Expert waarschuwt: Clans plunderen dankzij corona de welvaartsstaat uit!

(Vertaling: E.J. Bron)

Iedere crisis heeft profiteurs. De zogenaamde coronapandemie is niet alleen voor de regerenden een welkome gelegenheid om hun macht uit te breiden: ook criminelen halen voordeel uit de situatie. Een vooraanstaande Italiaanse maffiaonderzoeker waarschuwt nu voor massale corruptie in de gezondheidszorg – speciaal in Duitsland.

De nieuwe mogelijkheden tot oplichting door de coronacrisis zijn voor maffiagroepen een buitenkansje. Officier van justitie Nicola Gratteri uit Catanzaro, de regionale hoofdstad van Calabrië, zei tegenover de Deutsche Presse-Agentur: “Pandemieën, evenals bijvoorbeeld natuurcatastrofes en financiële crises, waren altijd al een welkome gelegenheid voor maffiagroepen, omdat ze moeilijke tijden in kansen kunnen veranderen.”

De corruptie in de gezondheidssector boomt – en niet alleen in Italië: “De maffia´s zijn tegenwoordig in Europa – en vooral in Duitsland – sterk verbonden.” Het zou een fout zijn om maffiose structuren als een zuiver Italiaans fenomeen te beschouwen. Bovendien waarschuwde Gratteri: “De maffia kan ook in Duitsland en in veel Europese landen aan geld uit het EU-wederopbouwfonds komen.”

Berlijn: Meer dan € 10 miljoen te veel uitbetaald

Inderdaad werden in het clanbolwerk Berlijn al in april ettelijke gevallen van subsidiebedrog in het clanmilieu bekend. Onlangs werd een enquête van de Duitse Bond van Rechters onder de openbare ministeries van de Duitse deelstaten bekend, volgens welke alleen al in Berlijn sinds midden maart meer dan 4500 gevallen van oplichting met betrekking tot de coronapandemie geregistreerd werden: daarbij gaat het om een geschat subsidiebedrag van meer dan € 10 miljoen, dat blijkbaar ten onrechte werd uitbetaald. En dat zijn alleen maar de zaken die bij het openbaar ministerie Berlijn bekend zijn!

Bij hoeveel van deze zaken criminele clans hun vingers in het spel hadden, werd niet bekendgemaakt. Een feit is dat clans en ook “islamistische” verenigingen steeds opnieuw in verband met coronabedrog in het vizier terechtkomen van de rechercheurs terechtkomen. Delicten, die bekend worden, vormen zoals bekend altijd alleen maar het topje van de ijsberg.

Des te ironischer is het dat voor de Berlijnse SPD niet bijvoorbeeld de bestrijding van de clancriminaliteit de hoogste prioriteit heeft, maar slechts de afschaffing van de naam…

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Expert waarschuwt: Clans plunderen dankzij corona de welvaartsstaat uit!

 1. Cathja zegt:

  Waakzaamheid is dus geboden. ‘We’ zijn gewaarschuwd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gienekehado St. zegt:

  Als je een beetje gezonde achterdocht hebt, niet wereldvreemd bent, kon je dit zien aan komen. Het gaat om 100en miljoenen!! Tuurljk mag het Klootjesvolk de juiste bedragen niet weten! Net zo min dat Wilders de GIGABEDRAGEN van de OMVOLKING / VERRIJKING niet te pakken kreeg. Het zal inmiddels rondom de 500 M I L J A R D liggen!!!!!!!! Door de criminelen op Het Binnenhof van ONS afgejat om hun misdadig CONCEPT overeind te houden!!

  Like

 3. Julia zegt:

  Onze Rutte is de grootste achterbakse expert om miljarden te schenken en onze welvaart daarvoor op te offeren. Meer heb ik er helaas niet meer aan toe te voegen. Onze belastingpotten zijn inmiddels al dermate leeggeroofd door crimineel plunderaar Rutte met als gevolg dat zelfs onze gezondheidszorg totaal failliet is.

  Like

 4. Henk zegt:

  welke drukte in zieken huizen ? ca 2.000 bedden bezet door covid19 op totaal 40.000 bedden,het is allemaal leugens en bedrog !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s