Waarom de Moslimbroederschap uit haar hol gekropen is

(Door: Khaled Abu Toameh – Vertaling: E.J. Bron)

Zal een nieuwe Amerikaanse regering onder Joe Biden mogelijkerwijs de Moslimbroederschap, die door Egypte, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Syrië als terroristische organisatie wordt geclassificeerd, weer laten opbloeien? Waarom is de Moslimbroederschap zo blij met de “overwinning” van Biden?

Er zijn Arabieren, die zeggen verontrust te zijn als ze zien hoe de Moslimbroederschap de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen bejubelt. Deze Arabieren vrezen dat de Moslimbroederschap, die ondersteund wordt door Qatar en Turkije, zich voorbereid op een comeback onder een mogelijke regering-Biden.

De boodschap, die deze Arabieren aan de nieuwe Amerikaanse regering sturen, luidt: herhaalt u niet de fouten van de voormalige president Barack Obama, wiens regering aan de kant ging staan van de toenmalige Egyptische president Mohammed Morsi, een lid van de Moslimbroederschap. Deze Arabieren willen een potentiële Amerikaanse regering er ook graag aan herinneren dat de “islamisten” en hun aanhangers verstokte leugenaar zijn, die zich alleen bezighouden met hun eigen belangen.

“Activisten van de Moslimbroederschap en de media schijnen heel enthousiast over het succes van de Democratische kandidaat Joe Biden bij de Amerikaanse verkiezingsresultaten te zijn”, aldus de in Londen verschijnende “The Arab Weekly”.

“Analisten voeren dit enthousiasme terug op de wens [van de Moslimbroederschap] van een herhaling van hun ervaringen in de periode van de voormalige president Barack Obama, waarin ze een opmerkelijke rol bij de opstanden van de ´Arabische Lente´ speelden…”

“De Moslimbroeders hebben vanaf het begin geen geheim gemaakt van hun partijdigheid tegenover Biden. Zij zetten hem neer als ondersteuner van de islam en van de moslims en benadrukten het feit dat hij de Hadithen van de profeet [Mohammed] citeert…”

Onlangs publiceerde de Moslimbroederschap op haar officiële website een verklaring, waarin ze schreef dat ze “het Amerikaanse verkiezingsproces waardeert, dat ertoe leidde dat Joe Biden het ambt van nieuwe president van de Verenigde Staten won, een overwinning, die bewijst dat het Amerikaanse volk nog altijd in staat is zijn wil door te drukken.”

De vereniging, die een terreurorganisatie wordt genoemd, verklaarde zonder omhaal dat ze “wenst dat Mr. Biden, het Amerikaanse volk en de volkeren van de hele wereld in waardigheid onder de principes van vrijheid, gerechtigheid, democratie en inachtneming van de mensenrechten kunnen leven.”

De Moslimbroederschap riep Biden op “de politiek van de ondersteuning voor [Arabische] dictaturen evenals de misdaden en schendingen van tirannieke regimes in de hele wereld te onderzoeken.”

De verklaring verraste enkele Arabieren, velen van hen bespotten het gepraat van de Moslimbroederschap over “vrijheid, gerechtigheid, democratie en inachtneming van de mensenrechten”. De Saoedische schrijver Tariq Al-Homayed merkte daarover op:

“zoals verwacht kwam de Moslimbroederschap uit haar hol tevoorschijn en gaf een verklaring af, waarin ze Joe Biden feliciteerde en hem opriep om op te treden tegen diegenen die zij dictaturen noemt… We zeggen zoals verwacht, omdat de Moslimbroederschap, die haar critici placht te veroordelen als agenten van het Westen en zionisten, haar gezicht heeft getoond en er nu bij Amerika op aandringt om onder het voorwendsel van de democratie tegen onze landen op te treden.”

Al-Homayed vroeg zich af of Iran, Turkije en Qatar tot de dictaturen behoren waarover de Moslimbroederschap het heeft. “Zijn de dictaturen diegenen die de Arabische landen tegen het kwaad van de Moslimbroederschap, haar leugens en haar terreur willen beschermen”, vroeg hij. Al-Homayed wees er op dat de Moslimbroederschap om Qassem Soleimani, de commandeur van de Iraanse Quds Force, gerouwd zou hebben”, die tegen Irakezen, Syriërs en Libanezen vocht en de architect van de verwoesting in de regio was.”

Soleimani werd bij een doelgericht aanval door een Amerikaanse drone op 3 januari 2020 in Bagdad vermoord. Aan hem werden door de VN en de EU persoonlijke sancties opgelegd en hij werd door de VS in 2005 als terrorist geclassificeerd.

De Egyptische politicoloog en schrijver Israa Ahmed Fuad zei in reactie op de verklaring van de Moslimbroederschap dat de terreurorganisatie “op verschillende manieren probeert om elke internationale omstandigheid te gebruiken om zichzelf te recyclen en op de voorgrond te plaatsen, nadat haar sabotageproject in de regio met de ineenstorting van haar regime in Egypte in het jaar 2013 mislukt is” – een verwijzing naar de val van het regime van president Mohamed Morsi.

“Er zijn meerdere berichten die de ondersteuning van de Moslimbroederschap voor Biden bevestigen, zodat de organisatie in staat zou zijn om beperkingen van de politieke islambewegingen te vermijden”, voegde Fuad er aan toe. “Het tijdperk Obama was een ideale tijd voor hen. Nu hopen ze dat de VS hen van de lijst van met terroristische organisaties zullen schrappen.”

De Marokkaanse wetenschapper Amin Al-Alawi zei dat het bejubelen van Biden door de Moslimbroederschap “een nostalgie voor het tijdperk van de revoluties en de ondersteuning van de Democraten voor de Arabische Lente weerspiegelt.” De Moslimbroederschap, aldus zijn aanklacht, is de partner van de Democraten bij de destabilisering van de regio en de ondersteuning van het extremisme. De Moslimbroederschap gelooft dat Biden hen [in Egypte] weer aan de macht zal brengen, vooral nadat de vierjarige aanwezigheid van Trump hun eigen plannen teniet deed.”

Khaled Salah, de hoofdredacteur van de Egyptische krant “Al-Youm Al-Sabi”, dreef de spot met de groeten van de Moslimbroederschap aan Biden. Salah zei dat de Moslimbroederschap zou hopen dat Biden Egypte onder druk zou zetten om vooraanstaande leden van de terreurorganisatie uit de gevangenis vrij te laten. “De ignorante groep danst van vreugde over Biden´s overwinning, alsof ze zich erop voorbereidt om op bevel van het Witte Huis aan de macht terug te keren”, becommentarieerde hij.

Zelfs Nabil Na´im, een voormalig lid van de organisatie van de Egyptische Islamitische Jihad, zei ook te geloven dat de Moslimbroederschap met de nieuwe Amerikaanse regering “een nieuwe etappe” zou willen inleiden. Door Biden te feliciteren, aldus Na´im, zou de Moslimbroederschap verwachten dat de Democratische Partij haar zou accepteren, haar existentie zou verdedigen en de weg zou effenen voor haar terugkeer in de politieke arena.

Geen enkele Amerikaanse regering kan het zich permitteren om de door de Arabieren geluide alarmklokken te ignoreren met het oog op de poging van de Moslimbroederschap om zichzelf te presenteren als vreedzame groep, die voorwendt de Arabische wereld vrijheid en democratie te brengen.

De “islamisten” willen in Egypte wanhopig aan de macht terugkeren, zodat ze bereid zijn om zelfs de Amerikaanse “satan” naar de mond te praten om dit doel te bereiken. Het zijn dezelfde “islamisten” die de Arabieren veroordelen contact met de Amerikanen te hebben. In deze tijd van mogelijke veranderingen in Amerika hopen de Arabieren, die de Moslimbroederschap niet ondersteunen – vooral diegenen die in Egypte en de Golfstaten wonen – nadrukkelijk dat hun bezorgdheid over de “islamisten” luid en duidelijk door Biden en zijn groep gehoord wordt.

Bron:
de.gatestone.org
Vertaling: “Audiatur Online”

Bron oorspronkelijk artikel:
gatestoneinstitute.org
Door: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Waarom de Moslimbroederschap uit haar hol gekropen is

 1. Eppo zegt:

  Van het zelfde laken en pak is Biden de zelfde Club medewerkers niks nieuws .
  Vandaar dat ik het al zo vreemd vindt dat de USA bevolking hier met grote meerderheid voor gestemd zou hebben.
  De zelfde meuk als wat ze helemaal niet moesten o.l.v. Obama en daar Trump voor kozen.
  Ik denk dat we 4 jaar een donkere winter krijgen , ellende vooral voor de Islam en Midden Oosten en Europa die met nog meer van die Lui opgescheept en opgezadeld wordt .
  Nederstan zal wel weer als een stel mongols met hun koortje staan .

  Like

 2. Blaffertje zegt:

  Weet je waarom ze in de Arabische emiraten meer vredesovereenkomsten hebben gesloten dan ooit te voren onder de moslimlover Obama?
  Omdat ze respect hebben voor Trump omdat hij hun ´taal´spreekt, hij is een man van zijn woord en laat niet met zich sollen.

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  Oeps.
  Moest zijn;

  meer overeenkomsten hebben gesloten onder Trump dan ooit te voren onder de moslimlover Obama?

  Like

 4. D. G. Neree zegt:

  off topic: Is Xandernieuws ausradiert? https://www.xandernieuws.net/

  Like

 5. Kees zegt:

  Bij GL zijn ze ook blij, dat zie je aan de kandidatenlijst.

  Like

 6. klaas zegt:

  Like

 7. Jan zegt:

  Trump moet de gehele Biden-bende laten arresteren, de kopstukken direct laten liquideren en de staat van beleg afkondigen om een eind te maken aan de terreur die nu al ruim vier jaar duurt. De toekomst onder de linkse psychopaten is gitzwart.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Een boek waarin heel duidelijk wordt uitgelegd hoe gevaarlijk de islam voor de westerse democratie is; De Islam aan de deur van Dr Hanna Kohlbrugge. Het is wel op christelijke leest geschoeid, maar legt exact uit waarom islam en democratie onverenigbaar zijn.

  Like

 9. ronjaspers zegt:

  Als die corrupte pedofiele biden op een frauduleuze manier president wordt is het afgelopen met amerika en de amerikanen.Ook met de rest van de wereld,dan staat bijna niets meer in de weg voor de installatie van een communistische N.W.O. (great reset)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s