Hongarije: Georganiseerde mensensmokkel gebruikt nu Duitse chauffeurs, nadat er talrijke Roemenen gearresteerd werden

(Vertaling: E.J. Bron)

Donderdag alleen al moest de Hongaarse politie bij 307 pogingen om illegaal de grens over te steken in het zuidoostelijke Komitat Csongrád ingrijpen, meldt het conservatieve dagblad “Magyar Nemzet”. Omdat er in de afgelopen maanden een groot aantal Roemeense chauffeurs werd gesnapt, rekruteren de mensensmokkelaars nu chauffeurs uit andere landen, vooral uit Duitsland.

De zeven mensensmokkelaars, die de afgelopen dagen gearresteerd werden, waren verdachten met een Bulgaars, Hongaars, Servisch en Duits staatsburgerschap (in totaal 3 Duitsers), echter geen Roemeen, schrijft “Magyar Nemzet”.

In de eerste drie decemberdagen probeerden smokkelaars 72 illegale immigranten uit Hongarije naar Oostenrijk te brengen. Volgens “Magyar Nemzet” zijn de in Servië opererende bendes na meerdere mislukkingen met Roemeense chauffeurs en de inbeslagneming van in Roemenië geregistreerde bestelwagens ermee begonnen om bij smokkelritten chauffeurs met andere nationaliteiten in te zetten.

De bendeleiders proberen nu met nieuwe lasthebbers betaalkrachtige groepen migranten over de grens naar Oostenrijk en Duitsland te transporteren. De criminelen gingen er van uit dat de Hongaarse politie alleen maar gesloten bestelwagens met Roemeense nummerborden zou controleren, die geschikt zijn als “migrantenbusjes”, terwijl auto´s met Duitse en Hongaarse kentekens de controlepunten probleemloos zouden kunnen passeren.

Op de eerste decemberdag werd een Duitser, die Ethiopische migranten naar Duitsland wilde smokkelen, in de directe nabijheid van de zuidelijke grens gearresteerd. Op 2 december transporteerde een 29-jarige Duitser zeven Iraanse mannen naar Nagycenk (dichtbij de Oostenrijkse grens), nadat de migranten illegaal Hongarije waren binnengekomen. De volgende dag hield de politie een 34-jarige Duitser aan in de binnenstad van Szeged (in de buurt van de Servische grens), die 12 Syrische migranten in zijn bestelwagen vervoerde.

De illegalen werden door de Hongaarse politie het land uitgezet. De mensensmokkelaars werden gearresteerd, er werd tot strafvervolging tegen hen overgegaan en hun auto´s werden in beslag genomen. Het is opmerkelijk dat de gewapende smokkelaar, die eind oktober in Vitnyéd met een handgranaat zelfmoord pleegde, eveneens een Duits staatsburger was.

Ondertussen ontdekte de directie van de grenspolitie vroeg in de ochtend van 3 december nog een, in de nacht gegraven, tunnel in het grensgedeelte in de buurt van het dorpje Kunbaja. Kennelijk was de tunnel al gebruikt.

Volgens de recherche gebruiken mensensmokkelaars deze in de stuwdam van de rivier de Tisza gegraven tunnels op de plek waar om redenen van hoogwaterbescherming geen hek staat; de migranten die deze tunnels gebruiken, worden daarna dan met bestelwagen verder getransporteerd. De 40 migranten, die in de ochtend van 3 december aan de stadsrand van Mélykút opgepakt werden – het gaat om de grote groep die vorige maand illegaal de grens overstak – wachtten volgens “Magyar Nemzet” eveneens op een bestelwagen die hen verder zou transporteren.

(Bronnen: Magyar Nemzet, rmx-news)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hongarije: Georganiseerde mensensmokkel gebruikt nu Duitse chauffeurs, nadat er talrijke Roemenen gearresteerd werden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s