Berlijnse SPD wil de politie het benoemen van “clancriminaliteit” verbieden

(Vertaling: E.J. Bron)

Spraakpolitie

De Berlijnse SPD wil de clancriminaliteit graag afschaffen. Maar het is niet de criminaliteit die ze van plan is uit te roeien, maar alleen het begrip. Want de SPD maakt zich vooral zorgen om de “Berlijnse nering van migranten”. Want zolang de politie de dingen bij de naam zou noemen, zou deze in het kader van razzia´s blootgesteld staan aan “discriminatie”.

De “Werkgroep Migratie en Verscheidenheid” in de SPD beweert dat er “meer overvallen op de winkels van mensen met een migratiegeschiedenis” plaatsgevonden zouden hebben. Daarmee zouden de al meer dan een jaar lang geforceerde grote controles en politierazzia´s in districten met veel buitenlanders, zoals Neukölln en Kreuzberg, bedoeld worden, vermoedt de “Berliner Zeitung”. Ze bericht: “Regelmatig valt hier de politie binnen, die winkels en shishabars controleert en doorzoekt die tot het clanmilieu gerekend worden.” Als het aan de SPD ligt, moet dat afgelopen zijn.

Voorstel tot “bescherming van nijverheid van migranten” aangenomen

Daarom bracht de werkgroep op 31 oktober in het kader van de Berlijnse SPD-partijdag een voorstel ter “bescherming van nering van migranten” in. In het vervolg wil de SPD zich ervoor inzetten dat het begrip “clancriminaliteit” in het officiële taalgebruik wordt afgeschaft. Daarmee dient de politie de als zodanig benoemde delicten niet meer als “clancriminaliteit” te kunnen benoemen, als het aan de Berlijnse SPD ligt. Het gebruik van het begrip zou uiteindelijk alleen maar ontaarden in racisme en discriminatie, denkt de partij.

SPD-toeverlaat Franziska Giffey zei echter in het kader van de partijdag: “Goede politiek begint met het uitspreken van datgene wat er aan de hand is. We hebben hier georganiseerde clancriminaliteit in de stad, die maakt de mensen het leven zwaar”. Met deze zienswijze is Giffey echter in de minderheid. Het voorstel werd door de SPD-gedelegeerden aangenomen.

Minder politie, ontwapening en antidiscriminatie cursussen

De SPD eist dat “het aantal deelnemende politiemensen zo ver mogelijk beperkt en de buitensporige zware bewapening uitgesloten” wordt en dat de politie erin geschoold wordt “hoe discriminatie in het kader van haar taken verhinderd kan worden”.

Spot voor SPD-absurditeit

Marie-Thérèse Kaiser van de AfD vatte de absurditeit van de zienswijze van de SPD kort samen: “De werkgroep van de Berlijnse SPD heeft eindelijk de oplossing ter bestrijding van de clancriminaliteit gevonden: we schaffen gewoon het begrip af!”

Ook de secretaris-generaal van de CDU, Paul Ziemiak, liet zich op Twitter kritisch uit over de bedoelingen van de SPD. Berlijn zou geen spraakpolitie, maar een harde strijd tegen de criminele clans nodig hebben: “Terwijl de clancriminaliteit in Berlijn verder escaleert, besluit de SPD-Berlijn het begrip uit het politiewerk te verbannen. Berlijn heeft geen spraakpolitie nodig, maar een harde strijd tegen criminele clans.”

Ook Ali Utlu, mensenrechtenactivist, migrant en succesvol Twitter-commenter, bespotte de SPD-plannen: “De Berlijnse SPD wil dus graag de clancriminaliteit bestrijden door deze gewoon niet meer zo te noemen.”

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Berlijnse SPD wil de politie het benoemen van “clancriminaliteit” verbieden

 1. vangie1206j zegt:

  Linkse politici en de SPD is nog gevaarlijker dan de islam.

  Geliked door 2 people

 2. Gerrit zegt:

  Als je weet wat die clans onder andere op hun geweten hebben. De diefstal van een gouden munt van 100 kilo in Berlijn en de enorme juwelenroof uit een museum in Dresden. Ze wanen zich oppermachtig. En de Politie en Politiek doen een stapje achteruit. Nu gaat het worden: “Als je er niet meer over praat dan bestaat het ook niet”……

  Geliked door 2 people

 3. Willem zegt:

  SPD, de Sharia Partij Deutschland.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  De guerrillaoorlog van de georganiseerde misdaadmaffia en het gekibbel van hun onderlinge vetes blijven bestempelen als incidentjes, de dagelijkse schietincidentjes slikken als een culturele verrijking, dat maakt toch duidelijk dat de politiek en opsporingsdiensten hen accepteert als een verrijking van de samenleving, net als de terreur van ideologische moordenaars in naam van islam blijven typeren als tijdelijke verwardheid door drank en drugsgebruik of als psychische aandoening door medicatie, allemaal passende excuses voor veelvoorkomende excessen …..zo kun je natuurlijk alles recht praten dat zo krom is als de democratie in Brussel, de harde realiteit verbergen onder een GroenLinksch sausje…………jakkes.

  Geliked door 2 people

 5. Pingback: Expert waarschuwt: Clans plunderen dankzij corona de welvaartsstaat uit! | E.J. Bron

 6. karton zegt:

  Er zullen, óók in Duitsland, vast nog wel politieagenten zijn die, als dit soort dingen verboden gaan worden, op slinkse wijze de pers gaan inlichten en dan is er vast wel een krant of anderszins dat één en ander publiceert.
  (In Nederland is dat gebeurd en ’t gebeurt nog steeds, alleen……..in NL wordt er(bijna) geen aandacht aan geschonken, maar mogelijk kan er iets veranderen met de komst van Ongehoord Nederland ?!)

  Geliked door 1 persoon

 7. Bob zegt:

  De SPD is weer terug bij af.
  Wir haben ordnung geschafft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s