzt-53492500.html

  Autodjihad heet nu dus ook al Amok

  Like

 3. Yvonne zegt:

  Waarom zouden ze Duits moeten spreken? Nog een paar decennia en dan is de voertaal Turks en meer buitenlandse talen, dus waarom moeite doen?

  Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Erdogan, de turkse president heeft een paar jaar geleden bij een staats bezoek aan duitsland, in het openbaar gezegd dat turken niet moeten integreren in duistland en dat assimilatie van turken in duitsland een doodzonde is volgens de koran. Geen duitse autoriteit die hierin tegenspraak gaf, In de praktijk blijkt dat duitse kinderen thuis komen met niet alleen een duitse woordenschat maar ook met een mix van turks-marokkaans en arabisch. Laten de duitse autoriteiten zich daar maar eens druk om maken, om duitse kinderen die hun moedertaal niet fatsoenlijk leren spreken door verbastering met andere talen. De meeste kinderen spreken duits met turks,marokkaans of arabisch accent. Dat belooft niet veel goeds voor de toekomst (als de duitsers die nog hebben onder dit nazibewind merkel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sinyo. zegt:

  Tja jaaaren geleden, ver terug in de vorige eeuw, toen de schotelantennes werden gedoogd werd al voorspeld, dat de integratie wel vergeten kon worden. In de huiskamer was het thuisland aanwezig.
  Er was eens plaatje als geintje in omloop van meester Roel, die op ouderavonden altijd wat opbeurends te zeggen had tegen de ouders over hun kind. Zat een allochtoon ouderpaar tegenover meester Roel. De moeder droeg een hoofddoek en de vader had een petje op.
  Plechtig gezeten op zijn bureaustoel zei meester Roel: “beste ouders dank zij jullie Achmed is de kwaliteit van onze detectiepoortjes aanzienlijk verbeterd”.

  Like

 6. droevige mof zegt:

  Duitse ziekenhuizen en verpleeghuizen hebben een groot aantal artsen, verpleegkundigen en huishoudelijk personeel in dienst die zo slecht Duits spreken dat er voortdurend communicatieproblemen zijn. Vaak worden deze mensen ook boos als je ze vertelt dat je ze niet kunt begrijpen.
  Ik denk dat de verwaarlozing van de lokale cultuur en taal opzettelijk is. Duitsland moet van binnenuit worden vernietigd.

  Like

 7. klaas zegt:

  Like

 8. Gienekehado St. zegt:

  Gehoord op de Duitse TV; Vluchtelingengezin had uit dankbaarheid hun nieuwe AANWINST naar Frau (Heks) Merkel vernoemd. Fatima Angela Al Kwakki-kwakki oid. Na 5 jaar ging de Duitse TV eens langs bij de familie, om te kijken hoe het hen verging. Fatima ging naar de crèche en sprak geen woord Duits. Papa had, ondanks alle inspanningen, nog geen werk gevonden. Hahahahaha… die DOMME MOFFEN zijn ook nog te stom om op z’n mohammedaans te poepen. Hebben, net als de rest van West-Europa, hun eigen vaderland naar de KLOTEN geholpen!! Krijg de CoronaTIEF om mij!!

  Geliked door 1 persoon

 9. delamontagne zegt:

  Een Franse lerares vertelt:” De angst om als fascist/racist te worden weggezet, dwingt ons om de scherpe “kantjes” ervan af te ronden………………
  [ = de nare kantjes van de islam /1 ]

  Uit de franse krant, een lerares vertelt onder gefingeerde naam ! / / / / / /

  Florence is al twintig jaar lerares op een basisschool in Nimes, Z-Frankrijk.
  Na de dood van Samuel Paty stuurde ze een open brief naar haar collega-leraren.
  Hier kwamen reacties op……………
  “Onze relatie met de leerlingen en hun ouders zodat Samuel Paty niet voor niets is gestorven ?
  Ik heb er dagenlang over nagedacht en er komen veel herinneringen aan details, situaties bij me op.
  We worden geconfronteerd met de opkomst van de islamitische ideologie en dan wenden wij vaak, ik reken mijzelf ook daarbij, het hoofd af, een gebrek aan helder verklaren en zelfs een houding van schuldige ontkenning “.

  Dan citeert zij enige voorbeelden: zoals zij hoorde van de school op Mas Boulbon, Nîmes.
  Van de 30 leerlingen gooiden er 20 de “gehakt-steaks” tijdens de lunch in de prullenbak omdat omdat het niet Hallal is.
  [ Op Franse scholen eten de kinderen tussen de middag een warme maaltijd. Grote scholen hebben een eigen keuken, andere laten het brengen ].

  Of de “workshop” over glas-in-lood waarbij een bezoek werd gebracht aan een kerk en een leerling nare opmerkingen maakte en zijn werkschrift in devuilnisbak gooide.
  Ik begreep dondersgoed dat hij een diepe verachting van de kerkhad, een symbool van een andere religie dan de zijne.
  En de aanblik van deze prachtige ramen kennelijk een ernstige overtreding vormde in zijn geloof, maar hij zei er verder niets over……

  Florence komt dan op het moment waarop een moeder haar kind komt inschrijven en weigert de directeur de hand te schudden, omdat het een man is (…)
  Ze heeft ’t over de “kerst-aktiviteiten” toen een onderwijzer het erover had hoe dat nu met die moslimkinderen moest, ZONDER HEN TE KWETSEN !

  Florence zegt dat ze altijd heeft gestreden voor multiculturalisme en integratie: “Twintig jaar geleden verdedigde ik varkens-vleesvrije menu’s in de schoolkantine.
  Ik vergeleek toen hun walging ervoor met het voorstel dat ze me zouden doen om hond te eten.
  Vandaag vraag ik mijzelf af wat me ertoe bracht hen zo te verdedigen.

  De islam heeft zo’n sterke grip op moslims dat het humanisme, de Republiek en haar wetten geen belang spelen voor hen in de dagelijkse praktijk.

  Ik wil niemand veroordelen, maar ik zeg tegen mezelf dat welwillendheid niet het aanvaarden van alles behoeft te zijn.
  De angst om voor fascist te worden uitgemaakt ZET ONS ER TOE AAN OM DE SCHERPE KANTJES af ​​te ronden ”.

  ( Ingezonden brief in Fr krant:
  Midi Libre (merci à @pierre1er)

  Geliked door 1 persoon

 10. leefbarbaar zegt:

  In de Randstad is de helft van de lagere schooljeugd allochtoon.
  Hoeveel kinderen zouden er thuis Nederlands spreken?

  Geliked door 2 people

 11. Julia zegt:

  Kijk er niet raar van op dat binnenkort talen als Turkuaz en Arabisch op middelbare scholen verplichte vakken worden en o.a. Frans, Engels, Duits en Nederlands nog uitsluitend een bij vak is. Ook de geschiedenis zal begraven worden en niet meer op scholen worden onderwezen alsmede zullen ook de tradities vervagen omdat er nog nauwelijks aandacht aan wordt gegeven of wordt doodgezwegen. De nieuwe wereld van multi culti en islamisering is in volle gang gaande.

  Like

 12. Gerrit zegt:

  Een senator van de stad Hamburg gaf aan dat 27% van de jeugd in de stad thuis geen Duits spreekt. In het Duitse journaal is te constateren dat de omvolking al overal te zien is. Als er een ongeluk is zijn de getuigen meestal van buitenlandse komaf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s