“Dissidenten” . . .

In de late jaren-70, toen de Duitse dichter/essayist Hans Magnus Enzensberger Hongarije bezocht en sprak met enkele van de bekendste critici van het communistische regime, zeiden ze het volgende tegen hem: “Wij zijn geen dissidenten. Wij vertegenwoordigen normaliteit.”

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron (via Twitter; “Visegrad 24“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Dissidenten” . . .

 1. scherpschutter1943 zegt:

  De hongaren en de polen weten als geen ander hoe het is om in een dictatuur te moeten leven, Hun vrijheid hebben zij met hun eigen bloed moeten bevechten. Die laten zich niet zoals nederland met oogkleppen voor een eu. communistische dictatuur inrommelen. Het grote verschil is dat de polen en hongaren nationalisten zijn en trots op hun natiestaat en waarvoor zij willen strijden om die te behouden. Nederlanders hebben dat niet. Nederlanders zijn al volledig ontdaan van elke gevoel van nationale trots . De linkse agressieve partijen hameren er voortdurend op dat nederland niet van de nederlanders is maar van iedereen. Zelfs onze (nep) koningin verklaarde in het openbaar dat de nederlander niet bestaat. Helaas bestaat wel de nederlandese belastingbetaler die met niets ontziend staatsgeweld van zijn goudstukken wordt beroofd. De zwarte voorman van kozp hoefde maar weinig moeite doen om laf nederland op de knieën te krijgen om zwarte piet af te schaffen, een eeuwenoud volksfeest wordt zo vanwege een indringer , bij het grof vuil gezet. Wij betalen die agitator daar ook nog voor(subsidie). De canon van nederland wordt herschreven vanwege het zogenaamde slavernij verleden van nederland. Grote schande dat hier gehoord wordt
  geven aan de imbiciele eisen van een schreeuwend viswijf. En de nederlanders buigen mee, verontschuldigen zich, pissen in hun broek van angst en weten van gekkigheid niet wat te doen om dat soort gespuis tevreden te houden. Dat is mijn nederland. Iets om trots op te zijn? Nee, wel iets om je kapot te schamen voor zoveel lafheid. Helaas zie ik geen mogelijkheid om nederland te verlaten anders deed ik het vandaag nog. Tegen iedereen die nog een toekomst in het leven voor zich heeft geef ik het advies “maak dat je weg komt nu het nog kan” Als het ijzeren EUgordijn wordt neergelaten bent u te laat.

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Ja, wat is normaal tegenwoordig.

  Washington – – De voormalige Amerikaanse presidenten Barack Obama, George W Bush en Bill Clinton zijn bereid zich op termijn voor de camera te laten inenten tegen het Corona Virus. Zo hopen ze hun landgenoten te laten zien, dat vaccins veilig zijn.

  https://robscholtemuseum.nl/de-telegraaf-obama-bush-en-clinton-willen-zich-voor-de-camera-laten-inenten/

  Ik vind het een lijpenhuis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s